Cel mai bun cotet pentru gaini din 2024: Top 5 modele

Verificat de Raluca Sas

cel mai bun cotet pentru gaini

Tabel de Conținut

Poți crește gaini fără să deții o fermă? Desigur, ai nevoie doar de cel mai bun cotet pentru gaini care să se potrivească puilor tăi pufoși. Dacă ești un crescător de gaini sau iei în considerare să crești câțiva pui, un cotet pentru gaini durabil este esențial pentru a proteja păsarile.. Așadar, ai nevoie de un cotet pentru gaini suficient de spațios pentru a găzdui toate păsarile. În plus față de dimensiune, cotetul tău pentru pui ar trebui să aibă un cuibar adecvat pentru depunerea ouălor și o ventilare corespunzătoare.

Alegerea dimensiunii unui cotet pentru gaini este una dintre cele mai importante aspecte de luat în considerare atunci când cumperi un cotet nou. Chiar dacă costul creșterii puilor poate face tentantă minimizarea costurilor la dimensiunea cotetului tau, este important să ti cont în și de alti factori. Indiferent dacă esti un fermier experimentat sau un novice, dimensiunea cotetului în raport cu numărul de pui în îngrijirea ta va avea un impact major asupra sănătății pasarilor tale.

Deci, care este cel mai bun coteț pentru găini? Aici, am adunat 5 modele cu funcții remarcabile. Apoi, îți vom prezenta sfaturile pentru cumpărarea unui coteț de găini.

Top 5 cele mai bune cotete pentru găini

Produs Pret
1. PawHutVezi pretul
2. PawHutVezi pretul
3. vidaXLVezi pretul
4. KerblVezi pretul
5. Micul FermierVezi pretul

Cel mai bun coteț pentru găini per total

5/5

Specificații

 • Destinat pentru: Păsări
 • Specie: Pitigoi mare
 • Talie: Medie
 • Tip produs: Cotet
 • Utilizat pentru: Exterior
 • Formă: Asimetric
 • Material: Lemn
 • Caracteristici cheie: Protecție solară
 • Culoare: Verde, Alb, Bej

Cel mai bun coteț pentru găini ieftin

3.5/5

Specificații

 • Destinat pentru: Păsări
 • Specie: Pitigoi mare
 • Talie: Medie
 • Tip produs: Casuță
 • Utilizat pentru: Exterior
 • Formă: Asimetrică
 • Material: Lemn
 • Număr uși: 1
 • Caracteristici cheie: Protecție solară
 • Culoare: Alb, Lemn natural
 • Lungime: 160 cm
 • Lățime: 98.5 cm
 • Înălțime: 107 cm

Cel mai bun coteț pentru găini din lemn

5/5

Specificații

 • Destinat pentru: Păsări
 • Talie: Mare
 • Tip produs: Cotet
 • Utilizat pentru: Exterior
 • Material: Lemn
 • Culoare: Maro
 • Conținut pachet: 1 x Cotet
 • Lungime: 295 cm
 • Lățime: 163 cm
 • Înălțime: 170 cm

Cel mai bun coteț de găini din plastic

4/5

Specificații

 • Tip produs: Cotet
 • Material: Plastic
 • Culoare: Gri

Cel mai bun coteț de găini cu tarc

4/5

Specificații

 • Tip produs: Cotet
 • Utilizat pentru: Exterior
 • Forma: Dreptunghi
 • Material: Lemn

Ofertă și promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa cotețe de gaini la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru cotețe de gaini pe următoarele magazine:

Ghid de cumparare: Cum sa alegi cel mai bun coteț pentru găini?

găini pe metru pătrat

Una dintre cele mai mari provocări pentru cei care cresc puii de găină este să știe ce să caute atunci când cumpără un coteț de găini. Alegerea greșită poate duce la condiții de trai nesănătoase pentru găini, le poate oferi o calitate scăzută a vieții și le poate expune la atacurile prădătorilor. Cotetele de calitate scăzută fac și mai grea munca ta de curățare, hrănire și colectare a ouălor. Pentru a lua cea mai buna decizie tine cont de urmatoarele aspecte fundamentale:

Mărimea cotețului

Primul lucru la care trebuie să te gândești este cate păsări doresti să adăpostești. Te gândești la un spațiu confortabil pentru patru, sau poate te gandesti la 30-40 de păsări? Este important să găsești echilibrul potrivit, a plasa prea mulți pui într-un spațiu confinat nu este ideal pentru binele lor. Regula generală sugerează alocarea a 50 cm pe metru pătrat.

