Cele mai bune lacrimi artificiale din 2024: Top 5 Produse

Verificat de Raluca Sas

Cele mai bune lacrimi artificiale

Tabel de Conținut

Există momente când lacrimile par de neoprit, iar apoi sunt momente când ochii tăi se simt uscați precum un drum de pământ ars de soare într-un vechi oraș din Vestul sălbatic. În loc să fie o metaforă chinuită, este mai probabil că te confrunți cu sindromul ochilor uscați. Descoperă care sunt cele mai potrivite lacrimi artificiale pentru tine și nevoile ochilor tăi.

Multe persoane se luptă cu ochii uscați în fiecare an. Acest lucru se întâmplă atunci când ochii tăi produc lacrimi insuficiente sau lacrimi lipsite de straturile necesare de apă, ulei și mucus. Acest lucru duce la senzația de nisip, roșeață și iritație a ochilor. Poate afecta pe oricine, dar dacă ești femeie, ai peste 50 de ani sau porți lentile de contact (sau toate cele trei), ești expus la un risc mai mare. Cei cu afecțiuni autoimune pot, de asemenea, să aibă ochi uscati.

Cele mai bune lacrimi artificiale: Top 5 Produse

ProdusPreț
1. TheaVezi Prețul
2. SIFIVezi Prețul
3. Hylo Eye CareVezi Prețul
4. AfomillVezi Prețul
5. VitaresearchVezi Prețul

Cele mai bune lacrimi artificiale per total

5/5

Specificații

 • Forma/Textura: Picaturi
 • Zona: Ochi
 • Ingredient principal: Hialurorant de sodiu

Cele mai bune lacrimi artificiale ieftine

3.5/5

Specificații

 • Forma/Textura: Lichid
 • Ingredient principal: Hialurorant de sodiu
 • Tip administrare: Cale oculara
 • Cantitate: 10 ml
 • Greutate: 200 g

Cele mai bune lacrimi artificiale raport calitate pret

4.5/5

Specificații

 • Forma/Textura: Lichid
 • Zona: Ochi
 • Tip administrare: Cale oculara
 • Beneficii: Reducerea simptomelor de disconfort, Lubrifiere

Cele mai bune lacrimi artificiale cu acid hialuronic

4/5

Specificații

 • Forma/Textura: Lichid
 • Tip administrare: Cale oculara
 • Tip: Ochi uscat
 • Cantitate: 10 ml

Cele mai bune lacrimi artificiale cu efect calmant

4.5/5

Specificații

 • Forma/Textura: Lichid
 • Tip administrare: Cale oculara
 • Zona: Ochi

Ofertă și promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa lacrimi artificiale la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pe următoarele magazine:

Ghid de cumparare - Cum alegi cele mai bune lacrimi artificiale?

Navigarea în lumea lacrimilor artificiale poate fi coplesitoare. De la iritații ușoare la ochiul uscat sever, există o mulțime de opțiuni. Ținerea pasului cu gama în continuă expansiune de picături poate fi provocatoare. De multe ori, pacienții se întorc la medicii lor oftalmologi pentru îndrumare, simțindu-se confuzi din cauza alegerilor nesfârșite din farmacii.

În acest articol, am compilat o listă actualizată de lacrimi artificiale disponibile pe piață, cu scopul de a ghida în recomandarea diferitelor opțiuni, de la lacrimi lichide la unguente. În plus, am furnizat o prezentare generală a indicațiilor și avantajelor/dezavantajelor pentru fiecare tip, facilitând înțelegerea mai bună a lacrimilor artificiale și ajutând medicii să aleagă opțiunea cea mai potrivită pentru pacienții lor.

Prevenirea sindromului de ochi uscat, mai ales atunci când sunt utilizate lentilele de contact, când ai ochi sensibili sau senzatia de nisip in ochi se face prin aplicarea de picaturi oftalmice pentru înclocuirea lacrimilor naturale.

Considerații privind picăturile pentru ochi

Ingrediente: Lacrimile artificiale conțin de obicei emolienți (grăsimi și uleiuri), imitând uleiurile pe care glandele tale ar trebui să le producă. Formulele fără conservanți sunt recomandate pentru utilizatorii frecvenți din cauza iritației sau toxicității potențiale. Trebuie evitate picăturile care pretind “eliminarea roșului”. Acestea conțin substanțe care pot cauza roșeață excesivă după oprirea utilizării lor.

Formă: Opțiuni lichide, geluri și unguente există pentru ochii uscați. Picăturile lichide pentru utilizare în timpul zilei și gelul sau unguentul pentru utilizare pe timp de noapte în caz de ochi uscat moderat până la sever. Unguentele lubrifiante, mai groase și ambalate în tuburi, pot fi utilizate noaptea, chiar dacă provoacă o ușoară tulburare temporară a vederii.

