Cel mai bun detergent de rufe din 2024: Top 6 produse

Verificat de Raluca Sas

cel mai bun detergent de rufe

Tabel de Conținut

Cel mai bun detergent de rufe promite îmbrăcăminte mai curată prin știință: aceste substanțe și pulberi extraordinar de complexe trebuie să îndepărteze murdăria, petele și mirosurile din țesătură, apoi să se clătească fără a deteriora hainele, mașina de spălat, pielea sau mediul înconjurător.

Atunci când alegi un detergent, sfatul nostru este să selectezi și să măsori corect. Îți recomandăm pe cele care nu numai că sunt eficiente, ci și se potrivesc cu preferințele tale personale în ceea ce privește ingredientele, mirosul, impactul asupra mediului, prețul și tipul.

De aceea am petrecut ore întregi cercetând și testând riguros o serie de detergenți de rufe, inclusiv mărci cunoscute precum Ariel , Persil, Perwol, Vanish. Fie că a fost ciocolată, sos de spaghete sau un strop de vin dezordonat, am spălat mai multe articole pătate, cum ar fi tricouri din bumbac, șervețele și prosoape de baie, pentru a observa acești detergenți în acțiune. Pentru a le alege pe cele mai bune, le-am evaluat și analizat eficacitatea, le-am comparat între ele și le-am evaluat într-o varietate de categorii.

Top 6 cei mai buni detergenti de rufe

ProdusPret
1. Detergent de rufe capsule Ariel All in One PODS Mountain SpringVezi pretul
2. Detergent lichid SAVEX 2IN1 FRESHVezi pretul
3. Detergent de rufe lichid Dero 2in1 Levantica si iasomieVezi pretul
4. Detergent de rufe automat Persil regularVezi pretul
5. Detergent profesional rufe ECOLAVATRICE ALLEGRINIVezi pretul
6. Gel concentrat Vanish cu actiune multipla pentru îndepărtarea petelorVezi pretul

Cel mai bun detergent de rufe per total

5/5

Specificații

 • Forma/Textura: Capsule
 • Tip rufe: Universal
 • Număr spălări: 65
 • Parfum: Mountain Spring
 • Proprietăți: Protejează culorile, Elimină petele
 • Tip: Automat

Cel mai bun detergent de rufe ieftin

3.5/5

Specificații

 • Forma/Textura: Lichid
 • Tip rufe: Colorate, Albe
 • Număr spălări: 80
 • Cantitate: 4.4 litri
 • Parfum: Fresh
 • Tip: Automat

Cel mai bun detergent lichid de rufe popular

3.5/5

Specificații

 • Forma/Textura: Lichid
 • Tip rufe: Universal
 • Număr bucați: 1
 • Număr spălări: 100
 • Cantitate: 5 litri
 • Parfum: Levănțică, Iasomie
 • Tip: Automat

Cel mai bun detergent pentru rufe pudra

4/5

Specificații

 • Forma/Textura: Pudră
 • Tip rufe: Universal
 • Număr bucați: 1
 • Număr spălări: 100
 • Greutate: 6 kg
 • Proprietăți: Elimină mirosurile neplăcute
 • Tip: Automat

Cel mai bun detergent pentru rufe profesional

5/5

Specificații

 • Forma/Textura: Lichid
 • Tip rufe: Colorate, Albe
 • Număr spălări: 50
 • Greutate: 5 kg
 • Cantitate: 5 litri
 • Parfum: Da
 • Tip: Automa

Cel mai bun detergent pentru indepartarea petelor

4/5

Specificații

 • Forma/Textura: Gel
 • Tip rufe: Colorate
 • Proprietăți: Pre-tratare, Fără clor
 • Doză/spălare: 50 ml
 • Cantitate: 0.75 litri

Ofertă și promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa detergenti de rufe la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru detergenti pentru rufe pe următoarele magazine:

Ghid de cumparare: Cum alegi cel mai bun detergent de rufe?

Când cumperi un detergent de rufe, primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este dacă să folosești un detergent lichid sau sub formă de pulbere. Mulți oameni care au utilizat ambele au observat o diferență semnificativă în ceea ce privește prețurile între cele două. Următorul factor decisiv se bazează pe temperatura apei pe care o folosești pentru spălarea hainelor.

Dacă folosești apă rece, ar trebui să optezi pentru un detergent lichid. Acest lucru se datorează faptului că se dizolvă cu ușurință, spre deosebire de un detergent sub formă de pulbere. Un alt avantaj major al utilizării unui detergent lichid este posibilitatea sa de a fi folosit și pentru spălarea țesăturilor delicate.