Practic, în interiorul cotețului trebuie să existe spațiu adecvat pentru ca găinile să se miște confortabil, să facă drumul spre și dinspre cuibul de cuibărit și să sară pe prăjini fără a trece peste altele. De asemenea, trebuie să existe spațiu pentru un distribuitor de hrană și apă care să nu fie călcat sau răsturnat pentru că este atât de aglomerat și departe de sub prăjinile de la care să nu fie murdărit cu excremente.Suprapopularea poate duce la boli și răniri fizice precum și la afectarea comportamentului (plictiseală, depresie, certuri și ciupit) și la ouăle găinilor tale.

Mărimea rasei are, de asemenea, un impact asupra mărimii cotețului de care aveți nevoie. În general, dacă un coteț este publicitat pentru 4-6 păsări, luați în considerare un maxim de 4 gaini mari, 5 gaini medii, dar verificați dimensiunile interioare ale cotețului în mod corespunzător înainte de a cumpăra pentru a vă asigura că puteți potrivi toate găinile dvs. acolo și lăsați spațiu pentru toate lucrurile menționate mai sus.

Cotețul nu este locul unde găinile ar trebui să fie tot timpul, deci nu trebuie să fie masiv. În general, este folosit pentru utilizarea pe timp de noapte. În timpul zilei, singura funcție reală a acestuia va fi ca un loc în care să vă duceți sa culegeti ouă. Dacă este vreme extrem de rece, poate doriți să le țineți înăuntru în timpul zilei, dar în rest, vor fi mult mai fericite afară.

Curățarea ușoară și colectarea ouălor

Vei colecta ouă aproape zilnic, deci asigura-te că alegi un coteț care face acest lucru cât mai ușor posibil. Din fericire, multe cotețe au acest lucru integrat în design. De obicei, există oarecum un fel de capac sau ușă către cutia de cuibărit însăși care iti permita să ajungi la ouă fără a te întinde în interiorul cotețului.

Menținerea curățeniei in cotețul de gaini este esențială pentru sănătatea găinilor dvs. Grajdul va trebui curățat în mod regulat, săptămânal. Va trebui să scăpați de excremente, murdărie, vechiul material de încălzire și să clătiți locul. Sună ca o treabă mare, dar în realitate, un grajd bine proiectat vă va permite să faceți asta ușor și în foarte puțin timp.

găini

Cotețul mobil

Te-ai gandit la un coteț mobil? Un coteț mobil oferă flexibilitate, permițând puilor tăi să umble și să se hrănească pe pământ proaspăt. Am experimentat cu diferite aranjamente, de la rulote la designuri personalizate pe roți. Factorul de mobilitate este un avantaj, mai ales dacă ai suficient spațiu pentru a-ți rota zonele de pășunat.

Cotețul standard

Pe de altă parte, dacă curtea ta este modestă ca mărime sau puii tăi umblă liber, un cotet de sine statator ar putea să-ți convină mai bine. Acestea nu au de roți sau șine pentru mobilitate, dar pot fi la fel de confortabile pentru păsările tale..

Construcție de calitate

Cotetul tău trebuie să fie bine construit și rezistent. Acestea sunt în general făcute din lemn, dar există mai multe modele de plastic și plastic reciclat pe piață. Unele modele combină cele două materiale.

La cotețele de lemn, cea mai importantă caracteristică de căutat este grosimea și calitatea lemnului și modul în care a fost asamblat. Are o structură solidă și o bază solidă?Uneori, sunt cotețe de vânzare cu lemn foarte subțire și, deși ar putea rezista primul an fără probleme, vor începe să se deterioreze curând. Vrei un lemn bun, solid, bine finisat care să reziste vremii?

Cand vine vorba de cotețele din plastic, asigurați-vă că plasticul este suficient de gros pentru a asigura rezistența la temperatură și încercările animalelor de a zgâria sau mușca prin el. În timp ce materialul în sine este rezistent la apă, cotețele din plastic bune vor fi și etanșe la apă. Un alt lucru de verificat este integritatea balamalelor și a încuietorilor. În timp ce plasticul nu putrezește ca lemnul, unele plasticuri sunt mai fragile și predispuse la rupturi.

Desigul

Aspectul cotețului este important, trebuie să-ți amintești că cel mai important lucru este că este potrivit pentru scopul său. Modul în care arată poate fi ceea ce te atrage la început, deoarece vei vedea că va face o caracteristică frumoasă în grădina ta nimeni nu vrea un grajd urât. Cu toate acestea, doar pentru că este atractiv, nu înseamnă că va fi bine construit sau un loc bun pentru găinile tale să locuiască. Bunăstarea găinilor trebuie să fie principala noastră preocupare.

Siguranța împotriva prădătorilor

Asigura-te că cotețul va menține găinile în siguranță împotriva prădătorilor.Toți știm despre vulpi, în special cu creșterea populațiilor de vulpi urbane, dar și bursuci,vidre și chiar unele păsări mai mari de pradă vor ucide și găinile tale.

