Cum sa cureti in profunzime o saltea cu spuma de memorie?

cum sa cureti in profunzime o saltea cu spuma de memorie

Curățarea unei saltele cu spumă de memorie implică atât tratamentul petelor, cât și întreținerea regulată pentru a menține salteaua să se simtă ca un refugiu relaxant. Probabil vă spălați lenjeria de pat în mod regulat, dar cât de des curățați salteaua?

Este un proces simplu, dar trebuie făcut cu grijă. Curățarea și îngrijirea corectă a saltelei dvs. pot prelungi durata de viață, dar spălarea incorectă poate duce la o saltea care nu se usucă corect, permițând formarea de mucegai, bacterii și mirosuri. O rutină regulată de curățare și întreținere a spumei de memorie va implica probabil aspirarea acesteia lunar, tratamentul petelor de transpirație, urină și sânge, rezolvarea imediată a vărsărilor și abordarea mirosurilor pe măsură ce apar.

Cât de des să curățați o saltea cu spumă de memorie?

spuma cu memorie

Aspirarea unei saltele pentru a elimina acumularea de praf și bacterii durează doar câteva minute și ar trebui făcută lunar sau de fiecare dată când schimbați lenjeria de pat. În ceea ce privește tratamentele locale, acestea ar trebui făcute în funcție de necesități. Oferiți saltelei dvs. o curățare mai profundă pentru mirosuri atunci când devin o problemă.O husă pentru saltea poate întârzia curățarea, dar tot veți dori să aspirați salteaua trimestrial.În timp ce ar trebui să aspirați o saltea cu spumă de memorie, rezistați tentației de a folosi un curățător cu abur. Căldura și apa pot degrada spuma de memorie, deteriorând salteaua în proces.

Aspirați săptămânal sau ori de câte ori schimbați cearșafurile

Messy bed sheets and pillow

Curățarea regulată săptămânală cu aspiratorul va face suprafața de somn să miroase mai bine și va ajuta la minimizarea prafului, acarienilor, părului, mătreaței animalelor de companie și a altor reziduuri care pot aduna pe saltea. În fiecare săptămână, când dezbrăcați patul pentru a schimba cearșafurile, utilizați un aspirator portabil cu atașament pentru perie , cunoscut și sub numele de perie pentru tapițerie ,pentru a trece peste întreaga suprafață a saltelei. Asigurați-vă că mergeți încet, pentru a vă asigura că atașamentul pentru perie poate disloca orice particule mici. Utilizați instrumentul pentru colțuri al aspiratorului pentru a ajunge în colțuri și în jurul furtunului, unde se adună praful și părul.

De ce ai avea nevoie?

Cleaning products background, detergent bottles and tools

Echipament / Unelte: Aspirator cu atașament pentru perie , Prosoape sau cârpă

Materiale: Oțet alb, Bicarbonat de sodiu , Detergent de rufe, Perioxid de hidrogen , Detergent lichid de vase

Instrucțiuni: Cum să aspirați o saltea cu spumă de memorie ?Utilizați un atașament pentru perie

De fiecare dată când spălați lenjeria sau cel puțin lunar, folosiți un aspirator cu o perie sau un atașament pentru tapițerie pentru a îndepărta praful, părul și murdăria. S-ar putea să doriți să faceți acest lucru chiar mai des dacă aveți animale de companie.

Folosiți un filtru HEPA

Folosiți un aspirator cu filtru HEPA pentru a vă asigura că îndepărtați toți acarienii și alergenii din saltea.

Aspirați în jurul colțurilor

Fiți foarte atenți în jurul colțurilor, pliurilor și furtunurilor saltelei, care prind ușor praf, murdărie și păr.

Cum cureti local daca ai vasat ceva pe o saltea cu spumă de memorie?

protejarea saltelei

Tamponează cu o cârpă curată

De îndată ce se întâmplă vărsarea, tamponați cu o cârpă curată pentru a îndepărta cât mai mult lichid posibil. Vreți să ajungeți la lichid înainte să se înmoaie.

Pulverizați cu o combinație ușoară

Dacă petele necesită tratament suplimentar, pulverizați o combinație ușoară de o parte detergent de rufe, o parte oțet alb și 10 părți apă pe pată.

