Cel mai bune mărci de anvelope din 2024: Top 7 Brand-uri

Cel mai bune mărci de anvelope

Tabel de Conținut

Mulți consumatori cumpără anvelope noi în funcție de model, dimensiune și preț. Unii consumatori pricepuți merg și după numele mărcii în care au încredere, apoi aleg modelul cel mai potrivit din acea marcă pentru vehiculul lor. Experții în mașini au analizat cele mai bune 7 mărci de anvelope din industrie pentru a vă ușura puțin această decizie.

Cum determini care sunt cele mai bune mărci de anvelope și cum obții cele mai bune oferte la anvelope disponibile în prezent? Am luat în considerare mai multe surse care evaluează anvelopele, de la agenții independenți de evaluare a consumatorilor la agenții de evaluare din industrie, publicații și birouri guvernamentale. Apoi am efectuat propriile noastre cercetări, inclusiv un sondaj la nivel național cu peste 800 de mecanici și experți din industrie.

În plus, echipa noastră de testare a vehiculelor efectuează teste pe termen scurt ale anvelopelor pe vehiculele media. De asemenea, efectuăm teste pe termen lung pe mașinile noastre de zi cu zi. În decursul unui an, testăm zeci de modele de anvelope cele mai populare.

Lista de mai jos arată evaluările noastre calculate pentru cele mai bune 7 mărci de anvelope din industrie.

Cele mai bune branduri de cauciucuri: Top 7 Producatori de anvelope

ProdusPreț
1. MichelinVezi Prețul
2. ContinentalVezi Prețul
3. PirelliVezi Prețul
4. GoodyearVezi Prețul
5. DunlopVezi Prețul
6. HankookVezi Prețul
7. BridgestoneVezi Prețul

5/5

Michelin este o companie multinațională franceză producătoare de anvelope, care activează din 1889. Michelin este recunoscută ca fiind a doua cea mai mare companie producătoare de anvelope din lume, în spatele gigantului Bridgestone și înaintea mărcilor precum Goodyear și Continental.

Marca de anvelope Michelin oferă 50 de modele diferite de anvelope, de la câștigătorul premiului Golden Wrench pentru cea mai bună anvelopă pentru toate sezoanele, CrossClimate2, până la câștigătorul premiului Golden Wrench pentru cea mai bună anvelopă de performanță, Pilot Sport 4S. Este, de asemenea, unul dintre producătorii care oferă mai mult de o anvelopă specială pentru climatul de iarnă.

În întreaga lume și în toate agențiile de evaluare pe care le-am analizat, Michelin are o reputație excelentă în ceea ce privește construirea de anvelope de calitate. Din acest motiv, Michelin este câștigătoarea premiului Golden Wrench pentru cea mai bună marcă globală de anvelope.

În timpul testelor cu anvelope în acest an, un set de anvelope de test de la o altă marcă pe care echipa noastră o evalua a sosit cu o denivelare vizibilă de la fabrică, iar a doua anvelopă nu s-a echilibrat corespunzător.

Tipuri: Anvelope pentru toate sezoanele, anvelope pentru turisme, anvelope de performanță înaltă, anvelope de performanță ultra-înaltă, anvelope pentru iarnă, anvelope pentru toate terenurile, anvelope pentru terenuri mlăștinoase.

Avantaje

 • Rețea de retail la nivel mondial
 • Clasare de top în ceea ce privește calitatea
 • Clasare de top în rândul consumatorilor
 • Gamă largă de modele de anvelope
 • Anvelope premium cu performanță excelentă

Dezavantaje

 • Preț

4.5/5

Continental este un producător german de anvelope care activează în industrie de peste 150 de ani. Face parte dintr-un conglomerat multinațional masiv care furnizează tot felul de subsisteme pentru aplicații în domeniul auto și transporturilor. Producția de anvelope este doar un aspect al afacerii.

