Cum sa pregatesti casa si curtea pentru vara?Cele mai bune sfaturi le gasesti chiar aici!

cum sa pregatesti casa si curtea pentru vara

Pe măsură ce ne pregătim pentru lunile mai calde care urmează, este esențial să-ți pregătești spațiul de locuit pentru zilele însorite care se apropie. Avem câteva sfaturi de la experți despre pregătirea casei pentru vară, acoperind totul de la crearea unei zone de divertisment în aer liber perfecte până la protejarea plantelor tale de temperaturile în creștere.

Înainte de toate, prioritizarea siguranței tale este fundamentala , așa că asigură-te întotdeauna să porți echipament de protecție adecvat, cum ar fi ochelari de protecție, mănuși, căști de protecție și o mască, atunci când manipulezi produse sau echipamente. Este vital să respecți cu strictețe instrucțiunile produsului. Când lucrezi cu solul pentru ghivece, mulci sau compost, amintește-ți să porți mănuși și o mască, iar aceste articole trebuie să fie depozitate în siguranță, departe de copii și animale de companie.

Prezentare generală a uneltelor și materialelor de care s-ar putea să ai nevoie

Unelte:

Ustensile pentru grătar , lopată de grădină , furtun, programator pentru robinet , roaba de gradina , foarfeca de taiat via

Materiale:

Grătar , produse de curățare pentru grătar, masa de dining, luminițe de sărbătoare , mulci , canapea de exterior, ghivece pentru plante de exterior , plante, scaun cu leagăn , umbrelă , aspirator de ferestre , banca de gradina 

Verifică și împrospătează-ți grătarul

amenajare curte

Asigurarea că grătarul tău este în condiții optime ar trebui să fie o prioritate. Realizează o evaluare completă a siguranței și o curățare profundă pentru a-l pregăti pentru întâlniri de familie și sărbători. Începe prin a verifica data de expirare a buteliei de gaz, care se găsește de obicei lângă mânerul robinetului. Verifică dacă se încadrează în fereastra de 10 ani de la data fabricării. De asemenea, examinează furtunul în căutare de semne de uzură sau deteriorare. Pentru a detecta scurgerile de gaz, prepară o soluție cu săpun folosind săpun de vase și apă și pulverizeaz-o pe furtun. Dacă apar bule la pulverizare, este momentul să înlocuiești furtunul. Curăță-ți grătarul în profunzime, frecând reziduurile cu o perie de sârmă și spălându-l cu apă fierbinte și săpun. Asigură-te că ai suficiente produse de curățare pentru grătar pentru a-l menține strălucitor pe parcursul lunilor de vară.

Curăță-ți ferestrele exterioare

curtii

Îmbunătățește-ți spatiul de locuit și amplifică-ți vederea dând ferestrelor o curățare temeinică. Curățarea regulată a ferestrelor nu doar îmbunătățește calitatea aerului interior, ci și menține eficiența energetică și prelungește durata de viață a ferestrelor prin prevenirea deteriorării. Pentru rezultate fără urme, abordează această sarcină într-o zi înnorată pentru a preveni uscarea soluției de curățare prea repede în soare. Ia în considerare utilizarea unui aspirator de ferestre pentru o curățare fără efort. Aplică o soluție de curățare, elimină praful, murdăria și apa cu aspiratorul și termină cu o racletă pentru un luciu impecabil.

Împrospătează mobilierul și iluminatul de exterior

idei terasa

Introducerea mobilierului de exterior poate transforma curtea ta într-o zonă primitoare pentru întâlniri cu cei dragi. Scaunele cu leagăn umbrite oferă locuri confortabile pentru relaxare, în timp ce canapelele de exterior oferă confort pentru întâlniri mai mari. Experimentează cu opțiuni de iluminat de exterior cum ar fi proiectoarele ambientale, luminițele de sărbătoare, lumini solare sau luminițe de sărbătoare pentru a crea o atmosferă captivantă.

Amenajeaza zona de divertisment în aer liber

stil de amenajare

Elevă-ți spatiul cu accente elegante. Adăugarea pernelor de exterior poate adauga o notă de culoare și energie. Luminițele de sărbătoare plasate artistic îmbunătățesc instant atmosfera. Ia în considerare includerea unor scaune noi sau rearanjarea mesei pentru a reîmprospăta spatiul. Nu uita să incluzi și lumânări de citronelă pentru ambianță și controlul insectelor.

Soluții de umbra

Crearea umbrei este esențială pentru a-ți menține oaspeții răcoroși și protejați de razele UV.Umbrelele cu brate retractabile oferă flexibilitate în ajustarea umbrei, în timp ce velele de umbrire pot acoperi zone mai mari precum piscinele sau zonele de joacă pentru copii. Plantarea copacilor cu frunziș dens asigură o umbră constantă în timpul lunilor de vară.

Introdu plante noi

Împrospătează-ți grădina cu plante vibrante și rezistente la căldură potrivite pentru sezonul de vară, cum ar fi calendulele și dalii.

Pregătește plantele pentru căldură

Asigură-te că plantele tale sunt pregătite să facă față căldurii verii prin aplicarea de mulci pentru a izola solul și a conserva umiditatea. Integrarea unui programator pentru robinet în sistemul tău de irigare asigură programe precise de udare, reducând evaporarea apei și prevenind arderea plantelor. Instalează un ventilator de tavan: Rămâi răcoros în timpul verii cu un ventilator de tavan instalat de un electrician calificat, oferind adieri revigorante atât în interior, cât și în exterior. Creează umbra: Explorează diferite modalități de a integra umbra în casa ta pentru confort și protecție suplimentară.

Lasă un răspuns

Articole Similare