Pulbere de spălat, lichide și capsule, detergentul de rufe este disponibil în trei forme principale. Care este diferența și care este cel mai bun de utilizat? Ei bine, să analizăm fiecare în detaliu pentru a înțelege care sunt diferențele.

detergenti de rufe

Detergent pudra

Detergenții sub formă de pudră sunt cel mai frecvent utilizat tip de detergent și reprezintă în general cea mai accesibilă opțiune, deși acest lucru poate varia în funcție de marca pe care o achiziționați. Pudrele de spălat biologice conțin, de asemenea, agenți de înălbire care sunt eficienți în îndepărtarea petelor dificile și pot contribui la menținerea culorii hainelor albe.

Pudrele de spălat pot fi și în formulă special concepută pentru rufe colorate. Ele se găsesc într-o varietate de dimensiuni și sunt eficiente în tratarea unei game variate de pete zilnice, fiind în general o alegere bună pentru multiple utilizări.

Este important să fii precis atunci când folosești praf de spălat, deoarece o cantitate prea mică sau prea mare poate duce la revărsări sau la o curățare insuficientă. De asemenea, praful de spălat se poate acumula și atașa de compartimentul de detergent al mașinii de spălat, așa că asigură-te că este verificat și curățat regulat.

Detergent lichid sau gel

Lichidul și gelurile devin o opțiune din ce în ce mai populară pentru gospodăria modernă; sunt mai curate decât pulberile și pot funcționa excelent atât pentru haine albe, cât și pentru haine colorate. De asemenea, nu conțin agenți de înălbire și nu se vor acumula în compartimentul pentru detergent.

Lichidul și gelurile sunt, de asemenea, ideale pentru hainele delicate, oferind o spălare mai blândă decât pulberile sau capsulele. Cu toate acestea, există câteva dezavantaje: lichidul de spălat și gelurile sunt mai costisitoare decât alternativele lor, iar capacitățile lor de îndepărtare a petelor pot varia considerabil, așa că ar putea fi necesar să încerci diverse mărci pentru a identifica ce funcționează cel mai bine.

Detergent capsule

Capsulele și tabletele lichide sunt relativ noi în comparație cu pulberile și lichidele și sunt concepute pentru a vă ajuta să utilizați cantitatea optimă de detergent per spălare. Ele facilitează obținerea echilibrului corect de detergent, eliminând problema dozării excesive, și s-a dovedit că funcționează eficient atât pe rufe albe, cât și pe cele colorate.

Acestea sunt disponibile într-o gamă variată de dimensiuni de ambalaj, dar pot fi costisitoare. Cu toate acestea, îți oferă siguranța că nu vei folosi niciodată prea mult detergent și vei preveni astfel risipa. Totuși, trebuie menționat că acestea pot funcționa mai puțin eficient la temperaturi scăzute.

Detergent de rufe cu înaltă eficiență

Producătorii de mașini de spălat recomandă detergenți HE pentru mașinile de spălat cu încărcare frontală și mașinile cu încărcare superioară de înaltă eficiență, care folosesc mult mai puțină apă decât cele cu agitator, astfel încât necesită detergent cu spumă redusă. Majoritatea detergenților HE sunt cu dublă utilizare și pot fi utilizați și în agitatoarele cu încărcare superioară.

Detergent de rufe standard pentru mașini cu încărcare superioară

Detergenții cu dublă utilizare sunt atât de obișnuiți, încât este greu să găsești detergent destinat doar agitatoarelor cu încărcare superioară. De aceea, nu veți vedea niciunul în evaluările noastre.

Detergent pentru spălarea rufelor cu apă rece

Utilizarea unei cantități mai mici de apă caldă economisește energie și bani. Cu detergenții specializați pentru apă rece, enzimele de curățare sunt concepute să funcționeze mai bine în apă rece. Testăm acești detergenți în apă la temperatura de 60°F, în loc de temperatura de 75°F folosită în teste pentru apă răcoroasă.

Detergent pentru spălarea ecologică a hainelor

Detergenții pe care i-am testat și care fac afirmații eco nu au oferit aceeași putere de curățare ca și detergenții cu cel mai înalt rating. Unul dintre factorii posibili este că detergenții eco ar putea să nu aibă enzime și alte substanțe chimice care conferă multor detergenți obișnuiți puterea lor de a lupta împotriva petelor.

Trebuie să fiți conștient: denumirile acestor detergenți pot include „verde”, „eco” sau „natural”, însă nu există un standard federal și nici o verificare obligatorie pentru acești termeni. Dacă eticheta menționează „organic”, este nesemnificativ ,deoarece este necesară verificarea de către terți și trebuie să conțină cel puțin 95% ingrediente organice. Celelalte 5% care nu sunt organice nu ar trebui să prezinte riscuri pentru sănătatea umană și pentru mediu.

