Cele mai bune ghete moto din 2024 – Top 6 Modele

Verificat de Raluca Sas

Cele mai bune ghete moto

Tabel de Conținut

Echipamentul de calitate pentru motociclete reprezintă un aspect crucial pentru asigurarea siguranței tale în timpul șofatului. Paradoxal, este și unul dintre elementele cele mai neglijate. Este surprinzător câți oameni investesc semnificativ în căști, jachete și blugi de top, doar pentru a-i asorta cu încălțăminte casual precum Adidas sau Jordans — o alegere destul de mioapă.

Picioarele tale au un rol esențial în schimbarea vitezelor și aplicarea frânelor, făcându-le a doua cea mai importantă zonă de contact cu motocicleta, după mâini. Mai mult decât atât, în afara șofatului, picioarele sunt esențiale pentru mobilitatea și sarcinile zilnice, așa ca trebuie să le oferi protectie. Prin urmare, compromiterea asupra încălțămintei care oferă susținere picioarelor tale nu este recomandabilă dacă îți pasă de capacitatea ta de a te deplasa fără efort.

Alegerea corectă a bocancului de motocicletă poate părea descurajatoare dată fiind gama extinsă de opțiuni disponibile. Am pregătit un ghid cuprinzător care abordează cele mai bune ghete moto și de ce sunt necesare, varietatea de opțiuni la dispoziție, cum să faci alegerea corectă și răspunsuri la câteva întrebări frecvente.

Așadar, oprește derularea lipsită de gândire, pregătește o ceașcă de cafea și să pătrundem în lumea bocancilor de motocicletă. Îți asigur că totul va deveni clar până la final, iar degetele tale îți vor mulțumi pentru securitatea suplimentară data viitoare când îți începi călătoria.

Cele mai bune ghete moto: Top 6 Produse

ProdusPreț
1. Mt helmetsVezi Prețul
2. ProbikerVezi Prețul
3. AlpinestarsVezi Prețul
4. SHIMAVezi Prețul
5. Mt helmetsVezi Prețul
6. ProantiVezi Prețul

Cele mai bune ghete moto per total

5/5

Specificații

 • Tip produs: Cizme Moto
 • Culoare: Negru, Galben
 • Material: Piele sintetica

Cele mai bune ghete moto ieftine

3.5/5

Specificații

 • Tip produs: Ghete moto
 • Culoare: Negru
 • Material: Microfibra

Cele mai bune ghete moto pentru barbati

4.5/5

Specificații

 • Tip produs: Cizme Moto
 • Culoare: Negru, Alb
 • Lungime: Scurte

Cele mai bune ghete moto pentru dama

4/5

Specificații

 • Tip produs: Cizme Moto
 • Culoare: Negru
 • Lungime: Scurte

Cele mai bune ghete moto pentru touring

4/5

Specificații

 • Tip produs: Ghete moto
 • Culoare: Maro
 • Material: Piele sintetica

Cele mai bune ghete moto din piele naturala

5/5

Specificații

 • Tip produs: Ghete moto
 • Culoare: Negru
 • Material: Piele naturala
 • Lungime: Lungi

Ofertă și promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa ghete moto la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru ghete moto pe următoarele magazine:

Ghid de cumparare - Cum alegi cele mai bune ghete moto

Bocancii de motocicletă sunt mai importanți decât realizează majoritatea motocicliștilor începători. Bocancii de motocicletă trebuie să îndeplinească o dublă funcție. Aceștia trebuie să-ți protejeze picioarele în timpul șofatului și în cazul nefericit al unui accident. În plus, atunci când ajungi la destinație, trebuie să fie confortabili pentru a te deplasa în jurul lor ca într-o încălțăminte sau bocanc obișnuit de strada. Așadar, în timp ce cele mai bune mărci de căști de motocicletă se pot concentra exclusiv pe ceea ce trebuie să facă bine (să-ți protejeze capul), producătorii de bocanci trebuie să echilibreze două obiective destul de importante și să facă o treabă uimitoare la ambele.

