Cu ce se curata piscina gonflabila? Sfaturi utile si pasi de urmat pentru o piscina curata

cu ce se curata piscina gonflabila

Transformează-ți curtea din spate într-un refugiu de vară cu o piscină gonflabilă, perfectă pentru zilele mai calde. În timp ce aceste opțiuni convenabile și prietenoase cu bugetul promit distracție, sunt, de asemenea, predispuse la acumularea rapidă de murdărie din elementele de exterior și stropii jucauși. Menținerea piscinei gonflabile curate nu este doar o chestiune de estetică, este vorba despre menținerea unui mediu sigur și igienic.

Întreținerea regulată asigură faptul că piscina ta rămâne un refugiu revigorant în timpul temperaturilor toride.

Iată cum să o menții impecabilă și să-i prelungești curățenia

întreținerea piscinei

Frecvența Curățării: Reîmprospătarea apei zilnic este fundamentala pentru prevenirea creșterii bacteriene. Ca regulă generală, vizează o curățare completă la fiecare două săptămâni. Orice semne de turbiditate sau creștere a algelor semnalează că este timpul pentru o curățare.

Pentru piscinele mai mari, utilizarea dozatoarelor de clor poate prelungi curățenia. Cu toate acestea, pentru piscinele mai mici, să te abții de la tratamente chimice și să te limitezi la curățări bi-săptămânale.

Sfaturi Profesionale: Atunci când folosești dozatoarele de clor, folosește benzi de testare a clorului pentru a monitoriza și ajusta nivelurile regulat.

Unelte Esențiale: Burete moale sau cârpă, Prosoape, Furtun , Găleată , Sticlă de pulverizare

Materiale:

Detergent de vase, Aspirator de piscină (opțional), Plasă pentru frunze de piscină (opțional)

Pentru a curăța o piscină gonflabilă, va trebui să scurgi apa, să freci interiorul cu o soluție de curățare și să reumpli piscina la fiecare câteva zile. De obicei, piscinele gonflabile mai mari nu vor trebui scurse. În schimb, vei dezinfecta apa și vei echilibra pH-ul regulat cu substanțe chimice precum clorul și echilibratoarele de pH.

Există câțiva pași simpli pe care îi poți urma pentru a prelungi curățenia apei din piscină, reducând programul de curățenie. Menținerea piscinei curate va prelungi viața piscinei gonflabile și va împiedica înotătorii să se îmbolnăvească din cauza apei de calitate slabă.

Pași pentru curățarea unei piscine gonflabile

inflatable toy pool floating unicorn

Aceștia sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a curăța complet o piscină gonflabilă de sus în jos. Dacă ai o piscină gonflabilă mare cu o pompă, s-ar putea să fie necesar doar să tratezi corect apa pentru a curăța piscina. Consultă Ghidul de Tratament al Apei pentru Piscinele Gonflabile pentru mai multe informații despre acest proces.

Pasul 1: Scurgeți apa

Începe prin a scurge toată apa din piscină. Dacă piscina pare lipicioasă și apa a început să se întunece sau să se tulbure, asta înseamnă că trebuie să cureți piscina.

Majoritatea piscinelor gonflabile au un dop de scurgere în apropierea partea de jos a piscinei; dacă a ta nu are, s-ar putea să fie necesar să dezumiți puțin piscina pentru a lăsa apa să se scurgă.

Pasul 2: Uscarea piscinei

După ce ai scurs complet piscina, încearcă să o usuci cât mai bine cu un prosop sau o cârpă uscată. Dacă piscina a crescut mucegai sau se simte lipicioasă, nu-ți face griji în privința asta încă. Nu trebuie să ștergi toată murdăria, ci doar să scoți restul apei din piscină.

Pasul 2: Uscarea piscinei

După ce ai scurs complet piscina, încearcă să o usuci cât mai bine cu un prosop sau o cârpă uscată. Dacă piscina a crescut mucegai sau se simte lipicioasă, nu-ți face griji în privința asta încă. Nu trebuie să ștergi toată murdăria, ci doar să scoți restul apei din piscină.

