Cel mai bun hamac din 2024 – Top 6 Hamace

Verificat de Raluca Sas

Cel mai bun hamac

Tabel de Conținut

Vara oferă multora o scuză pentru a încetini puțin ritmul vieții de zi cu zi. Pentru unii, este grătarul cu prietenii în timp ce soarele colorează cerul; pentru alții, este să se relaxeze într-un hamac cu o cafea rece sau un cocktail în mână. Dacă o siesta la soare sună ca visul tău de relaxare, ai ajuns în locul potrivit. Am adunat cele mai bune hamace de pe piață, concepute pentru a te ajuta să intri perfect în atmosfera verii.

De la alegeri moi, create pentru relaxare, la cele mai bune hamace pentru camping și backpacking, am testat mai multe opțiuni populare și am cercetat zeci de altele pentru a asigura o listă cuprinzătoare cu hamace potrivite pentru orice buget sau stil. Ne-am concentrat asupra tuturor aspectelor importante, de la instalare la portabilitate și durabilitate în fața elementelor. Fii gata să adaugi în coș cel mai bun hamac de calitate, pentru că somnul tău de vară tocmai a devenit mult mai confortabil.

Cele mai bune hamace: Top 6 produse

ProdusPreț
1. MatelotVezi Prețul
2. GaiaVezi Prețul
3. SersimoVezi Prețul
4. PROCARTVezi Prețul
5. StorefulVezi Prețul
6. PROCART Vezi Prețul

Cel mai bun hamac per total

5/5

Specificații

 • Tip produs: Hamac
 • Numar locuri: 1
 • Greutate maxima suportata: 150 Kg
 • Continut pachet: 1 x Accesorii de montare
 • Culoare: Verde, Albastru
 • Material: Poliester

Cel mai bun hamac ieftin

3.5/5

Specificații

 • Tip produs: Hamac
 • Numar locuri: 2
 • Greutate maxima suportata: 150 Kg
 • Culoare: Multicolor
 • Material: Poliester, Bumbac

Cel mai bun hamac suspendat

4.5/5

Specificații

 • Tip produs: Scaun agatat/ Tip scaun
 • Numar locuri: o singură persoană
 • Greutate maxima suportata: 150 Kg
 • Continut pachet: 2 x Perna, 1 x Hamac
 • Culoare: Gri antracit
 • Material: Hamac din bumbac

Cel mai bun hamac dublu

4/5

Specificații

 • Tip produs: Hamac
 • Numar locuri: 2 persoane
 • Greutate maxima suportata: 200 Kg
 • Continut pachet: 1 x Hamac, 1 x Husa depozitare
 • Culoare: Multicolor
 • Material: Lemn, Bumbac

Cel mai bun hamac pentru camping

5/5

Specificații

 • Tip produs: Hamac
 • Numar locuri: 1
 • Greutatea suportată: 200 Kg
 • Culoare: Verde, Gri
 • Material: Nylon

Cel mai bun hamac cu suport metalic

4.5/5

Specificații

 • Tip produs: Hamac
 • Numar locuri: 2
 • Greutate maxima suportata: 150 Kg
 • Culoare: Multicolor

Ofertă și promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa hamace cu oglinda la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru hamace pe următoarele magazine:

Ghid de cumparare - Cum alegi cel mai bun hamac

În teorie, un hamac este o chestie simplă: o bucată de material suspendată cu ajutorul sforilor, care menține corpul tău într-o poziție confortabilă, orizontală. În realitate, hamacurile vin în diverse designuri pentru diferite scopuri și se încadrează în mare parte în două categorii: agrement și camping.

Pentru a afla mai multe despre hamacuri și cum să alegi cel mai potrivit pentru nevoile tale, am discutat cu un designer de echipamente, un expert în design exterior și cu drumeți și călători profesioniști. Mai jos, vei găsi atât recomandările lor, cât și sfaturi generale de cumpărături pentru hamacuri.

ghid de cumparare hamac

Care sunt diferitele tipuri de hamacuri?

Hamacuri de agrement

Hamacurile de agrement sunt concepute pentru utilizarea acasă și oferă un loc semi-permanent pentru relaxare în curtea ta. În loc să fie suspendate de copaci, aceste hamacuri sunt adesea suspendate de suporturi accesorii pre-făcute, care sunt de obicei vândute separat. Deoarece mulți oameni lasă hamacurile de acasă pe tot parcursul sezonului, este indicat să alegi materiale durabile, rezistente la intemperii și la mucegai, deși hamacurile mai estetice pot fi confecționate din frânghie împletită sau materiale căptușite, conform experților noștri. Acesta este un model de hamac preferat de familii cu copii.

Hamacuri de camping

Atunci când faci backpacking, dormitul într-un hamac poate economisi o cantitate serioasă de greutate în comparație cu ambalarea unei corturi, astfel încât să fie ușor de transportat și să vezi mai mult.

Acestea se împachetează de obicei compact, folosesc țesături tehnice respirabile de înaltă calitate și adesea includ sau sunt compatibile cu plase și plăpumi pentru a te proteja de elemente. Ca rezultat, aceste hamacuri sunt în general ușoare și potrivite pentru excursii în aer liber și călătorii. Hamacurile de camping includ uneori saci de călătorie, plase anti-insecte, curele și carabiniere, deși multe mărci cer ca aceste accesorii să fie achiziționate separat, conform experților noștri.