Vestea bună este că bocancii de motocicletă vin în multe stiluri și tipuri. Vom detalia mai târziu în această postare ce trebuie să cauți atunci când cumperi bocanci de motocicletă. Vom discuta, de asemenea, despre diferitele tipuri de bocanci de motocicletă în acest ghid, dar cel mai important lucru pe care trebuie să-l ții minte este că, atunci când conduci motocicleta, ai nevoie de bocanci rezistenți care să-ți protejeze picioarele și să facă șofatul confortabil. De asemenea, ghetele moto tcx îți vor asigura o protectie sporita fiind confecționate din materiale de calitate.

ghid de cumparare ghete moto

Tipul de motocicletă pe care o conduci

Bocancii mari și grei de aventură, cu talpi groase, nu îți vor oferi feedback-ul sau agilitatea pe care majoritatea motocicliștilor de sport îi doresc. Similar, nu ai vrea să folosești un bocanc de curse, cu o talpă subțire și aderentă, pe o motocicletă de aventură mare. Acesta este destul de simplu: folosește încălțăminte care se potrivește cu tipul de motocicletă pe care o conduci.

Stilul de conducere

Motocicliștii hardcore — cei care fac șofat pe pistă, aventură off-road serioasă sau curse pe ovale de pământ cu motociclete fără frâne față — vor dori să investească într-un bocanc care să funcționeze pentru conducerea specifică. Vei cheltui mai mult pentru aceștia, dar gleznele și picioarele tale îți vor mulțumi când vei fi bătrân și gri și le vei povesti nepoților cât de tare erai pe vremuri. Mărime De asemenea, va trebui să obții mărimea absolut corectă. Nu există nimic mai rău decât senzația unei bocanci prea largi sau prea strânși când încerci să schimbi treptele unei motociclete, să obții o poziție corectă în timpul călătoriilor off-road sau să te încrunți în timpul unei plimbări.

Un bocanc ar trebui să fie potrivit. Nu strâmt, nu larg, ci potrivit. Ar trebui să îți înfășoare picioarele și să îți ofere suficientă mișcare astfel încât să poți mișca degetele, dar nu prea mult încât bocancul să se miște în timpul șofatului. Scopul este să îți ții piciorul și glezna destul de bine blocate, dar nu vrei să simți durere după o plimbare.

Problema în această variabilă este că mărimea variază de la producător la producător. Din fericire, fiecare brand are o diagramă de mărimi pe site-urile lor respective, astfel încât să poți obține potrivirea exactă acasă. Dar, dacă poți găsi bocancul dorit într-un magazin, mergi și încearcă-l înainte de a-l cumpăra online.

Materialul

Materialul folosit pentru fabricarea bocancului pe care intenționezi să-l achiziționezi merită înțeles în ce măsură este autentic și dacă îți poate servi scopul pentru care doreai să cumperi bocancii. Bocancii de motocicletă din piele cu granulație înaltă sunt foarte recunoscuți și s-au dovedit a fi cei mai buni pe care îi poți achiziționa dacă doreai să cumperi un astfel de bocanc. Materialul nu trebuie să fie moale, dar trebuie să ofere confort piciorului, iar marimea să fie potrivita pentru o protecție sporită.

Materialul din piele asigură durabilitatea bocancilor. Asigură-te că achiziționezi o pereche de ghete moto din piele de înaltă calitate și îi vei utiliza pentru o perioadă îndelungată înainte de a-i înlocui.

cropped view of woman holding moto helmet, motorbike standing on background

Intrebari frecvente despre ghetele moto

Bocancii corespunzători pentru motocicletă oferă o siguranță sporită în comparație cu echivalentele lor mai elegante destinate utilizării zilnice. Cu toate acestea, unii au caracteristici sporite de siguranță care vor proteja în continuare picioarele și gleznele în caz de accident.

Materiale durabile: pe lângă rezistența la impact și abraziuni, încălțămintea de motocicletă ar trebui să fie fabricată din materiale rezistente la apă și respirabile pentru a proteja picioarele motocicliștilor de condițiile meteorologice și rezistente la căldură pentru a-i proteja de gazele de eșapament sau țevi.

Este important să ai talpa rezistentă la ulei și antiderapantă la bocancii de motocicletă. Aceasta îți va oferi cea mai bună aderență atunci când trebuie să-ți pui picioarele jos. Tălpile Vibram sunt o versiune populară și sunt adesea considerate cele mai bune pentru bocancii de motocicletă. Tălpile de nitril sunt o altă versiune populară de tălpi de cauciuc care au rezistență la alunecare.

De ce să ai încredere în noi?

Autorul articolului, Adrian Grozav, a testat o mulțime de ghete moto din diverse materiale și a întocmit ulterior acest top a celor mai bune produse.

În final, Raluca Sas, o jurnalistă cu o vastă experiență a revizuit articolul pentru a se asigura că oferă o notă de profesionalism pentru cititorii site-ului.

Distribuie

Lasă un răspuns

Articole Similare