Din ce este facuta Mierea de Manuka?

Din ce este facuta Mierea de Manuka?

Mierea de Manuka, așa cum am ajuns să o cunoaștem, este un tip special de miere produsă de albinele care se hrănesc cu nectarul unei specii speciale de copac găsit în Australia și Noua Zeelandă. Este cunoscut sub numele de Leptospermum scoparium. Acest articol conține o descriere detaliată a modului în care această substanță specială este produsă, unde este găsită și originile sale.

Arborele de ceai crește în partea de nord a Noii Zeelande și Australiei. Este o specie de mirțel de manuka care a avut originea în Australia. Cu toate acestea, după prima perioadă de ariditate geologică din perioada Neogenă și ca rezultat al evenimentelor de dispersie, a apărut ulterior în Noua Zeelandă.

Cum este creată floarea Leptospermum scoparium

Specia de arbore Leptospermum scoparium este menționată că a avut originea din cauza izbucnirilor frecvente de foc pentru care Australia este cunoscută. Apare ca parte a unui proces regenerativ după ce o masă forestieră a fost mistuită de flăcări. Din cauza serotiniei din Noua Zeelandă și a lignotuberilor de stocare care au trăsături adaptive la foc, planta de manuka a fost capabilă să se stabilească doar în foarte puține locuri acolo. De-a lungul anilor și datorită poporului polinez care provoca incendii și clearinguri forestiere, solurile au devenit sărace în substanțe nutritive, iar Leptospermum scoparium a fost prădat în locul său natal.

Unde se găsesc arborii de manuka

Astăzi îi veți găsi în cea mai mare parte în Noua Zeelandă, în cea mai mare parte pe coasta estică uscată din nord și în sud. În Australia, pe de altă parte, cresc adevărați arbori de manuka în Tasmania, New South Wales, Queensland și Victoria, cu substanțe nutritive mai puternice.

Group of manuka flowers close up

Procesul de fabricare a Mierii de Manuka

Mierea de manuka poate fi produsă doar în zone cu un excedent de flori de manuka. Albinele care le polenizează și sug nectarul lor desfășoară procesul. Ele îl duc înapoi la coloniile lor adăugându-i enzime. Următorul pas implică în mod obișnuit evaporationarea, care este efectuată de alte albine pentru a reduce conținutul de apă pe care îl transportă. Pentru a realiza acest lucru, stupii de albine trebuie să fie de obicei în sau aproape de locuri cu multe flori de manuka.

Odată ce mierea este matură, excesul este de obicei colectat pentru fabricarea produsului. Adesea, în căutarea nectarului, albinele rătăcesc mai departe decât ar trebui și ajung să îl adune de la alte plante. Afectează inevitabil concentrarea.

Fermierii folosesc câteva metode pentru a identifica mierea de manuka mai pură. Unele dintre ele includ:

  • Culoarea mierii
  • Gustul mierii
  • Test de laborator pentru metilglicoxalul alimentar (MGO)

MGO este un compus organic găsit în cantitate mare doar în mierea pură de manuka. Majoritatea proprietăților sale speciale derivă din acest component.

Există câteva alte metode pentru a se asigura că albinele iau nectar doar de la arborele Leptospermum scoparium. Calea cea mai obișnuită este să așezi un stup într-o poziție potrivită, de unde pot merge ușor să caute polen doar de la plantele intenționate.

După formarea și colectarea mierii, manuka are o mare propensiune de a-și crește activitatea. Ca atare, majoritatea apicultorilor o depozitează în vrac timp de aproximativ unu sau doi ani înainte de a o ambala și a o trimite consumatorilor.

Diferența dintre Miere Obișnuită și Miere de Manuka

Există două tipuri de albine utilizate comercial în întreaga lume: speciile italiene și cele carnioliene. Fiecare dintre ele poate produce acest tip de miere. Diferența dintre un produs obișnuit și unul de manuka constă în florile pe care albinele le folosesc pentru a se hrăni. Planta Leptospermum scoparium adaugă componente suplimentare pe care mierea obișnuită nu le posedă. Marcarea NPA sau Methylglyoxal (MGO) de pe fiecare borcan arată că a fost adunată de la acest copac.

Dacă ești familiarizat cu mierea, vei găsi simboluri precum +5, +10, etc. comune. Acestea sunt nivelurile de putere ale factorilor unici de manuka. Diferența dintre aceste tipuri de miere constă în faptul că cu cât numărul este mai mare, cu atât concentrația de compuși este mai mare. De aceea culoarea nu este aceeași pentru fiecare rating. Este mai întunecată pentru marcajele mai mari, deoarece indică un timp mai lung de fermentație.

Află care Miere de Manuka este mai buna și beneficii Miere de Manuka.

Manuka Tea Tree Bush with Pink Flowers

Lasă un răspuns

Articole Similare

Din ce se face coniacul?

Din ce se face coniacul? martie 4, 2024 Adrian Grozav Uncategorized Acasă Coniacul se obține...

Ce inseamna coniac XO?

Ce inseamna coniac XO? martie 4, 2024 Adrian Grozav Uncategorized Acasă Spre deosebire de alte...

Ce alimente contin colagen?

Ce alimente contin colagen? martie 1, 2024 Adrian Grozav Uncategorized Acasă Colagenul se găsește în...

Ce este colagenul?

Ce este colagenul? martie 1, 2024 Adrian Grozav Uncategorized Acasă Multe persoane speră să susțină...