Cum sa gatesti orez in oala sub presiune? Descopera trei moduri de gatire a orezului

cum sa gatesti orez in oala sub presiune

Folosirea unei oale sub presiune este o modalitate excelentă de a găti orez rapid și ușor. Procesul poate fi mult mai rapid decât la o oală obișnuită de pe aragaz, deoarece oala sub presiune sigilează aburul fierbinte în interior pentru a crea presiune și a găti mai rapid alimentele. Folosiți metoda “oală în oală” în locul metodei standard dacă aveți o sursă de căldură inconsistentă care are tendința de a arde orezul. Încercați să adăugați și alte ingrediente la orez, pentru a face o masă completă în oala sub presiune.

Folosind metoda clasică

Fresh cooking meal, baked vegetables, rise in bowl. Homemade delicious lunch with carrot for restaur

Măsurați orezul și apa. Turnați cantitatea dorită de orez în oala sub presiune. Adăugați apă în funcție de tipul și cantitatea de orez pe care o utilizați. De exemplu, pentru o ceașcă de orez alb aveți nevoie de 1,5 cești de apă. Substituiți toată sau o parte din apa cu un lichid pentru aromatizare dacă doriți, cum ar fi supă de pui, supă de legume sau un cub de bouillon pregătit. Puteți să prăjiți ceapă și usturoi la foc mic. Apoi adăugați orezul și gătiți-l câteva minute. După aceea, adăugați apă în oală. Sau folosiți lapte de cocos, ceapă verde și sos de pește. Nu umpleți oala sub presiune mai mult de jumătate cu orez și lichid. Adăugați o linguriță de unt, ulei de măsline sau un alt ulei la alegere pentru aromă, dacă doriți.

Închideți oala sub presiune. Închideți și blocați capacul oalei sub presiune prin fixarea mânerului capacului de mânerul corpului oalei, sau cum este destinat modelul dvs. să se închidă conform manualului de instrucțiuni. Așezați oala pe un arzător al aragazului. Dacă utilizați o oală sub presiune electrică, conectați-o la o priză și porniți-o.

Creșteți presiunea. Setează arzătorul aragazului pe foc mare până când oala sub presiune indică o presiune mare, apoi scădeați temperatura pentru a menține această presiune timp de trei minute. Consultați manualul specific de instrucțiuni pentru a citi corect presiunea în oala dvs. sub presiune. Dacă utilizați o oală sub presiune electrică, setați-o la presiune mare timp de trei minute. Oala va dura câteva minute pentru a crește presiunea înainte de cele trei minute de timp de gătit.

Micsorati imediat temperatura după ce oala sub presiune atinge presiunea mare, altfel orezul dvs. se poate găti rapid în exces.

Eliberați presiunea. Când cele trei minute de gătit au trecut, scoateți oala sub presiune de pe aragaz pentru o eliberare naturală de presiune de 10 minute, ceea ce înseamnă că presiunea acumulată în interior se eliberează natural când este scoasă de pe căldură. Orezul va continua să se gătească în timp ce presiunea este eliberată treptat. Pentru o oală electrică, opriți-o când sună ceasul și setați-o pentru o eliberare naturală de presiune de 10 minute.

Deschideți capacul și flufiați orezul. După 10 minute de eliberare naturală, faceți o eliberare rapidă la oala sub presiune pentru a deschide capacul. Înclinăți oala departe de dvs. când deschideți capacul pentru a evita aburul fierbinte. Flufiați orezul cu o furculiță și serviți.

Folosind metoda "oală în oală"

preparare retete

Turnați apă în oala sub presiune. Turnați o ceașcă de apă în oala sub presiune, sau oricât este cantitatea minimă necesară pentru ca oala dvs. să mențină presiunea. Apoi puneți un coș de aburire sau alt suport de gătit în partea de jos a oalei. S-ar putea să aveți nevoie doar de un grătar și nu de un coș de aburire sau alt suport de gătit pentru a susține bolul sau oala pe care o veți pune în interiorul oalei.

Puneți orez și apă într-un bol rezistent la căldură. Găsiți un bol sau o oală rezistentă la căldură care să se potrivească în oala sub presiune. Puneți cantitatea dorită de orez în bol și cantitatea corectă de apă pentru cantitatea și tipul de orez (de exemplu, o ceașcă de orez alb necesită 1,5 cești de apă)

Alegeți un bol din oțel inoxidabil pentru gătit ideal, deoarece va conduce căldura mai bine decât sticla sau ceramica. Substituiți toată sau o parte din apa cu un lichid pentru aromatizare dacă doriți, cum ar fi supă de pui, supă de legume sau un cub de bouillon pregătit. Adăugați o linguriță de unt, ulei de măsline sau alt ulei la alegere pentru aromă, dacă doriți.

Puneți bolul în oala sub presiune. Coborâți bolul cu orezul și lichidul în oala sub presiune astfel încât să se așeze pe coșul de aburire sau grătarul dvs. Nu acoperiți bolul cu nimic. Apoi închideți și blocați capacul oalei. Verificați manualul de instrucțiuni pentru oala dvs. sub presiune pentru a vă asigura că închideți și blocați capacul corect.

Creșteți presiunea. Setează arzătorul aragazului pe foc mare până când oala sub presiune indică o presiune mare, apoi scădeați temperatura pentru a menține această presiune timp de trei minute. Consultați manualul specific de instrucțiuni pentru a citi corect presiunea în oala dvs. sub presiune. Dacă utilizați o oală sub presiune electrică, setați-o la presiune mare timp de trei minute. Oala va dura câteva minute pentru a crește presiunea înainte de cele trei minute de timp de gătit.

Eliberați presiunea. Când cele trei minute de gătit au trecut, scoateți oala sub presiune de pe aragaz pentru o eliberare naturală de presiune de 10 minute, ceea ce înseamnă că presiunea acumulată în interior se eliberează natural când este scoasă de pe căldură. Orezul va continua să se gătească în timp ce presiunea este eliberată treptat.

Pentru o oală electrică, opriți-o când sună ceasul și setați-o pentru o eliberare naturală de presiune de 10 minute. Micsorati imediat temperatura după ce oala sub presiune atinge presiunea mare, altfel orezul dvs. se poate găti rapid în exces. Deschideți capacul și scoateți bolul. După 10 minute de eliberare naturală, faceți o eliberare rapidă la oala sub presiune pentru a deschide capacul. Înclinăți oala departe de dvs. când deschideți capacul pentru a evita aburul fierbinte. Îndepărtați cu grijă bolul sau oala și flufiați orezul cu o furculiță înainte de a servi.

Vezi si ghidul nostru pentru:

Lasă un răspuns

Articole Similare

Cum cureti o tigaie arsa?

Cum cureti o tigaie arsa? februarie 21, 2024 Adrian Grozav Bucătărie Verificat de Raluca Sas...