Marca de anvelope Continental oferă o gamă de 59 de anvelope diferite disponibile în România. În general, este preocupată de producția de anvelope auto de mainstream, așa că te poți baza pe Continental pentru anvelope excelente de performanță înaltă, anvelope pentru turisme și anvelope pentru camioane și SUV-uri de greutate medie, și nu atât de mult pentru modelele extreme de teren mlăștinos și de teren în general.

Tipuri: Anvelope pentru toate sezoanele, anvelope pentru turisme, anvelope de performanță înaltă, anvelope de performanță ultra-înaltă, anvelope pentru iarnă, All season.

Avantaje

 • Gama extinsă, în special în ceea ce privește performanța înaltă
 • Gamă excelentă de anvelope de iarna
 • Gamă excelentă de anvelope pentru toate sezoanele/turisme

Dezavantaje

 • Nu există prea multe oferte de anvelope pentru terenuri mlăștinoase sau de teren în general.

4.5/5

Producătorul de anvelope Pirelli din Milano este în afaceri de aproape 150 de ani și a furnizat exclusiv anvelope pentru importante serii și evenimente de curse europene, inclusiv Grand Am Rolex Sports Car Series și FIA Formula One.

Pirelli are 63 de modele de anvelope, iar cea mai mare parte a reputației sale provine din producția de anvelope de performanță ultra-înaltă pentru mașini de performanță exclusive și sport-luxury. Cu toate acestea, Pirelli este și un producător notat de anvelope de înaltă calitate pentru camioane și SUV-uri, cu linia de anvelope Scorpion. De asemenea, are o linie formidabilă de anvelope pentru pistă, precum și o gamă de anvelope de performanță pentru iarnă. O montare OEM notabilă a Pirelli este anvelopa Scorpion ATR pentru teren mlăștinos, montată pe modelul de top al lui Ford Bronco Sport.

Tipuri: Anvelope pentru toate sezoanele, anvelope pentru turisme, anvelope de performanță înaltă, anvelope de performanță ultra-înaltă, anvelope pentru iarnă, anvelope pentru toate terenurile, All season.

Avantaje

 • Rețea de retail la nivel național
 • Clasare de top în ceea ce privește calitatea
 • Clasare de top în rândul consumatorilor
 • Gamă largă de modele de anvelope
 • Gamă de anvelope pentru iarnă

Dezavantaje

 • Prețuri
 • Nu există anvelope dedicate pentru teren mlăștinos
4.5/5

Producătorul american (statele unite) de anvelope Goodyear este în industria producției de anvelope de la inventarea vulcanizării. Fondată în 1898, este una dintre cele patru mari companii producătoare de anvelope din lume în prezent.

Goodyear are o gamă confuză de 85 de anvelope diferite, care acoperă totul, de la anvelope ultra-performante precum Eagle F1 Supercar, până la Radial LS, o anvelopă pentru toate sezoanele și cu buget redus pentru sedanurile de navetă. Aproximativ jumătate dintre anvelopele oferite de Goodyear sunt destinate camioanelor și SUV-urilor, deci există o gamă generoasă acolo.

Tipuri: Anvelope pentru toate sezoanele, anvelope pentru turisme, anvelope de performanță înaltă, anvelope de performanță ultra-înaltă, anvelope pentru iarnă, anvelope pentru toate terenurile, anvelope pentru terenuri mlăștinoase, All season.

Avantaje

 • Rețea de retail la nivel național
 • Magazine Goodyear independente
 • Clasare de top în ceea ce privește calitatea
 • Clasare de top în rândul consumatorilor
 • Gamă largă de modele de anvelope
 • Gamă de anvelope de iarnă

Dezavantaje

 • Prețuri
 • Performanță acceptabilă pe vreme umedă doar la unele modele
4/5

Dunlop este o marcă cunoscută în lumea anvelopelor și a cauciucurilor auto de mai multe decenii. Am avut ocazia să folosim anvelope Dunlop pe mașinile noastre de-a lungul anilor, și putem spune că am fost mereu mulțumiți de performanțele lor. Ceea ce ne-a plăcut cel mai mult la anvelopele Dunlop este aderența lor excelentă pe drumuri umede și uscate. Se simt sigure și stabile în orice condiții meteo, ceea ce este esențial pentru siguranța șoferilor.

