Mentinerea calitatii apei în piscinele gonflabile. Tratarea apei din piscina gonflabilă

mentinerea calitatii apei în piscinele gonflabile

Când achiziționatezi pentru prima dată o piscina gonflabilă, probabil esti copleșit de întrebări despre substanțele chimice, în special clorul, și frecvența schimbării apei. După o cercetare extensivă și experimentare personală, am creat un ghid cuprinzător privind mentinerea calitatii apei în piscinele gonflabile si întreținerea apei în piscinele gonflabile.

Pentru piscinele gonflabile mai mari, este recomandabil să monitorizezi nivelurile de pH, să adaugi clor și să introduci CYA pentru a obține un pH cuprins între 7,4 și 7,6 și o concentrație de clor între 1 și 3 părți per milion (PPM). În schimb, piscinele gonflabile mai mici, cu lățime sub 3 metri, necesită mai puține substanțe chimice, cu niveluri optime de pH între 7,2 și 7,8.

Chiar dacă clorul este o opțiune obișnuită pentru igienizarea apei din piscine, nu toate piscinele gonflabile necesită utilizarea acestuia. Mai jos, voi prezenta un procedeu pas cu pas pentru adăugarea de clor și substanțe chimice într-o piscină gonflabilă, împreună cu alternative pentru cei care preferă opțiunile fără clor.

Este necesar clorul pentru tratarea apei din piscina gonflabila?

apa din piscina

Piscinele gonflabile nu necesită neaparat clor pentru curățenie și utilizare în condiții de siguranță. Există metode alternative pentru menținerea igienei apei în piscine fără a depinde de clor. Cu toate acestea, clorul rămâne alegerea predominantă printre proprietarii de piscine datorită eficacității sale în eliminarea bacteriilor nocive.

Deși clorul nu este obligatoriu pentru piscinele gonflabile, acesta servește drept metodă principală pentru asigurarea igienei apei și a siguranței înotătorilor. Piscinele gonflabile mai mari beneficiază în mod semnificativ de utilizarea clorului. Alternativele precum sistemele de apă sărată sau reumplerea periodică sunt considerabil mai costisitoare în comparație cu utilizarea clorului. Se recomandă utilizarea clorului în piscinele gonflabile mai mari pentru a reduce riscul de Boli Infecțioase Cauzate de Apă Recreațională (RWI), inclusiv infecții cauzate de bacterii precum Crypto, E. coli și Shigella.

Sunt necesare substanțele chimice pentru piscinele gonflabile?

tratare a apei

Piscinele gonflabile nu necesită în mod obligatoriu substanțe chimice pentru curățenie și siguranță, dar multe dintre cele mai mari folosesc clor pentru controlul bacteriilor. În plus, piscinele mai mari folosesc adesea ajustori de pH, modificatori de alcalinitate și acid cianuric împreună cu clorul.

Dacă piscina gonflabilă este suficient de mare, probabil că este echipată cu o pompă sau are prevederi pentru una. Consultă ghidul nostru Cea mai buna piscina gonflabila pe categorii pentru a identifica modelele care includ pompe, deoarece acestea necesită în mod tipic tratament cu clor.

Pasul 1: Testarea apei

Folosește un kit de testare sau benzi de testare pentru a evalua echilibrul pH-ului și nivelurile de clor din apa piscinei. Parametrii doriti includ nivele de pH între 7,4 și 7,6, alcalinitate între 80 și 120 de părți per milion (PPM) și clor liber între 1 și 3 PPM.

Pasul 2: Calculul volumului de apă

Calculează volumul de apă în funcție de forma piscinei, rectangulară sau circulară. Utilizează formulele potrivite pentru a determina galoanele, facilitând dozarea precisă a substanțelor chimice.

Pasul 3: Ajustarea pH-ului

Prioritizează ajustarea echilibrului pH-ului înainte de adăugarea clorului. Un pH echilibrat prelungește eficacitatea clorului. Rectifică condițiile acide (pH sub 7) sau bazice (pH peste 8) folosind increaseri sau reduceri de pH.

Pasul 4: Adăugarea Clorului

Introdu clorul treptat, respectând concentrațiile recomandate. Mentenanța regulată și tratamentele periodice de șoc mențin igienizarea apei.

Pasul 5: Întreținerea Piscinei

Curăță regulat debrisul din piscină și acoperind-o când nu este utilizată pentru a conserva calitatea apei și eficacitatea clorului.

Alternative fără clor și frecvența schimbării apei

Piscinele gonflabile pot fi întreținute fără aditivi chimici prin sisteme de apă sărată, purificare cu ozon, sanitarizare cu ultraviolete sau înlocuire frecventă a apei. Sistemele de apă sărată, deși cu întreținere redusă, pot coroda suprafețele din apropiere în timp. Pentru igienizare fără clor, ia în considerare utilizarea unui filtru biologic pentru piscine sau folosirea apei de la rețea cu conținut existent de clor.

Frecvența schimbării apei

În absența tratamentelor chimice, piscinele mai mici ar trebui să fie supuse schimbărilor de apă la fiecare 2-4 zile pentru a preveni proliferarea bacteriilor. Dacă se utilizează apă de la rețeaua de apă cu clor, schimbările de apă pot fi mai puțin frecvente, producându-se la fiecare 5 zile până la o săptămână.

Concluzie

Prin respectarea acestor orientări, proprietarii de piscine gonflabile pot asigura calitatea optimă a apei și condiții de înot în siguranță fără a depinde exclusiv de clor sau de tratamente chimice. Fie că optezi pentru igienizarea pe bază de clor sau pentru alternative fără clor, întreținerea regulată este esențială pentru experiențe de înot plăcute și igienice.

Consulta ghidul nostru: Recomandari pentru plasarea piscinei gonflabile pe iarba 

Lasă un răspuns

Articole Similare