Este bine sa lasi mobilierul de terasa afara in ploaie?

este bine sa lasi mobilierul de terasa afara in ploaie

Când vremea este bună, o terasă din spatele casei devine o cameră de zi în aer liber pentru mulți proprietari.Dar când vremea nu este favorabilă, mobilierul suferă consecințele.Am discutat cu expertii in domniu pentru a obține opinia dacă poți sau nu să lași mobilierul de terasă afară în ploaie. Citește mai departe pentru a afla mai multe.

Dacă nu ai plasat un fotoliu de interior sau un set de sufragerie pe terasă, ai dreptate să presupui că majoritatea mobilierului de exterior poate rezista ploii de vară, cu condiția să îl depozitezi sau să îl fixezi altfel în cazul în care ploaia se transformă într-o furtună tropicală sau un uragan.Cu toate acestea, nu tot mobilierul de exterior este la fel de potrivit pentru ploaie.

Mobilierul de exterior este construit pentru a fi rezistent la vreme, dar asta nu înseamnă întotdeauna că este rezistent la intemperii. După cum sugerează și numele, mobilierul rezistent la vreme poate rezista la unele dintre efectele ploii, vântului și soarelui puternic, dar s-ar putea să nu iasă complet nevătămat în urma ploilor prelungite sau vremii extrem de nefavorabile. Mobilierul marcat drept rezistent la intemperii, pe de altă parte, ar indica că are o barieră completă împotriva elementelor.

Pentru a te asigura că nu devii victimă a unei strategii de marketing inteligente, asigură-te că citești instrucțiunile de pe orice set nou de mobilier pe care îl achiziționezi pentru a afla utilizarea sa corectă în aer liber.

Ce tipuri de mobilier de exterior sunt mai potrivite pentru rezistența la apă?

grădină din ratan

În general, iată câteva dintre cele mai populare și robuste tipuri de mobilier de terasă, cunoscute atât pentru durabilitatea lor, cât și pentru ușurința întreținerii.

Lemnul plastic este cel mai ușor de întreținut. Este un material care conferă aspectul de lemn, chiar dacă nu este. Este construit să reziste la climatul aspru, nu doar la ploaie. Poate fi lăsat afară tot timpul anului și întreținut cu puțin săpun și apă și o perie cu peri moi.

Aluminiul oferă un aspect elegant, care este durabil, dar și ușor. Spală-l din când în când cu puțină apă și săpun detergent de vase ușor va fi suficient sau cu un cleaner sub formă de spray formulat pentru mobilierul de exterior. Țesătura tip sling se usucă rapid, astfel încât poate rezista la mucegai și să rămână curată. De asemenea, rezistă decolorării în soarele puternic și la razele UV.

Lemnul este probabil cel mai comun material pentru mobilierul de terasă, pentru că, la fel ca o terasă de lemn, este construit să dureze. Desigur, nu tot lemnul este la fel, nici nu este întreținut în același fel.

Iată ce trebuie să știi despre cele mai populare tipuri de lemn pentru mobilierul de terasă:

Teak: Este o opțiune costisitoare, care merită investiția pentru că poate dura ani întregi cu puțină întreținere.

Eucalipt: O alternativă mai puțin costisitoare decât teak-ul, poate totuși dura mult timp cu condiția să o tratezi în afara sezonului cu un agent de etanșare.

Cedar: Deși nu va dura la fel de mult timp ca eucaliptul sau teak-ul, poate totuși rezista aproximativ 20 de ani dacă îi acorzi puțină atenție.

Ipe: Pronunțat “ee-pay”, acest lemn este găsit în pădurile tropicale din Brazilia ceea ce ar trebui să îți dea o idee despre cât de bine poate rezista la vreme umedă. Este o alternativă mai accesibilă.

Acacia: Acacia este una dintre opțiunile mai scumpe pentru mobilierul de terasă, dar este natural rezistentă la apă. Nu este impermeabilă, totuși, așa că va trebui să o cureți și să aplici ulei pentru a o proteja.

Sequoia: Păstrează acest tip de mobilier de lemn curat și adaugă un strat de etanșant anual, și va dura ani întregi.

Semne că ai lăsat mobilierul de terasă afară prea mult timp

mobilierul de grădină

Deși majoritatea mobilierului de exterior este într-adevăr construit pentru exterior, există semne că poate mobilierul tău de terasă are nevoie de puțină protecție dacă vrei să rămână pentru sezonul următor.

Pernele îmbibate cu apă: Acesta este momentul când pernele par uscate, apoi te așezi și constați că sunt efectiv îmbibate cu apă.

Rugină: Rugină este un alt semn că mobilierul tău de terasă se luptă. În timp ce mobilierul din oțel este acoperit cu pulbere la fel ca și mașinile, rugină poate apărea pe măsură ce vopseaua se deteriorează la fel ca și la mașini.

Mobilier murdar: Murdăria și debrisurile pot contribui la deteriorarea mai rapidă a aproape oricărui tip de mobilier de terasă. Asigură-te că descoperi cea mai bună metodă de curățare a ta, apoi fă-o regulat.

Poți salva mobilierul care a fost lăsat afară prea mult timp?

Ca și în cazul majorității lucrurilor în întreținerea locuinței, prevenția este mai bună decât vindecarea. Există câteva moduri în care poți proteja mobilierul de terasă atunci când îl lași afară.

Husele pentru mobilier sunt întotdeauna o idee bună, dar amintește-ți, durata de viață a mobilierului de terasă depinde de calitatea materialului, cu alte cuvinte, nu căuta automat cele mai ieftine huse dacă vrei ca mobilierul tău să fie protejat.

Vezi si articolele noastre despre  Cum sa iti amenajezi gradina sau curtea? 6 semne ca este timpul să cumperi mobilier de exterior nou , cea mai buna pergola din lemn ,cel mai bun balansoar de gardina

Lasă un răspuns

Articole Similare