În plus, durabilitatea anvelopelor Dunlop este de remarcat. Acestea au rezistat la uzura obișnuită a drumurilor și au avut o viață lungă de utilizare. Cu toate acestea, ar trebui să menționez că anvelopele Dunlop pot fi mai scumpe decât unele mărci mai puțin cunoscute, dar consider că valoarea pe care o oferă este justificată pentru acest producator de anvelope.

Avantaje

 • Aderență excelentă pe drumuri uscate și umede
 • Durabilitatea ridicată a anvelopelor
 • Performanță bună în condiții de viteză și la viraje
 • Gama largă de modele și dimensiuni pentru a se potrivi cu diverse tipuri de vehicule.

Dezavantaje

 • Prețul poate fi mai ridicat decât alte mărci mai puțin cunoscute
 • Nivelul de zgomot pe drum poate fi mai ridicat
4/5

Hankook este o altă marcă de anvelope bine-cunoscută, care a câștigat popularitate în ultimii ani. Am avut o experiență bună cu anvelopele Hankook și am fost impresionat de raportul lor calitate-preț.

Anvelopele Hankook oferă aderență bună pe drumuri uscate și umede. Cu toate acestea, trebuie să menționăm că performanța lor poate varia în funcție de modelul specific, așa că este important să consulți cu atenție specificațiile pentru a alege varianta potrivită nevoilor dumneavoastră.

Un alt aspect pozitiv al anvelopelor Hankook este durabilitatea lor. Acestea par să reziste bine în fața uzurii și au o durată de viață decentă. De asemenea, am găsit că anvelopele Hankook sunt adesea mai accesibile din punct de vedere financiar decât alte mărci de top, ceea ce le face o opțiune atractivă pentru cei care doresc să economisească bani fără a face compromisuri semnificative în ceea ce privește performanța.

Avantaje

 • Raportul calitate-preț este bun, oferind performanță acceptabilă la un cost mai redus.
 • Aderență rezonabilă pe drumuri uscate și umede
 • Disponibilitatea unei game variate de dimensiuni și modele
 • Durabilitatea decentă a anvelopelor

Dezavantaje

 • Performanța poate varia în funcție de modelul specific al anvelopelor.
 • Aderența și manevrabilitatea pot fi mai slabe în comparație cu anvelopele de top, 
 • Nivelul de zgomot pe drum poate fi mai ridicat 
4.5/5

Producătorul japonez de anvelope Bridgestone produce anvelope încă din 1931. Datorită achiziționării Firestone în 1988 și a altor achiziții pe parcursul anilor, Bridgestone Corporation este cel mai mare producător de anvelope din lume.

Menține marca Bridgestone, care oferă mai mult de 100 de modele de anvelope pentru aproape orice tip de șofer. Linia sa Potenza este linia sa de performanță ultra-înaltă și înaltă, dar furnizează și anvelopele Turanza și Ecopia pentru vehiculele de pasageri. De asemenea, este creditată pentru practic reinventarea abordării anvelopelor de iarnă în anii 1990 cu anvelopa sa Blizzak, din care acum oferă nouă variante diferite.

Tipuri: Anvelope pentru toate sezoanele, anvelope pentru turisme, anvelope de performanță înaltă, anvelope de performanță ultra-înaltă, anvelope pentru iarnă, anvelope pentru toate terenurile, anvelope pentru terenuri mlăștinoase.

