De la ce varsta se ia colagen?

De la ce varsta se ia colagen?

Pentru cei care nu știu, colagenul este o proteină din fibră care apare natural și ajută la formarea țesuturilor corpului, constituind aproximativ 70% din pielea umană. Producția naturală de colagen încetinește odată cu înaintarea în vârstă, din cauza schimbărilor structurale ale celulelor noastre.

Colagenul contribuie la aspectul tineresc al pielii, de la reducerea ridurilor la îmbunătățirea texturii și hidratarea pielii. Descompunerea colagenului și îmbătrânirea pielii sunt părți naturale și tipice ale vieții. Există, totuși, tehnici pentru a menține aspectul tineresc și sănătos al pielii.

Ar trebui să primim în mod grațios procesul de îmbătrânire, dar pentru cei care doresc să reducă și să oprească unele dintre efectele fizice ale îmbătrânirii, suplimentele de colagen reprezintă o soluție excelentă și sănătoasă pentru a stimula nivelurile de colagen ale corpului tău. Având în vedere că nivelul de colagen scade odată cu vârsta, există mai mult tipuri de colagen recomandate pentru menținerea pielii și oaselor tinere.

La ce vârstă ar trebui să iei colagen și când încetează producția de colagen?

Producția de colagen începe natural să scadă în jurul vârstei de douăzeci și ceva, cu o rată de 1,5% pe an, ceea ce înseamnă că până când ai 60 de ani, vei fi pierdut în jur de 80% din colagenul tău natural.

Majoritatea oamenilor nu observă primele semne ale ridurilor până când au în jur de 30 de ani. Regenerarea celulelor încetinește pe măsură ce îmbătrânești, astfel că pielea ta nu mai are aceeași strălucire și plenitudine din cauza pierderii de umiditate. Această scădere este reacția normală a corpului la procesul de îmbătrânire.

Pe măsură ce producția de colagen scade, pielea devine mai subțire și mai flască. Structurile proteice din corpul nostru devin mai puțin flexibile în timp, făcându-le mai susceptibile la rupere sau deteriorare.

Este normal și ca oamenii să înceapă să simtă rigiditate sau durere în tendoane pe măsură ce nivelurile de colagen scad, determinând tendoanele să-și piardă suplețea.

Așadar, la ce vârstă ar trebui să începi să iei suplimente de colagen? Poți începe să iei suplimente de colagen la vârsta de 20-25 de ani ca măsură preventivă sau pe măsură ce observi semnele mai vizibile ale îmbătrânirii. Întotdeauna am recomanda să începi în jurul vârstei de 20-25 de ani pentru a te anticipa epuizării naturale a corpului pe măsură ce îmbătrânești. Începând cu vârsta de 30 de ani, corpul uman simte tot mai intens scăderea colagenului din organism.

Enjoying healthy skin with collagen care`, skincare product

Efectele producerii reduse de colagen asupra corpului tău

Principalul efect al nivelurilor reduse de colagen este reducerea elasticității pielii, făcând ca pielea să pară lăsată și ridurile să devină mai evidente. Pe măsură ce corpul tău produce natural mai puțin colagen, ai putea începe să observi schimbări subtile și să simți că arăți diferit în tine însuți. Dar acesta este o evoluție complet naturală a procesului de îmbătrânire.

Cu toate acestea, cu cât începi mai devreme să-ți reînnoiești nivelurile de colagen, cu atât mai repede poți vedea rezultatele. Câteva semne timpurii includ:

Când produci mai puțin colagen, ai putea observa că plenitudinea naturală a început să scadă vizibil și zona de sub ochi ar putea părea mai goală, iar obraji mai plați decât de obicei. Articulațiile tale suferă o uzură mai mare pe măsură ce nivelurile de colagen scad. S-ar putea să începi să simți mai multă durere decât de obicei în timpul exercițiilor fizice sau activităților zilnice. Deoarece colagenul este responsabil pentru fermitatea pielii, aceasta ar putea părea mai lăsată pe măsură ce elasticitatea scade. Ridurile și liniile fine vor începe să se formeze ca rezultat al pierderii de colagen, care provoacă deshidratarea și subțierea pielii. Părul poate începe să se subțieze și să apară tern, pierzându-și strălucirea sănătoasă. De asemenea, s-ar putea să înceapă să se despice și să se rupă când nivelurile de colagen încep să scadă. Pierderea părului este, de asemenea, o posibilitate.

Descoperă cât timp trebuie luat colagenul și ce alimente conțin colagen.

Glass with collagen dissolved in water and collagen protein powder

Lasă un răspuns

Articole Similare

Din ce se face coniacul?

Din ce se face coniacul? martie 4, 2024 Adrian Grozav Uncategorized Acasă Coniacul se obține...

Ce inseamna coniac XO?

Ce inseamna coniac XO? martie 4, 2024 Adrian Grozav Uncategorized Acasă Spre deosebire de alte...

Ce alimente contin colagen?

Ce alimente contin colagen? martie 1, 2024 Adrian Grozav Uncategorized Acasă Colagenul se găsește în...

Ce este colagenul?

Ce este colagenul? martie 1, 2024 Adrian Grozav Uncategorized Acasă Multe persoane speră să susțină...