Pasul 3: Soluția de curățare

Poți încerca să folosești o cârpă dezinfectantă, dar am descoperit că ai nevoie de o mulțime dintre ele pentru a curăța complet piscina. Așa că în loc, amestec puțină înălbitor într-un găleată de apă și folosesc asta ca soluție de curățare. Orice sticluță de pulverizare cu produs de curățare pentru baie sau bucătărie va funcționa la fel de bine. Recomand ceva care folosește înălbitor sau are un dezinfectant în el.

Amestecă 1/2 ceșcuță de înălbitor pentru fiecare 6 cești de apă sau cam așa ceva. Poți face această soluție mai puternică dacă ai o acumulare mare de mucegai pe piscină.

Pasul 4: Freacă interiorul

Înainte de a folosi înălbitorul sau soluția de curățare, poți freca piscina cu apă sărată pentru a ridica orice murdărie sau reziduu lipicios de pe suprafața piscinei. Dacă piscina nu era foarte murdară de la început, s-ar putea să fie suficient să o cureți astfel doar cu apă sărată. Totuși, îmi place să fac și o ștergere rapidă cu apă sărată, doar pentru a fi sigur.

Iată un videoclip care prezintă o idee grozavă, implică-ți copiii să facă această parte de ștergere cu apă sărată pentru tine.

Ia o cârpă și soluția ta de curățare și începe să freci pereții piscinei, nu uita să porți mănuși. Curăță fiecare suprafață a piscinei gonflabile, îndepărtează orice mucegai sau film lipicios pe material.

Pasul 5: Clătește piscina

Ia un furtun de grădină  sau un găleată cu apă și clătește piscina. S-ar putea să fie necesar să faci câteva cicluri de clătire, scopul este să îndepărtezi tot înălbitorul sau soluția de curățare din piscină înainte de a o reumple.

Îmi place să folosesc un furtun de grădină pe jet pentru a stropi interiorul piscinei în această etapă. Dacă poți înclina piscina pe o parte împotriva ceva, clătirea va fi mult mai rapidă.

Pasul 6: Reumple cu apă

Dacă interiorul piscinei se simte încă lipicios sau are încă un film decolorat pe material, s-ar putea să trebuiască să reiei pașii de frecare și clătire. Odată ce întreaga piscină este curățată și clătită, poți adăuga din nou apă proaspătă.

Aceasta ar putea trebui făcută la fiecare 2-4 zile, în funcție de utilizare și de apa pe care o folosești. Pentru a reduce cantitatea de curățenie a piscinei pe care trebuie să o faci, urmează aceste sfaturi “menține o piscină curată” de mai jos.

Menține o piscină curată cu o pompă de filtrare

Dacă piscina ta are o pompă de filtrare, menținerea ei curată este destul de ușoară cu ajutorul substanțelor chimice și a unei pompe. Pompa de filtrare va circula apa și va curăța debrisurile pentru tine pe tot parcursul zilei. Cele mai multe piscine gonflabile mai mari vor avea găuri în partea laterală unde poți conecta furtunurile de pompă de filtrare.

Dacă nu ai acele găuri, poți agăța furtunurile de pompă de filtrare peste marginea piscinei pentru a curăța apa.

Aspirator pentru piscină

Top view of the blue skimmer for cleaning the pool in clear water Contaminated pool cleaning concept

Piscinele gonflabile mai mari cu o pompă de filtrare vor avea în general debrisuri care ajung pe fundul piscinei și pe care pompa nu le va ridica. Poți să te dai jos acolo și să ridici cât poți cu mâna, dar nu vei putea să le aduni pe toate.

Recomand acest curatator automat pentru piscină care este o modalitate excelentă de a menține fundul piscinei curat, ceea ce menține apa mai curată pentru mai mult timp.

Husă de piscină

Acoperirea piscinei când nu este folosită este una dintre cele mai simple modalități de a reduce timpul și efortul de curățare. Algele au nevoie de lumină solară pentru a crește, fără să mai menționăm toate frunzele și resturile care vor ajunge în apă dacă piscina este lăsată deschisă.

Husele de piscină pot fi găsite de obicei destul de ieftin online, trebuie doar să găsești una de mărimea potrivită.

Tratamentul apei

Menținerea apei igienizate cu sau fără substanțe chimice va menține apa curată și sigură întreaga vară. După configurarea inițială și curățenie, menținerea nivelurilor de clor și echilibrarea pH-ului este tot ce va trebui să faci.