Avantaje

 • Gama uriașă de anvelope pentru fiecare aplicație
 • Rețea bună de retail în întreaga țară
 • Performanță excelentă pe vreme umedă
 • Performanță excelentă pe vreme uscată
 • Performanță excelentă pe vreme de iarnă

Dezavantaje

 • Nu oferă o varietate atât de mare de modele ca alți producători

Ghid de cumpărare: Cum alegi cele mai bune anvelope

Alegerea celei mai bune marci de anvelope pentru tine este o decizie personală care depinde în întregime de modul în care conduci, unde conduci, vehiculul pe care îl ai și bugetul tău. Dacă ai un Jeep Wrangler și îl duci pe teren accidentat pe traseele în timpul iernii, atunci ai nevoie de o anvelopă fiabilă, durabilă, cu rezistența necesară pentru a-ți susține călătoriile. Dacă ești mai mult un “pisoi de apartament”, locuiești într-un oraș, lucrezi de acasă și folosești cu greu mașina, atunci vei avea nevoie de o anvelopă complet diferită, mai puțin robustă. Prețul, disponibilitatea, durata de viață și durata de viață a benzii de rulare intră în joc.

Evaluările și recenziile consumatorilor sunt un loc bun pentru a începe. Cercetarea pentru a decide ce tip de anvelopă se potrivește nevoilor tale și apoi începe procesul de a căuta cele mai bune mărci și prețuri. După ce te decizi asupra anvelopei care se potrivește nevoilor tale, asigură-te să verifici magazinele de anvelope din apropiere pentru stoc și, de asemenea, magazinele online de anvelope pentru cele mai bune prețuri, deoarece multe dintre ele vor face potrivirea prețurilor.

Înainte de a cumpăra, va trebui să știi răspunsurile la următoarele întrebări:

 • Ce tip de anvelope are nevoie mașina mea?
 • Câte mile vor dura anvelopele pe care le iau în considerare?
 • Cât dorești să plătești?
 • Ar trebui să optezi pentru un set de înlocuire directă sau să îți îmbunătățești anvelopele?
 • Deja știi despre anvelope și doar vrei recomandările noastre de top? Preferatele noastre în fiecare categorie sunt listate mai jos. Mai jos, vei găsi mai multe informații despre anvelopele pentru toate anotimpurile, de vară și de iarnă, plus alegerile noastre alternative de top în fiecare categorie.

Cum să alegi mărimea potrivită a anvelopelor

Majoritatea consumatorilor aleg să înlocuiască anvelopele uzate de pe autovehicul cu ceva echivalent în mărime și capacitate. Acest lucru are mult sens; mașina ta a fost proiectată pentru a funcționa bine cu tipul și mărimea anvelopelor pe care le-a avut inițial, astfel încât montarea unui set de înlocuire identic sau similar ar menține performanța și siguranța pe care autovehiculul tău a fost proiectat să le ofere. (Vom discuta despre upgrade-uri mai târziu).

Pentru a-ți informa procesul de decizie, va trebui să cunoști dimensiunile anvelopelor autovehiculului tău și indicele lor de viteză, iar în plus, va trebui să iei în considerare cați km vei putea parcurge cu anvelopele noi pe care le iei în considerare (acest lucru se numește uzura profilului). Multe dintre aceste informații sunt tipărite pe lateralele anvelopelor de pe mașina ta în acest moment. Ele sunt de asemenea disponibile în majoritatea manualelor de utilizare, online și la dealerii de anvelope. (Sugerăm să verifici aceste surse pentru a te asigura că ai informațiile corecte.)

Dimensiunea Anvelopelor

Dacă intenționezi să înlocuiești anvelopele cu ceva echivalent, va trebui să cunoști dimensiunea corectă. Dimensiunile anvelopelor pentru autoturisme și autovehicule ușoare sunt de obicei exprimate printr-o serie scurtă de numere și litere care arată așa (așa cum se vede în ilustrația de mai sus): 245/40-R18.

Primul număr indică lățimea anvelopei la punctul cel mai lat în milimetri. Numărul de după bara oblică indică ceea ce se numește raportul aspectului, care arată înălțimea peretelui lateral ca procent din lățime. Cu cât numărul este mai mare, cu atât peretele lateral este mai înalt. Anvelopele aplatizate montate pe mașinile sportive și muscle car-uri, numite și anvelope cu profil redus, au rapoarte ale aspectului de 30-40.