Severitate: Pentru ochiul uscat sever, întreabă-ți medicul oftalmolog despre picăturile medicamentoase, care pot reduce inflamația sau încerca să îmbunătățească calitatea și cantitatea propriilor tale lacrimi.

Practici recomandate pentru utilizarea lacrimilor artificiale

Indiferent de picătura aleasă, consecvența este esențială. Se compară cu abordarea pielii uscate înainte să se crape. Picăturile lubrifiante se aplică de obicei de 4-6 ori pe zi, cu o aplicație mai frecventă în caz de ochi uscat sever. Refrigerarea picăturilor poate atenua senzația de arsură (verifică instrucțiunile de pe ambalaj). Pentru a te asigura că picăturile ajung în ochi și nu pe fața ta, recomandăm să stai întins, să-ți închizi ochii, să instilezi picăturile și să clipești de câteva ori.

Tipuri de lacrimi artificiale

Lacrimile artificiale reprezintă picături pentru ochi folosite pentru a lubrifia ochii uscați și pentru a menține umiditatea pe suprafața exterioară a ochilor. Ochiul uscat poate apărea din cauza:

 • Îmbătrânirii
 • Anumitor medicamente
 • Unei condiții medicale
 • Intervențiilor chirurgicale la nivelul ochilor
 • Factori de mediu, cum ar fi condițiile fumigene sau vântoase.

Lacrimile artificiale sunt disponibile fără prescripție medicală. Nicio marcă în parte nu funcționează cel mai bine pentru orice formă de ochi uscat. S-ar putea să fie nevoie să încerci mai multe mărci diferite înainte să găsești cea mai potrivită pentru tine.

Pe lângă lubrifierea ochilor, unele lacrimi artificiale promovează și vindecarea ochilor. Altele lucrează pentru a reduce evaporarea lacrimilor. Lacrimile artificiale pot conține și agenți de îngroșare. Acest lucru ajută la menținerea soluției pe suprafața ochilor pentru o perioadă mai îndelungată.

Există două categorii de lacrimi artificiale:

Picături cu conservanți: Acest tip vine adesea în sticle cu multiple doze și conține conservanți care descurajează creșterea bacteriilor după deschiderea sticlei. Conservanții pot irita ochii, în special dacă ai ochi uscați moderat sau sever.

Picături fără conservanți: Acest tip are mai puțini aditivi și este recomandat în general dacă aplici lacrimi artificiale de mai mult de patru ori pe zi sau dacă ai ochi uscați moderat sau sever. Picăturile fără conservanți pot veni în fiole cu doză unică. Lacrimile artificiale sunt, de asemenea, disponibile sub formă de geluri și inserții gel fără prescripție medicală. Acestea pot cauza vedere temporar încețoșată.

Dacă încă nu ai găsit alinare după încercarea diferitelor produse, următorul pas ar putea fi să încerci unguentele de lacrimi artificiale. Acestea pot cauza temporar vedere încețoșată, așa că s-ar putea să preferi să aplici unguentul chiar înainte de culcare.

Dacă nu ai simțit nici o ameliorare cu aceste eforturi, programează o consultație cu un medic oftalmolog sau optometrist, care poate sugera alte tratamente.

Intrebari frecvente despre lacrimile artificiale

Nu. Există mai multe forme diferite de lacrimi artificiale, fiecare concepute pentru nevoi diferite. Ele sunt disponibile fără prescripție medicală. Discută cu medicul oftalmolog despre tratamentul potrivit pentru tine.

Alege variantele fără conservanti. Acest tip are mai puțini aditivi și este recomandat în general dacă aplici lacrimi artificiale de mai mult de patru ori pe zi sau dacă ai ochi uscați moderat sau sever. Picăturile fără conservanți pot veni în fiole cu doză unică.

În ceea ce privește alinarea ochilor uscati, picăturile saline pentru ochi nu ar putea fi cea mai bună opțiune pentru tine. Ele sunt uneori folosite ca sursă de umiditate pentru alinarea ochilor uscați, dar mulți profesioniști din domeniul sănătății recomandă utilizarea lacrimilor artificiale în schimb. Spre deosebire de lacrimile artificiale, picăturile saline pentru ochi nu imită lacrimile naturale.

De ce să ai încredere în noi?

Autorul articolului, Adrian Grozav, specializat în recenzii de produse detaliate și sincere. În timpul redactării acestui articol, el a examinat cu atenție rezultatele testelor celor 5 produse incluse și a adunat detaliile esențiale care te vor ajuta să alegi produsul potrivit. 

În final, Raluca Sas, o jurnalistă cu o vastă experiență a revizuit articolul pentru a se asigura că oferă o notă de profesionalism pentru cititorii site-ului.

Distribuie

Lasă un răspuns

Articole Similare