Cele mai bune activitati pentru copii pentru a-i ajuta sa invete prin joaca

cele mai bune activitati pentru copii pentru a-i ajuta sa invete prin joaca

Copiii se bucură de activități care încurajează joaca fără sfârșit, când obiectul nu are un scop specific. De exemplu, un puzzle are un obiectiv final. Copilul îl începe știind cum este supus să se termine. Deși jucăriile cu un scop precis își au locul lor, cele fără un final clar sunt excelente pentru copiii de un an pentru că oferă imaginație, creativitate și oportunități de rezolvare a problemelor fără sfârșit.

De ce este importantă joaca acasă?

jocurile de rol

Ca părinți, știm că joaca este importantă și vrem activități creative pentru copii acasă. De asemenea, am învățat că joaca este fundația tuturor învățării. Totuși, iată problema cu copiii acasă…

Uneori, bebelușii și preșcolarii au nevoie de o mică scânteie pentru a porni, care nu va fi produsă de o fișă de lucru. Sursele despre care vorbesc sunt idei de joacă care îi încurajează pe copii să atingă, să se miște și să manipuleze obiecte pentru a crea.Cu cât încurajăm mai mult activitățile creative pentru copii acasă, cu atât copiii vor deveni excepționali în joaca autodirijată, rezolvarea problemelor și formularea de concluzii despre cum funcționează lucrurile.

Diferite vârste pentru joacă

joc 3 ani

În etapa de bebeluș/copil mic – copilul are nevoie de experiențe fizice folosind simțurile, experimentând substanțe și descoperind cum se potrivesc lucrurile împreună.

Vârsta preșcolară – cand copilul va începe să adauge joaca socială în învățarea la care au avut șansa să se dedice. Acum își fac conexiuni cu colegii lor.

Anii mijlocii – copilul este mai analitic cu conceptele din manuale deoarece au avut șansa să atingă, să se miște și să exploreze ceea ce acum citesc despre.

Preșcolarul este acum pregătit să ducă învățarea la următorul nivel, adunându-le mai ușor.

Anii adolescenței – copilul poate arăta cum se întâmplă lucrurile împreună. Copilul a atins, a lucrat cu colegii, a citit mai multe despre conceptele fundamentale și este acum pregătit să devină producător. Următoarele idei de acasă îi vor permite preșcolarului tău să pornească în pas de fugă. Aceste activități creative pentru copii acasă sunt la fel de bune ca și acea mâncare delicioasă de brânză. Sunt testate și adevărate, aprobate de copii și preșcolari!

Activități de joacă acasă pentru copii mici pentru stimularea simțurilor

Când am început prima dată activitățile creative pentru copii acasă, am realizat rapid că nu funcționează. Fasolea creștea prin crăpăturile de pe terasă, iar orezul era sub frigider de luni de zile. Și cu siguranță nu vrem asta și pentru tine!

În acest articol, vei învăța cum să îți pregătești zona tampon, cum să îți îndemni copilul să se întoarcă la bazinul senzorial când se îndepărtează cu ovăzul în mână și să înțelegi mai bine când este momentul să pui bazinul senzorial la loc. Acesta este un mod sigur de a începe activitățile distractive pentru copii acasă.Joaca este una dintre cele mai importante modalități în care copiii învață. Aceasta stă la baza învățării formale mai târziu în copilărie, dar le permite și copiilor să-și dezvolte stima de sine.

De fapt, dreptul la joacă este considerat atât de fundamental pentru bunăstarea copiilor, încât este consacrat de ONU ca un drept universal al copilului.

Ea întărește puterea de concentrare, esențială pentru un viitor de succes în sala de clasă, și stă la baza totului, de la învățarea interacțiunilor și normelor sociale, până la începuturile gândirii științifice.

Conform cărții “Einstein Nu a Folosit Niciodată Carduri de Flash” de Golinkoff, Hirsh-Pasek și Eyer, joaca poate fi descompusă în cinci elemente de bază:

• Să fie distractivă și plăcută • Să nu aibă obiective stabilite • Să fie spontană și voluntară • Să implice implicarea activă • Să implice un element de fantezie

15 activități principale pentru a-i ajuta pe copii să învețe prin joacă

Aceste 15 activități pentru copii acasă sunt doar o mică parte din toate modalitățile prin care invităm joaca în viața noastră de zi cu zi, și a fost o schimbare majoră.

Nisip

Joaca cu nisip este o oportunitate fantastică pentru fundamentarea învățării științifice și dezvoltarea încrederii în sine și a dezvoltării fizice. Săpatul, turnatul și cernerea îi învață pe copii cum funcționează lucrurile, în timp ce le dezvoltă și mușchii și coordonarea. Făcută alături de un mic prieten, devine despre echipă, partajare și abilități sociale.

Joacă cu apă

Similar cu joaca cu nisip, joaca cu apă le permite copiilor să experimenteze într-un mediu sigur concepte de bază precum volumul. În plus, joaca cu apă este excelentă pentru învățarea consecințelor acțiunilor. Adăugați puțină coordonare ochi-mână și forță fizică, iar joaca cu apă devine o preferată intr-o piscina gonflabila sau un castel gonflabil cu piscina.

Plastilină

Plastilina are un potențial imens pentru învățare. Nu numai că își întărește degetele în pregătire pentru o viață de scris, dar învață abilități motorii fine, creativitate și coordonare ochi-mână. Adăugați niște mărgele în plastilină pentru un exercițiu motor fin, sau faceți ca cei mici să încadreze mărgele pe lungimi de spaghete uscate ținute în plastilină, pentru o valoare suplimentară de joacă.