Limuzinele de familie și SUV-urile sunt în intervalul 45-60 sau mai înalte. Ultimul număr din serie este diametrul roții în inci pe care trebuie să se potrivească anvelopa. “R” indică faptul că este o anvelopă radială, care este virtual tipul de anvelopă al majorității anvelopelor de astăzi.

Indicele de Viteză

Anvelopele au și un indice de viteză, care indică nu numai cât de rapid pot circula în siguranță pe o perioadă îndelungată, ci și potențialul lor general de performanță. Anvelopele pentru mașinile de performanță au un indice de viteză mai mare decât cele pentru limuzinele de familie și SUV-uri obișnuite. Indicele de viteză al anvelopelor originale care au fost montate pe mașina ta erau potrivite pentru viteza maximă pe care mașina o putea atinge, plus un marja de siguranță semnificativă încorporată.

Acest indice de viteză este exprimat printr-o literă în codul alfanumeric care urmează imediat după dimensiunea anvelopelor. Literele variază de la L la Y și acoperă gamele de viteză maxime de la 120 km/h la peste 300 km/h.

Informații despre Uzura Profilului

Există două date care te vor ajuta să estimezi câte mile poți să te aștepți să parcurgi cu un set de anvelope: indicele de uzură a profilului și garanția de kilometraj a anvelopelor. Indicele de uzură a profilului este listat ca un număr pe laterala anvelopei după cuvântul “uzură a profilului”.

Cu cât acest număr este mai mare, cu atât este mai probabil ca anvelopa să dureze mai mult. Cu toate acestea, testele utilizate pentru a determina uzura profilului nu sunt precise, deci există o mare variabilitate în acest număr.

O modalitate mai bună de a evalua durata de viață potențială a anvelopelor și de a compara longevitatea așteptată a diferitelor anvelope pe care le poți lua în considerare este să te uiți la garanțiile de uzură a profilului oferite de producători.

Multe, dar nu toate anvelopele au o garanție de uzură a profilului în plus față de garanțiile pentru calitatea de fabricație/defecte. Această informație poate fi găsită online (ca în acest exemplu de pe tirerack.com), sau în materialele de marketing ale producătorului de anvelope.

Regula generală a industriei este că aproximativ trei sferturi dintre toți șoferii vor constata că anvelopele lor durează cel puțin atât de mult timp cât este listat în garanția de uzură a profilului. În general, dacă anvelopele se uzează înainte de numărul de mile garantat, poți primi un credit pentru procentul de mile pe care l-ai ratat, pe care apoi îl poți aplica la achiziționarea unei anvelope noi. (Dealerii de anvelope gestionează în mod obișnuit această tranzacție.)

Anvelope Run-Flat

Numeroase companii auto echipază mașinile lor cu anvelope run-flat încă de la fabrică. Aceste anvelope sunt capabile să meargă pe distanțe scurte la viteze reduse, chiar și după ce o pană le-a lăsat fără aer, permițându-ți să ajungi acasă sau la o stație de service fără a fi nevoie să schimbi o anvelopă pe marginea drumului.

Dacă autovehiculul tău a venit echipat cu anvelope run-flat, ai opțiunea de a le înlocui cu anvelope convenționale și de a avea o roată de rezervă (dar ai grijă că unele mașini echipate cu anvelope run-flat de fapt nu au un compartiment pentru o roată de rezervă). Sau poți înlocui anvelopele tale run-flat uzate cu un alt set de anvelope run-flat. Și acum, că sistemele de monitorizare a presiunii anvelopelor sunt echipamente obligatorii în mașinile noi, poți chiar monta anvelope run-flat pe o mașină care inițial nu a venit cu ele.

