Cum se tine paharul de sampanie?

Cum se tine paharul de sampanie?

Cea mai căutată bautura din lume, șampania face adesea apariții la evenimente speciale precum nunți, petreceri de ziua de naștere și reuniuni de familie. Dar te-ai întrebat vreodată despre cele mai bune moduri de a ține un pahar de șampanie? Un vin care strălucește cel mai bine când este răcit, oferind un fir subțire de efervescență și arome delicate, șampania ar trebui tratată cu grijă pentru a asigura o bucurie maximă.

În acest articol, vom discuta despre tipurile de pahare de șampanie și cum să ții un pahar de vin. Ne-ar plăcea să menționăm în prealabil că nu credem că cineva ar trebui judecat pentru modul în care ține paharul. Ceea ce urmează sunt doar câteva sugestii pentru a face ce este mai bun în timpul experienței tale de degustare a șampaniei.

Pouring champagne

De ce este important să ții corect paharul de sampanie?

Pentru a înțelege pe deplin de ce este important sa tii paharul de șampanie corect, trebuie să înțelegem mai întâi ce este șampania și ce implică degustarea acesteia.

Șampania este un vin spumant, ceea ce înseamnă că este carbonatat. Bulele sunt o parte importantă a experienței de degustare, așa că este recomandabil să mențineți un flux constant de ele cât mai mult posibil. Metoda de ținere a unui pahar de șampanie afectează comportamentul bulelor, motiv pentru care este important să alegi corect. De exemplu, încălzirea paharului duce la o pierdere mai rapidă a carbonatației, așa că este important să eviți acest lucru pentru a păstra efervescența.

Șampaniile de la principalele mărci de șampanie au potențialul pentru a avea arome foarte complexe și nuanțate. Tipul de pahar și modul de ținere a paharului afectează intensitatea cu care aceste arome ies în evidență. Prin urmare, este important să alegi paharul potrivit pentru experiența ta de degustare și să ții acel pahar corect.

În cele din urmă, sampania este un lichid, și ca orice lichid, poate fi vărsat. Ținerea corectă a paharelor de șampanie sau a oricărui vin previne vărsarea lichidului prețios din interior.

closeup of champagne glasses

Cele trei tipuri de pahare pentru sampanie

Șampania sau vinul spumant este cel mai frecvent servit în unul dintre cele trei tipuri diferite de pahare. Tehnica optimă de ținere a mâinii pentru șampanie depinde de forma paharului tău de șampanie. Să aruncăm o privire asupra acestor trei tipuri diferite de pahare de vin, folosite în mod obișnuit pentru a bea șampanie sau vin alb care strălucește.

• Paharul Flaut de Șampanie Paharele flute de șampanie sunt de departe cea mai populară alegere pentru a bea șampanie. Flautul de șampanie are un picior subțire și o bolă înaltă și îngustă. Forma acestui pahar a fost proiectată pentru a ghida efervescența naturală (bulele) din șampanie către suprafață, în timp ce păstrează și carbonatarea în paharul tău cu bule. Este și alegerea cea mai sigură la evenimente mari, deoarece suprafața sa îngustă minimizează vărsarea. Cu toate acestea, acest pahar nu este neapărat cel mai bun pentru a te bucura de nuanțele aromatice dintr-un pahar de șampanie.

Paharul Coupé (sau tip cupa) Coupé-ul de șampanie a fost primul pahar de șampanie, popularizat în Anglia în anii 1830. Acest pahar are un picior scurt și o bolă superficială cu marginea largă. Are o senzație vintage și este o alegere excelentă în cazul în care vrei să construiești un turn festiv de șampanie.

În timp ce bolul larg permite degustătorului să aprecieze mai bine aromele unei șampanii, duce și la o pierdere mai rapidă a bulelor. Simplu spus, șampania servită într-un pahar coupé devine plată mai repede. Paharul coupé este și cel mai dificil de ținut fără a vărsa conținutul său, mai ales într-o încăpere plină de oameni, din cauza distribuției grele a greutății și a deschiderii largi.

Paharul Lalea Paharul lalea (The tulip glass) este paharul cel mai des folosit de profesioniștii din industria vinului și a fost special conceput pentru a aduce împreună cele mai bune caracteristici ale paharelor flute și coupé. Asemănător cu paharul de vin alb, paharul lalea are un picior lung și o bolă înaltă. Cu toate acestea, aceste pahare au o bolă mai largă, care permite aromelor șampaniei să iasă în evidență, și o bucată îngustată, care încetinește pierderea bulelor și previne vărsarea.

Află ce inseamna sampanie brut, care este cea mai populara sampanie, de ce sampania se produce doar in Franta si care este diferenta dintre sampanie si prosecco.

Group of beautiful people in formalwear toasting with champagne and smiling

Lasă un răspuns

Articole Similare

Din ce se face coniacul?

Din ce se face coniacul? martie 4, 2024 Adrian Grozav Uncategorized Acasă Coniacul se obține...

Ce inseamna coniac XO?

Ce inseamna coniac XO? martie 4, 2024 Adrian Grozav Uncategorized Acasă Spre deosebire de alte...

Ce alimente contin colagen?

Ce alimente contin colagen? martie 1, 2024 Adrian Grozav Uncategorized Acasă Colagenul se găsește în...

Ce este colagenul?

Ce este colagenul? martie 1, 2024 Adrian Grozav Uncategorized Acasă Multe persoane speră să susțină...