Îmbrăcămintea și jocurile de rol

Lăsați copiii să se dezlănțuie cu o mulțime de haine de costume și accesorii precum kituri de doctor de jucărie și lăsați-le imaginația să zburde. În curând veți descoperi viitorul doctor, veterinar, asistentă medicală, astronaut, bucătar sau actor. Îmbrăcămintea și joaca de rol îi ajută pe copii să înceapă să înțeleagă lumea adultă, rolurile și interesele, precum și să stimuleze interacțiunile sociale. Nu în ultimul rând, îmbrăcămintea și joaca de rol ajută la consolidarea aspectelor de îngrijire a propriei persoane, care este esențială pentru viața școlară primară.

Joaca cu păpuși și personaje

Oferirea personajelor sub formă de mini-figurine și păpuși permite atât fetelor, cât și băieților să-și dezvolte joaca socială. Ea încurajează imaginația și exprimarea (și etichetarea) sentimentelor.

Desen și pictură

Permițând copiilor să alerge liber cu vopsele și unelte de desen îi ajută să-și experimenteze lumea într-un mod senzorial și să-și dezvolte autoexprimarea, în timp ce dezvoltă și abilitățile pre-scriere. Mai mult, este o invitație de a învăța despre culori, amestecare și buna vechie curățenie!

Jocuri de societate, puzzle-uri și sortatoare de forme

Jucându-se jocuri de societate, blocuri, puzzle-uri și sortatoare de forme, toate pun bazele gândirii spațiale, raționamentului logic, ordonării și recunoașterii diferitelor forme, dimensiuni și culori.

Muzică, dans și cântat

Cântatul și muzica ajută enorm la dezvoltarea limbajului și stau la baza abilităților de alfabetizare, precum și la concepte matematice de bază precum numărătul. În plus, încep să-și dezvolte ritmul, în timp ce își rafinează și abilitățile de ascultare. Dansul îi ajută pe copil să-și dezvolte forța și flexibilitatea, fără să mai menționăm coordonarea.

Joaca imaginativă

Toată joaca ar trebui să fie imaginativă, dar ne referim la tipul de joacă care vine natural pentru mulți copii. Lăsați un copil mic cu nimic altceva decât o selecție aleatorie de obiecte și în curând îl veți găsi pierdut într-o lume a fanteziei. Acordarea unui copil timp și spațiu pentru joaca imaginativă este esențială. Aceasta îi dezvoltă imaginația, ceea ce este important pentru abilitățile de alfabetizare și raționamentul intelectual. În plus, își mărește sentimentul de sine și stima de sine, precum și înțelegerea lumii din jurul lor, precum și abilitatea de a gestiona plictiseala.

Fugă, sărituri, cățărare, legănare

Copiii mici au o compulsiune de a se mișca. Permițându-le să facă acest lucru și oferind provocări sigure și adecvate vârstei, le permite să-și mărească încrederea și să-și dezvolte rezistența prin asumarea de riscuri. Desigur, abilitățile motorii grosiere primesc și ele un imbold puternic.Poti incerca sa le pui la dispozitie un tobogan pentru copii, un leagan de exterior ,o trambulina , o casuta pentru copii sau chiar un spatiu de joaca special amenajat pentru ei.

Joaca senzorială

Pe scurt, joaca senzorială este orice activitate de joacă care implică atingerea, mirosul, gustul, vederea și auzul. Aceasta poate fi oferită cu un covor interactiv, o farfurie de jeleu, biluțe de aqua, gheață, orez sau chiar și cu lumi mici. Joaca senzorială stimulează explorarea și fundațiile științei și investigației.

Jocuri educative

Există atât de multe jocuri de societate sau de masă disponibile chiar și pentru cei mai mici jucători, iar acestea ar trebui să fie îmbrățișate , nu numai pentru factorul lor distractiv, ci și pentru potențialul lor de învățare si dezvoltarea. În plus față de temele numerelor, culorilor, formelor și foneticii timpurii, aceste jocuri sunt vitale pentru învățarea copiilor cum să ia rândul și să împartă.

Gatit și gatit fictiv

Gătitul și gătitul fictiv, servirea și magazinele sunt scenarii de joacă grozave pentru copii. Gătitul însuși combină elemente ale jocului senzorial, concepte matematice, siguranță la domiciliu și urmarea proceselor. Gatitul fictiv, servirea și jucăriile din magazine învață, de asemenea, idei matematice de bază, precum și interacțiunea socială și modul de a fi gânditori față de ceilalți.

Cutia de depozitare

Cutia pentru depozitarea jucariilor este una dintre cele mai incredibile invitații la joacă. Va fi o casă, o mașină, un adăpost pentru jucăriile lor? Oferiți-le câteva resturi de material, perne, creioane și farfurii de hârtie și urmăriți-i să exploreze lumea lor, să intre în imaginația lor și să înceapă să gândească ca un inginer.

Joaca în natură

Învățarea copiilor este alimentată cu combustibil de rachetă atunci când îi scoți pe copii în aer liber. De aceea scolile din pădure sunt atât de populare și apreciate. Nu numai că este sănătos, dar învață un respect pentru mediul înconjurător și începuturile biologiei. De asemenea, îi ajută pe copii să devină mai independenți și mai curioși cand au oportunitatea de a pedala o trotineta , bicicleta fara pedale , masinuta cu pedale, o tricicleta sau alaturi de tine intr-un scaun de bicicleta pentru copii.

Lasă un răspuns

Articole Similare