Vizitează articolul meu Tratamentul Apei pentru Piscinele Gonflabile pentru un ghid pas cu pas despre cum să menții apa din piscină curată și igienică pe tot parcursul verii.

Menține o piscină curată fără o pompă de filtrare

Fără o pompă de filtrare, ai putea totuși să folosești unele dintre tehnicile de tratare a apei pentru a igieniza apa, dar majoritatea piscinelor gonflabile care vin fără o pompă de filtrare sunt suficient de mici pentru a fi curățate cu pașii de golire și reumplere de mai sus.

Pentru a menține piscina mai curată pentru mai mult timp, ia în considerare unele dintre aceste sfaturi. Am reușit să trec de la curățarea piscinei la fiecare câteva zile la o dată pe săptămână cu aceste sfaturi.

Plasă de skimmer :O plasă de skimmer este una dintre cele mai ieftine modalități de a ține debrisurile din apă. Cu debrisuri excesive în apă cum ar fi frunzele, ace de pin și murdăria, pereții piscinei se vor lipi și vor crește mucegaiul mai repede.

Burete pentru ulei : Acest burete absoarbie uleiul , va absorbi orice ulei sau reziduu rămas în apă de la înotători. Adaug asta aici doar pentru cât de uimit am fost să văd cum funcționează această mâncare magica.

Dacă îți pui loțiune de soare pe copii, sau pe tine, și apoi sări în piscină, toată acea loțiune va ajunge în apă și va trebui să cureți apa mai des din cauza ei. Acest burete de ulei va absorbi toate acele uleiuri și loțiuni corporale pentru a menține apa mai curată pentru mai mult timp.

Substanțe chimice pentru piscine mici: Kit de Îngrijire pentru Piscină Mică realizat de Clorox șeste o modalitate excelentă de a trata apa pentru piscinele gonflabile de dimensiuni medii care nu au o pompă de filtrare. Pentru piscinele mai mici, cred că acest lucru este prea mult. Dar pentru piscinele suficient de mari încât golirea și reumplerea să fie o durere, aceasta este o alternativă excelentă.

Curățarea piscinei o dată pe săptămână este mai ușoară pentru piscinele mai mici decât să faci tot timpul cu substanțele chimice și testarea nivelurilor de pH.

Husă: Ar putea fi dificil să găsești huse pentru piscinele gonflabile mai mici. Dar dacă poți găsi o modalitate de a o acoperi când nu este folosită, va menține apa mai curată.

Cât de des să schimbi apa din piscina gonflabilă ?

Am văzut recomandarea ca apa din piscinele gonflabile să fie schimbată în fiecare zi sau două. Pentru mine, asta mi se pare un pic extrem, urmând sfaturile de mai sus, de obicei pot merge o săptămână înainte de a fi nevoie să schimb apa.

Pentru piscinele pentru copii foarte mici, cum ar fi cele pe care le avem pentru copilul nostru de 1 an, schimbarea apei de fiecare dată când o folosește nu mi se pare o problemă. O golim când termină de jucat și o reumplem data viitoare când o vom folosi.

Dacă folosești corect substanțele chimice sau tratamentele cu apă, nu va trebui să schimbi apa deloc. Acest lucru este ideal pentru piscinele gonflabile mai mari care folosesc multă apă.

De ce este important să cureți o piscină gonflabilă?

Apa murdară poate cauza tot felul de probleme înotătorilor. Menținerea apei curate nu este doar mai igienică, ci și o problemă de siguranță pentru copii și adulți. Există multe boli și bacterii transmise prin apă care pot crește în apă nescurtată.

Prezența agenților dăunători în apă poate contribui la infecții ale ochilor, urechilor, nasului, gâtului și pielii. Este esențial să fie utilizate și întreținute corect echipamentele pentru evaluarea calității apei atât în piscinele de înot, cât și în cele cu hidromasaj.

Dându-ți seama că nu este prea dificil să cureți o piscină gonflabilă și riscurile implicate dacă nu o faci, îmi place să mențin piscina curată și igienică pentru familia mea și pentru mine.

Consulta ghidul nostru despre : Recomandari pentru plasarea piscinei gonflabile pe iarba 

Lasă un răspuns

Articole Similare