Lăsați să acționeze, apoi tamponați

Pulverizați o cantitate mică din combinație și lăsați să acționeze timp de 15 minute în timp ce agenții de curățare acționează asupra petei. Folosiți o cârpă umedă pentru a tampona din nou. Repetați după cum este necesar, dar aveți grijă să nu udați prea mult zona – dacă se înmoaie, ar putea deteriora salteaua sau ar putea provoca mucegai.

Cum să tratați mirosurile neplacute de pe o saltea?

Presărați bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu vine în ajutor atunci când vă confruntați cu o saltea mirositoare. Presărați o cantitate mică de bicarbonat de sodiu pe întreaga saltea și lăsați să acționeze timp de opt până la 12 ore.

Aspirați bicarbonatul de sodiu

După ce bicarbonatul de sodiu a avut timp să se activeze, aspirați-l la fel cum ați face dacă ați efectua întreținerea lunară. Mirosurile ar trebui să dispara.

Cum să tratați petele de sânge pe o saltea cu spumă de memorie?

saltea din spumă

Amestecați o pastă din bicarbonat de sodiu și apă

Amestecați o pastă dintr-o parte bicarbonat de sodiu și două părți apă, apoi tamponați pasta direct pe pată.

Lăsați pasta să acționeze, apoi tamponați

Lăsați pasta să acționeze pe pată timp de până la 30 de minute, apoi utilizați o cârpă umedă pentru a tampona din nou petele. Evitați utilizarea apei calde, deoarece aceasta va fixa petele mai adânc în saltea.

Aspirați bicarbonatul de sodiu

După ce s-a uscat, aspirați orice bicarbonat de sodiu rămas. Repetați dacă este necesar.

Cum să tratați petele de transpirație pe o saltea cu spumă de memorie?

Creați o combinație din bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen

Creați o combinație din trei linguri de bicarbonat de sodiu și o cană de peroxid de hidrogen într-o sticlă cu pulverizator. Adăugați o picătură de săpun de vase ușor și amestecați.

Stropiți petele și lăsați să acționeze

Stropiți petele cu sticla cu pulverizator până când este ușor umedă (iarăși, nu o înmuiați), apoi lăsați-o să stea timp de 10 minute în timp ce ingredientele se activează.

Tamponați petele

Folosiți o cârpă curată și umedă pentru a tampona ingredientele de pe pată. Repetați dacă este necesar.

Cum să tratați petele de urină pe o saltea cu spumă de memorie?

Tamponați lichidul imediat

Tamponați imediat cât mai mult lichid posibil din saltea, lucrând rapid pentru a opri absorția acestuia, ceea ce ar putea provoca mirosuri greu de tratat.

Pulverizați cu oțet alb

Pulverizați zona cu oțet alb, apoi tamponați cu o cârpă curată și umedă după 10 minute.

Presărați cu bicarbonat de sodiu

Repetați pașii din tehnica de curățare a mirosurilor. Presărați bicarbonat de sodiu peste zona afectată și lăsați să acționeze timp de opt până la 12 ore.

Aspirați bicarbonatul de sodiu

Aspirați reziduurile de bicarbonat de sodiu din saltea. Repetați de la început dacă petele și mirosul persistă.

Sfaturi utile

Aveți grijă să nu tamponați prea multă apă pe salteaua cu spumă de memorie ori de câte ori o curățați. Umiditatea excesivă poate să pătrundă și spuma de memorie se usucă încet, făcând-o candidată ideală pentru mucegai și bacterii să crească.

Utilizarea unei huse sau a unui protector topper de saltea peste salteaua dvs. nu numai că o protejează de acarieni, praf, păr și bacterii, ci poate și să ajute la protejarea împotriva petelor care ar putea să pătrundă și să deterioreze salteaua. În special dacă aveți copii sau animale de companie predispuse la accidente, un protector de saltea este absolut necesar.

Vezi si articolele noastre : Cat de des ar trebui sa intorci sau sa rotesti o saltea ?  Tipuri de saltele si cum sa o alegi pe cea potrivita.

Lasă un răspuns

Articole Similare