La ce să te uiți atunci când cumperi un hamac

Atunci când cumperi, ia în considerare locul în care ai de gând să folosești hamacul, cum îl vei instala, cine (și câte persoane) îl va folosi și cât timp îl vei lăsa afară. După ce ai restrâns tipul de hamac pentru care faci cumpărături, experții noștri recomandă să folosești următoarele criterii pentru a te ajuta să alegi o anumită marcă:

Instalare Majoritatea hamacurilor de agrement sunt suspendate de suporturi, ceea ce îți permite să instalezi hamacul oriunde se potrivește în curtea ta, în timp ce hamacurile de camping folosesc curele și carabiniere pentru a se fixa în mod sigur de copaci. Atât suporturile, cât și curelele sunt adesea vândute separat, deși aproape toate hamacurile din această listă vin cu un sac sau o geantă de transport pentru călătorie și depozitare.

Materiale și durabilitate

Deoarece sunt ușoare și durabile, nailonul ripstop sau reciclat sunt cele mai bune și mai comune materiale utilizate în hamacurile de backpacking și hiking. Nailonul este adesea cotat în denier, ceea ce se referă la greutatea și grosimea materialului. Un produs fabricat din nailon cu 30 denier poate fi mai ușor decât o versiune de 70 denier, dar este și mai puțin durabil, așa că ar trebui să echilibrezi greutatea și durabilitatea în funcție de nevoile tale. Pentru hamacurile de agrement pe care planifici să le lași afară, nailon sau poliester, care sunt durabile, se usucă rapid și rezistă la decolorare și mucegai sunt o variantă bună. Cusăturile consolidate, marginile cusute triplu sau capetele cusute cu bar-tack pot indica un hamac bine făcut și durabil. Unii oameni pot prefera hamacurile de agrement cu pernițe sau țesături din frânghie, deoarece sunt elegante și confortabile – deși va trebui să le depozitezi corespunzător în condiții uscate din cauza lipsei de durabilitate, conform experților noștri.

Woman relaxing in a hammock

Dimensiune

Anumite hamacuri sunt construite special cu dimensiuni mai mari și mai lungi pentru a se potrivi persoanelor mai înalte, iar unele mărci sunt suficient de largi pentru a permite somnul a două persoane simultan. Cu toate acestea, experții spun că designurile mai spațioase de camping sunt adesea mai greoaie de ambalat. Atunci când alegi un hamac de agrement pentru curtea ta, verifică dimensiunile generale pentru a te asigura că se potrivește în spațiul prevăzut.

Capacitate de greutate

Aproape toate hamacurile menționează capacitatea lor maximă de greutate, pe care nu ar trebui să o depășești din motive de siguranță. Recomandăm să estimezi mai mult greutatea ta atunci când vine vorba de hamacurile de casă pe care nu va trebui să le transporți des.

Pentru hamacurile de casă, greutatea totală nu contează la fel de mult – dar pentru hamacurile de camping, este mult mai importantă, deoarece vei căra hamacul la destinația sa, conform experților.

Friends having fun on the hammock outdoors

Cum să atârni un hamac

Unele hamacuri vin cu toate accesoriile și instrucțiunile de care ai nevoie pentru a le atârna. Cu toate acestea, curelele cu sistem de prindere sunt esențiale, în special atunci când faci camping în parcuri naționale. “Frânghiile se vor scufunda în copaci și le vor deteriora coaja”, motiv pentru care multe parcuri naționale și state au reguli despre cum și unde poți atârna un hamac. Curelele se leagă de hamac, de obicei, prin carabiniere, astfel încât le poți utiliza în siguranță cu curele de la orice companie. Regula generală este că curelele tale ar trebui să aibă cel puțin o lățime de 1 inch, care este standardul pentru majoritatea parcurilor naționale. Sistemul de prindere diferă de la model la mode. Există și hamace cu suport din metal care sunt ușor de montat si suporta o greutate mare.

Cum să faci un hamac mai confortabil

În ceea ce privește hamacurile de camping, experții noștri recomandă achiziționarea unei țarcuri impermeabile pentru a te proteja de ploaie și umezeală. În plus, poți aduce o plapumă gonflabilă pentru a o pune în hamac și a-i oferi puțină structură, astfel încât să nu fii complet învăluit. Pernele fac și hamacurile mai confortabile.

Intrebari frecvente despre hamace

Circulația aerului nu este deloc constrânsă, permițându-ți ție și hainelor tale să respire. Hamacurile din frânghie de bumbac sunt considerate mai confortabile decât cele din poliester, dar bumbacul nu va rezista la fel de mult timp ca poliesterul.

Cel mai bine este să îi lași pe copii să folosească doar hamacuri fără bare de extindere, cum ar fi hamacurile din nailon sau braziliene. Acestea atârnă liber cu o curbă confortabilă și au mai puține șanse să se răstoarne în comparație cu hamacurile cu bare de extindere. Copiii se pot și bloca într-un hamac cu prea mult material, plasă și găuri.

Pentru majoritatea oamenilor, a dormi din când în când într-un hamac este considerat sigur. Dar dacă dorești să o faci în fiecare noapte, discută mai întâi cu un medic. Această practică ar putea provoca efecte secundare precum dureri de spate sau o postură proastă.

Woman in hammock working with laptop computer in hammock

De ce să ai încredere în noi?

Autorul articolului, Adrian Grozav, a petrecut zeci de ore documentându-se despre hamace și citind sute de recenzii pe diferite website-uri profesionale pentru a întocmi acest articol și pentru a se asigura că oferă un conținut de calitate. De asemenea, a colaborat cu experți care lucrează pentru companii din acest domeniu pentru a primii sfaturi în legătură cu produsele testate de către aceștia.

În final, Raluca Sas, o jurnalistă cu o vastă experiență a revizuit articolul pentru a se asigura că oferă o notă de profesionalism pentru cititorii site-ului.

Distribuie

Lasă un răspuns

Articole Similare