Cum am testat

Am testat peste 60 de detergenți, lichizi, solizi și sub formă de foi, dintre care unele sunt considerate blânde cu pielea sensibilă sau prietenoase cu mediul înconjurător, așa cum vei vedea în evaluările noastre de detergenți de rufe.

În primul rând, spălăm mostrele de țesătură care sunt saturate cu sânge, ulei de corp, ciocolată, cafea, murdărie, iarbă și dressing pentru salată. Folosim pete care sunt extrem de greu de îndepărtat, astfel încât să putem detecta diferențe reale între detergenți. Chiar și cei mai buni detergenți nu pot îndepărta complet fiecare pată.

Mașinile de spălat de astăzi eficiente din punct de vedere al apei și al energiei sunt proiectate să funcționeze folosind apă mai rece decât mașinile tradiționale cu încărcare superioară din deceniile trecute. Pe măsură ce ciclurile de spălare s-au răcit, chimia detergenților a trebuit să se schimbe pentru ca aceștia să poată curăța eficient. De aceea testăm folosind apă rece. Spălăm mostrele în două șaibe identice cu fiecare detergent, apoi lăsăm mostrele să se usuce la aer. (Nu folosim uscător pentru că căldura poate modifica petele.)

Testerii folosesc un colorimetru, un dispozitiv care măsoară intensitatea culorii, pentru a vedea cât de mult din pată rămâne pe fiecare specimen uscat, în comparație cu mostrele pătate care au fost spălate folosind doar apă.

Cei mai buni detergenți pe care i-am testat obțin un rating excelent pentru îndepărtarea uleiului de corp și a murdăriei – pete obișnuite – dar pot aborda și cele mai dificile, cum ar fi iarba și sângele. Apa dură, care are un conținut ridicat de minerale, poate reduce eficacitatea unor detergenți. Testăm și pentru asta, așa cum vei vedea în evaluările noastre.

Intrebari frecvente despre detergentul de rufe

Detergentul lichid este fluid și se dizolvă rapid în apă, fiind recomandat pentru spălarea la temperaturi mai scăzute și pentru hainele delicate. Detergentul sub formă de pulbere este mai concentrat și eficient în îndepărtarea petelor grele, fiind ideal pentru spălarea la temperaturi mai ridicate și pentru haine rezistente.

Detergenții hipoalergenici sau cei fără parfum și coloranți sunt recomandați pentru pielea sensibilă. Aceste variante sunt mai blânde și mai puțin susceptibile să provoace iritații.

Detergenții cu enzime sunt eficienți în îndepărtarea petelor dificile, cum ar fi cele de sânge sau iarbă. Alegerea unui detergent cu formula specială pentru pete dificile poate oferi rezultate mai bune.

Este indicat să folosești detergenți special creați pentru mașinile automate, deoarece aceștia sunt concepuți să nu producă spumă în exces, ceea ce ar putea deteriora mașina de spălat.

Detergenții ecologici sunt concepuți să aibă un impact mai redus asupra mediului, folosind ingrediente naturale și fiind biodegradabili. În schimb, detergenții convenționali pot conține substanțe chimice mai agresive și mai puțin prietenoase cu mediul.

detergenti pentru rufe

De ce să ai încredere în noi?

Autorul articolului, Adrian Grozav, a petrecut zeci de ore documentându-se despre detergentii de rufe și citind sute de recenzii pe diferite website-uri profesionale pentru a întocmi acest articol și pentru a se asigura că oferă un conținut de calitate. De asemenea, a colaborat cu experți care lucrează pentru companii din acest domeniu pentru a primii sfaturi în legătură cu produsele testate de către aceștia.

În final, Raluca Sas, o jurnalistă cu o vastă experiență a revizuit articolul pentru a se asigura că oferă o notă de profesionalism pentru cititorii site-ului.

Pe lângă faptul că primim informații de la experți, am căutat prin zeci de site-uri web, liste și ghiduri pentru a ne oferi cea mai largă perspectivă posibilă asupra modului în care oamenii folosesc detergentii și ce le place lor. Am consultat resurse și documentație pentru  înțelegerea ingredientelor.  Citim mii de recenzii ale utilizatorilor , ca să nu mai vorbim de zeci de bloguri de sanatate și de publicații atât independente, cât și consacrate, pentru a afla ce a fost popular și de ce (sau de ce nu).

Distribuie

Lasă un răspuns

Articole Similare