Primele lucruri necesare pentru un nou nascut

primele lucruri necesare pentru un nou nascut

Când devii părinte, cel mai important lucru de reținut este că nu există produs sau soluție perfectă pentru ceea ce întâmpini. Toate experiențele sunt unice, și toți facem tot ce putem. Este întotdeauna o idee bună să consulți prietenii care au trecut prin asta, dar ceea ce a funcționat pentru ei s-ar putea să nu funcționeze pentru tine. Există atât de multe articole pentru bebeluși din care poți alege și nu ai nevoie de atât de multe, dar există unele lucruri care sunt cu adevărat bune de avut. Când aduci acasă bebelușul, este începutul unei lumi complet noi și nu vei ști cu adevărat tot ceea ce ai nevoie până când nu vei trăi viața cu un bebeluș.

Având un nou bebeluș este o aventură, și există un milion de decizii pe care proaspeții părinți trebuie să le ia. Este aproape imposibil să știi ce este esențial. În plus față de lucrurile de bază, există un milion de lucruri drăguțe și mici la care te vei convinge că ai nevoie, dar realitatea este că nu ai. Și fiecare bebeluș este diferit.

De ce ai nevoie pentru primul an al bebelușului: 10 Lucruri de care are nevoie bebelușul

Cute toddler girl eating milk while holding bottle

Fie că este vorba despre “prima oară” sau “a trecut ceva timp,” mulți dintre noi ne-am simțit fără de repere în ceea ce privește ceea ce vom avea nevoie cu adevărat pentru bebeluș. Vine un moment în acele 40 de săptămâni când realizăm că vom cumpăra câteva lucruri în curând. Dar cu toate listele de cumpărături, cum știm care sunt cu adevărat elementele esențiale?

Nu ajută faptul că “lucrurile esențiale” sunt subiective. Unele dintre ele sunt cu adevărat necesare pentru sănătatea și binele bebelușului, în timp ce altele ne fac viața mult mai ușoară. Și, să fim sinceri, toți am auzit de produsele care nu au meritat în cele din urmă. Nimeni nu vrea să cumpere lucrurile greșite, doar pentru a regreta mai târziu.

Poate că lucrezi la lista ta de cadouri pentru bebeluș și îți este greu să știi care sunt cu adevărat necesitățile reale. Și cu cât te apropii mai mult de sosirea bebelușului, cu atât te simți mai anxioasă și mai indecisă în ceea ce privește ce ar trebui să cumperi.Ai nevoie de o listă de verificare a elementelor esențiale pentru îngrijirea de bază a noului născut? Citeste mai departe.

Scaun auto

Father fasten his baby in car seat

Scaunul auto pentru sugari ocupă primul loc în listă deoarece, la finalul zilei, spitalul nu vă va permite să luați bebelușul acasă fără unul.Desigur, există și alte alternative, de la nașteri acasă la călătoriile cu transportul public. Dar scenariul cel mai obișnuit este să luați bebelușul acasă într-un scaun auto.

În afară de a cumpăra un scaun auto, va trebui să vă asigurați că l-ați instalat corect. Cereți sfatul poliției rutiere sau angajați un specialist în scaune auto pentru a-l instala și pentru a vă arăta cum să fixați bebelușul în siguranță.

Pătuț sau leagăn

Baby Girl Sleep in Bed

Odată ce aduceți bebelușul acasă, va avea nevoie de un loc sigur pentru a dormi singur, cum ar fi un pătuț sau un leagăn.Cu bebelușul atât de mic, puteți să vă descurcați doar cu leagănul pentru moment, în cazul în care doriți să vă împărțiți achizițiile. Dar în jurul vârstei de trei sau patru luni, el s-ar putea să crească din el, făcând pătuțul următorul obiect de utilizat. Și desigur, va trebui să aveți și o saltea și lenjerii de pat pentru pătuț.

Lapte praf sau accesorii pentru alăptare

Breast milk in milk pump's bottles and pump machine on the bed.