Anvelopele run-flat au și dezavantaje. Lateralele lor rigide, necesare pentru a susține anvelopa când este dezumflată, au tendința de a face ca mașina să aibă o ședere mai dură pe suprafețele denivelate, dar tehnologia anvelopelor este în continuă îmbunătățire și anvelopele run-flat nu sunt cu mult penalizante așa cum erau acum un deceniu. De asemenea, alegerea este mai limitată decât în cazul anvelopelor convenționale și anvelopele run-flat au prețuri premium. În general, am recomanda să treci la anvelope convenționale și să ai o roată de rezervă sau o roată de rezervă compactă, dacă este posibil.

Înlocuire sau Upgrade?

Există încă o decizie pe care trebuie să o iei: pur și simplu înlocuiești anvelopele de pe autovehicul cu ceva echivalent sau faci un upgrade?

Înlocuirea Anvelopelor

Dacă intenționezi să înlocuiești cu ceva echivalent cu cele originale, ești gata de plecare. Consultă resursele online precum Tire Rack pentru a compara anvelopele și apoi cumpără-le de la unul dintre aceștia sau mergi la un magazin local de anvelope.

Avantajul cumpărării online este că poți obține anvelopele exact așa cum îți dorești; diferitele magazine de anvelope tradiționale vând branduri diferite de anvelope. Retailerii online au relații cu magazinele de anvelope cu lanț, care vor monta anvelopele pe care le-ai cumpărat de pe internet pe roțile tale (contra unei mici taxe), chiar dacă nu le-ai cumpărat de acolo. Tire Rack are un ghid de decizie care te ajută să găsești anvelopele potrivite pentru mașina ta.

Upgrade la anvelopele tale

Acest lucru este mai complicat decât pur și simplu înlocuirea anvelopelor, deoarece ai mai multe opțiuni. Poți alege o anvelopă de înaltă performanță de aceeași mărime pe jantele tale actuale prin înlocuire, de exemplu, o anvelopă de înaltă performanță pentru toate anotimpurile în locul unei anvelope standard pentru toate anotimpurile – dacă poți găsi una care se potrivește exact. Sau poți alege un set de anvelope de vară sau pentru toate anotimpurile mai late, cu profil mai jos, dar acest lucru este mai dificil.

Trebuie să știi dacă anvelopele se vor potrivi fără a atinge suspensia sau părțile caroseriei – o problemă de siguranță clară. Aici, consultarea unuia dintre experții de la Tire Rack este obligatorie, deoarece aceștia au această informație pentru multe mașini. Poți încerca, de asemenea, să verifici un forum online pentru marca și modelul mașinii tale (dacă există unul).

Multe vehicule pot fi echipate din fabrică cu mai multe dimensiuni diferite de anvelope – de exemplu, Honda Civic vine cu anvelope care variază de la 215/55-R16 la 245/30ZR-20 – deci trecerea la o jantă de diametru mai mare ar putea funcționa. Dar trebuie să știi că montarea unor anvelope cu perete lateral mai mic va necesita aproape întotdeauna o jantă cu diametru mai mare.

Diametrul exterior al anvelopelor tale trebuie să rămână constant; totul, de la suspensia vehiculului până la garda la sol și raportul de transmisie, este afectat de dimensiunea totală a anvelopelor. Pe măsură ce peretele lateral devine mai subțire, janta trebuie să crească pentru a compensa. 

Anvelopele mai late, cu perete lateral mai mic și cu performanțe mai ridicate pot face ca mașina să aibă o ședere mai dură, să se uzeze mai repede, să fie mai zgomotoasă și să influențeze direcția, ceea ce poate duce la necesitatea de a face mai multe corecții de direcție pe autostradă.

Anvelopele cu perete lateral redus vor fi, de asemenea, probabil mai predispuse la daune cauzate de gropi, ceea ce am experimentat cu unul dintre vehiculele noastre pe termen lung, care a suferit avarii la zeci de anvelope cu perete lateral redus în cursul a 60.000 km pe șoselele denivelate din România. Și cu siguranță vor fi mai scumpe, plus că va trebui să cumperi un set nou de jante. Va trebui să iei în considerare toate aceste aspecte cu atenție înainte de a face acest pas.

Echipamentul Original vs. Anvelopele de Schimb

Atunci când producătorul decide asupra anvelopelor de echipament original (OEM) pentru fiecare dintre vehiculele pe care le fabrică, o face pe baza unei combinații de costuri, fiabilitate, durată de viață a benzii de rulare și capacități. Anvelopele cu care vine mașina ta direct de la producător vor fi relativ bune.

În funcție de cât timp deții vehiculul, câți kilometri parcurgi cu el și ce fel de șofer ești, înlocuirea anvelopelor OEM poate fi o opțiune bună. Dacă te aventurați pe drumuri în nopțile ploioase de iarnă, atunci poate dorești să optezi pentru anvelope mai solide, pentru teren off-road sau toate terenurile, cât și pentru anvelopele de iarna.

Ce este o Garanție pentru Anvelope și Ce Acoperă?

Un criteriu care ar trebui luat în considerare atunci când cauți anvelope este garanția oferită de producător. O anvelopă bună va avea o garanție rezonabilă care va acoperi o anumită perioadă de timp de la data achiziționării, considerații legate de durata de viață a benzii de rulare și estimări de kilometri parcurși.

Tipurile de garanții includ:

 • Garanția pentru Durata de Viață a Benzii de Rulare (numită și Garanția pentru Mile)
 • Garanția pentru Lucrare și Materiale
 • Garanția pentru Uniformitate
 • Garanția pentru Pericole pe Drum
 • Garanția Specială a Producătorului

Citirea dimensiunii unei anvelope

Învățarea cum să citești o anvelopă poate fi o abilitate foarte utilă, în special atunci când cauți anvelopa potrivită pentru vehiculul tău. Când cauți anvelope, este important să înțelegi ce înseamnă de fapt numerele imprimate pe peretele lateral al anvelopei.

De exemplu, dimensiunea tipică a unei anvelope pentru camion, 265/70R17 115T, pentru anvelopele de toate sezoanele, înseamnă următoarele:

 • 265 indică lățimea anvelopei de la un perete lateral la celălalt în milimetri. Această anvelopă are o lățime de 265 de milimetri.
 • 70 indică raportul aspectului sau înălțimea peretelui lateral, ca procent din lățimea anvelopei. În acest caz, este de 70%, adică 70% din lățimea anvelopei.
 • R înseamnă anvelope radiale. Anvelopele radiale sunt cel mai comun tip de anvelope auto și au țesătură împletită în diferite unghiuri cu banda de rulare întărită cu straturi suplimentare de cauciuc.
 • 17 indică diametrul roții.
 • 115 este indicele de încărcare al anvelopei.
 • T este indicele de viteză al anvelopei. Anvelopele cu indice T au o viteză maximă de top de 190 km pe oră.

Articole relevante

Întrebări frecvente despre cel mai bune mărci de anvelope

Michelin ocupă prima poziție în toate criteriile noastre ca fiind cea mai bună marcă de anvelope. Citește mai multe despre Anvelopele Michelin aici.

În funcție de cui întrebi, Cooper CS5 Grand Touring și General Altimax RT43 tind să reziste mai mult decât o anvelopă obișnuită.

Bazat pe satisfacția consumatorului și evaluările de la agențiile profesionale de consum, da. Michelin se clasează în mod constant mai bine decât toate celelalte mărci de anvelope în acele clasamente, dar întrebarea pe care trebuie să o pui este: “Este aceasta anvelopa potrivită pentru vehiculul meu și modul în care îl conduc?” O anvelopă Michelin ultra-performantă pe un Ford Tempo din 1988 care nu depășește niciodată 100 de km/h va fi bani irosiți.

Cele pe care nu le-ai auzit niciodată, cu nume care par a fi inventate pe platoul de filmare pentru a evita să facă publicitate gratuită mărcilor reale: SmileDay Roundies, B.R. Goodrach, Michelob, Pirollo.

Distribuie

Lasă un răspuns

Articole Similare