Mult timp înainte ca bebelușul să vină acasă, deja avea nevoie de o modalitate de a mânca. Pentru unii, aceasta înseamnă lapte praf, pe care multe spitale îl vor furniza. Pentru alții, existența accesoriilor pentru alăptare va face experiența mai reușită. Pentru mamele care alăptează, primul lucru de care aveți nevoie este o pernă de alăptat, o pernă facilitează mult alăptarea.

Și dacă vă interesează să vă creșteți producția de lapte (sau planificați să fiți departe de bebeluș), o pompă de sân face acest lucru posibil. Acest lucru nu este o necesitate, dar sutienele pentru alaptare sau pomparea fără mâini pot face sesiunile multiple de pompare la locul de muncă mai ușoare. Dacă folosiți lapte praf sau pompați lapte, va trebui să aveți biberoane la îndemână pentru a hrăni, si un sterilizator pentru biberoane pentru a le curata!

Scutece și servetele umede

Toți știm că bebelușii trebuie să fie schimbați des în timpul zilei (aproximativ de 13 ori în primele zile de viață). Scutecele și șervețelele umede sunt un must pentru următorii ani.

Începeți cu puține, cumpărând o cutie de scutece pentru nou-născuți înainte de a trece la mărimea unu. S-ar putea să doriți, de asemenea, să experimentați cu diferite mărci înainte de a vă angaja să cumpărați o grămadă odată. Și cele cu o bandă de “indicator de urină” pe partea din față sunt și mai utile.

Pentru șervețele, puteți folosi și bumbac umed înmuiat în apă, care este de fapt mai ușor pentru pielea bebelușului. Dar pe viitor, șervețelele umede obișnuite pentru bebeluși sunt mai comune de utilizat.

Și aveți o geantă pentru scutece destinată obiectelor bebelușului. Asigurați-vă că are un buzunar izolat pentru a depozita laptele matern sau laptele praf. A avea un compartiment separat pentru scutece ajută, de asemenea, deoarece le ține departe de alte obiecte cum ar fi hainele, suzetele sau jucăriile.

Masă sau suport pentru schimbarea scutecelor

maternitate

Vorbind de scutece, va trebui să aveți un loc unde să schimbați bebelușul. Pentru mulți, acest lucru înseamnă o masă pentru schimbat scutecele (care poate servi și ca sertare sau depozitare pentru scutece).

Tehnic vorbind, puteți să renunțați la masă și să folosiți pur și simplu o pernă pentru schimbat. Dacă da, vă recomand să păstrați perna pe podea în loc de pat. Schimbările constante de scutece pe pat mi-au provocat dureri de spate.Și chiar dacă aveți o masă pentru schimbat scutecele, vă sugerez să aveți și o pernă pentru schimbat portabilă (multe genți pentru scutece vin cu una). A avea o a doua pernă pentru schimbat înseamnă că puteți schimba scutecele în mai mult de un loc. Și desigur, o pernă portabilă este un must atunci când sunteți în mișcare.

Cadita

Toți am auzit povești despre baia bebelușului în chiuvetă, dar să spunem că o cadită pentru bebeluși este o necesitate.În stadiul de nou-născut, veți dori cea mai mică cadă care vine și cu un “hamac”. Acest lucru vă permite să spălați bebelușul fără a-l scufunda complet în apă. (Buricul său trebuie să rămână uscat până când pielea uscată cade.)Cu un hamac în cada pentru bebeluși, puteți să vă spălați mare parte din corpul său păstrând în același timp uscată zona buricului.

Haine

celui mic

Poate cea mai mare dilemă cu care ne confruntăm toți este cum să îmbrăcăm bebelușii noștri. Toți știm că au nevoie de haine, dar nu știm întotdeauna câte, ce mărimi și ce stiluri să luăm. Adăugați și anotimpul actual al anului în care se naște bebelușul, și puteți vedea de ce nu există un răspuns clar.Având în vedere acest lucru, există câteva lucruri de bază de care să începeți. Body-urile sunt un bun punct de plecare, în special cele cu mânecă scurtă. Apoi, veți avea nevoie de haine mai groase cu mâneci lungi, pulovere sau pijamale peste ele.

Apoi, va trebui să găsiți o modalitate de a-i ține picioarele calde. Pentru mulți, acest lucru înseamnă șosete și bătături, dar puteți alege și pijamale cu piciorușe sau pantaloni, împreună cu saci de dormit care îi acoperă picioarele.

În afara acestora, puteți adăuga straturi după cum este necesar. În funcție de anotimp, el ar putea avea nevoie de pantaloni sau pantaloni scurți, pulovere sau jachete sau pijamale cu mâneci lungi.În ceea ce privește câte, vizați 10 dintre fiecare element pe care l-ar purta zilnic. Poate că nu va avea nevoie de 10 jachete, dar probabil va avea nevoie de 10 body-uri.

Carucior sau purtător pentru bebeluși

saltea bebe

Deși puteți să purtați întotdeauna bebelușul atunci când sunteți afară, acest lucru nu este întotdeauna confortabil. Aici intervine un carucior sau chiar un marsupiu purtător pentru bebeluși.

Aproape fiecare scaun auto pentru sugari vine cu un atașament pentru carucior, făcând călătoria și mai ușoară. Nu este nevoie să scoateți bebelușul din scaunul auto și să-l puneți în carucior, veți scoate pur și simplu scaunul auto de pe baza din mașină și îl veți pune în carucior.

Dacă nu un carucior, atunci un purtător pentru bebeluși vă permite, de asemenea, să fiți afară și să mergeți. Acest lucru este util în special dacă ieșiți din casă (în loc să folosiți mașina).

Produse pentru igienă

Produsele pentru igienă pot include o mulțime de articole, dar deoarece vorbim despre lucruri esențiale, iată câteva esențiale absolute:

Foarfece pentru unghii. Va trebui să aveți o modalitate de a tăia acele mici unghii de bebeluș. Termometru. Dacă se îmbolnăvește, va trebui să aveți un termometru pentru a monitoriza febra. Cremă pentru iritații de scutec. Aceasta ajută la vindecarea iritațiilor de scutec mai rapid și le previne să apară mai des în primul rând. Aspirator nazal. Dacă are mucus în nas, va trebui să-l aspirați, deoarece nu își poate sufla singur nasul. Șampon și gel de duș pentru bebeluși. Multe săpunuri pentru bebeluși pot fi folosite atât pentru corp, cât și pentru păr, si un detergent special pentru hainele bebelusului.

Înfășare

Înfășurarea este pur și simplu o modalitate de a-i ține brațele bebelușului până când își depășește reflexul Moro. Simțindu-se strâns ajută, de asemenea, la imitarea mediului la care era obișnuit în timp ce era în pântece. Și de ce sunt ambele importante? Acestea îi ajută să doarmă mult mai mult decât dacă ar fi lăsat fără înfășurare.

Cele mai simple sunt păturile subțiri pentru înfășurat (care pot servi și ca șervețel de burp sau acoperire pentru landoul bebelusului). Pentru mai multă comoditate, puteți obține înfășurări pregătite care se prind sau se închid rapid.

Cu atâtea liste de elemente esențiale, este foarte ușor să te simți copleșită de a face lucrurile corect. De aceea vreau să-ți reamintesc că nu există un “mod” corect de a te pregăti pentru bebeluș. Totul va veni de la sine ! Pe lista mai putem adauga in urmatoarele luni de viata ale micutilor, adica dupa 6-8 luni urmatoarele: un tarc pentru copii ,un premergator pentru a il ajuta la primi sai pasi ,o olita portabila , un scaun de masa alaturi de cele mai bune cereale pentru bebelusi .

.

Lasă un răspuns

Articole Similare