Atunci când alegeți un coteț, există câteva caracteristici de design pe care ar trebui să le cauti pentru a preveni atacurile de la prădători. În primul rând, un coteț care este ridicat de la sol oferă o protecție mai bună împotriva oricărui prădător care va încerca să sape partea de jos sau să roda înăuntru. De asemenea, va împiedica rozătoarele să-și construiască un cuib direct sub coteț și, cu cotețul care nu atinge solul, va dura mai mult și va dura mai mult.

În al doilea rând, asigura-te că ușa cotetului și orice altă intrare (de exemplu, cuibul de cuibărit) se poate bloca. Cele mai multe cotețe vin cu șuruburi galvanizate și unele dintre acestea sunt de serviciu greu acestea pot asigura că un prădător nu poate încerca să forțeze ușa să se deschidă.

Multe cotețe sunt concepute să fie aproape complet sigure împotriva prădătorilor noaptea când sunt blocate, cu toate acestea, găinile sunt probabil cele mai vulnerabile în timpul zilei când sunt în miscare..

Asigura-te că există o bună ventilare

Un coteț pentru pui de găină care nu are o ventilare adecvată nu ar trebui să fie cumpărat, deoarece este un mare pericol pentru sănătate. Amoniacul produs din excremente de pui se poate acumula la niveluri toxice într-un mediu mic, neventilat, cum ar fi un coteț. Este esențial, prin urmare, să existe cel puțin două puncte de ventilație în structură, pe măsură ce aerul viciat este aspirat dintr-un orificiu de vânt, presiunea aerului din coteț scade și acest lucru trage aer proaspăt printr-un al doilea orificiu de ventilație.

Acest lucru va pastra , de asemenea, aerul din coteț mai curat, mai proaspăt și va reduce numărul de bacterii și viruși care altfel ar putea duce la probleme respiratorii în crescătoria ta.În plus, va extrage excesul de umiditate, menținând cotețul mai uscat și în lunile mai calde menținând coteșul mai răcoros pentru a preveni supraîncălzirea.Asta spus, găinile nu suportă curentul de aer, motiv pentru care majoritatea cotețelor bune au puncte de ventilare în partea de sus, deoarece menține aerul în mișcare fără a sufla direct pe penele lor.

Unele cotețe au ventilare reglabilă pe care o poti face mai largă și mai rece în funcție de condițiile din interior și din exterior. Cotețul este programat pentru o curățenie, este posibil sa doresti sa il metii mai larg sau, dacă este foarte rece, este posibil să doresti să-l închizi. Nu îl închide niciodată complet.

Dacă există o gaură de ventilație de dimensiuni considerabile, suficient de mare pentru un prădător mic, dar înfricoșător, cum ar fi un vidră să se strecoare, asigura-te că are o acoperire de plasă rezistentă pentru a-i împiedica să intre.Ventilația adecvată este vitală pentru sănătatea și confortul puilor tăi. Fie prin ferestre sau prin ventilatoare, asigurarea fluxului de aer corect este esențială.

Prăjinile detașabile corespunzător proiectate

Găinilor le place să se simtă în siguranță împotriva prădătorilor și, prin urmare, le place să se așeze cât mai sus deasupra solului. Iarna, le place, de asemenea, să se cuibareasca aproape una de cealaltă pentru a-și împărtăși căldura. Este important ca si cotețul tau să aibă suficiente prăjini, astfel încât fiecare găină să poată dormi noaptea și să fie suficient de largă pentru a găzdui mai multe decât o găină.

Prăjinile trebuie, de asemenea, să fie confortabile. Găinile preferă să se așeze pe suprafețe plate cu margini ușor rotunjite astfel încât picioarele lor să se poată agăța confortabil de ele. Prăjinile ar trebui să aibă aproximativ 3 până la 4 cm lățime și să fie din lemn pentru a reține căldura. Bucăți înguste de tijă, plastic sau conductă metalică nu sunt potrivite.

Un coteț bine proiectat va avea prăjini care pot fi ușor îndepărtate pentru curățare și să fie situate departe de mâncare și apă pentru a preveni contaminarea deșeurilor păsărilor.

Cuiburi confortabile pentru cuibărit

O găină este natural vulnerabilă atunci când pune un ou și va prefera întotdeauna să fie singură într-un loc întunecat și liniștit undeva departe de restul turmei. Din acest motiv, trebuie să cauti un coteț care să aibă cuiburi de cuibărit în care găinile s-ar simți confortabil. Deoarece doresti să mânanci ouăle, este, de asemenea, important ca acesta să fie un spațiu în care ouăle proaspăt depuse să rămână curate, ușor de colectat și să nu se spargă de alte găini.

Cuibare

Accesul la cutiile de cuibărit poate face colectarea ouălor ușoară. Experiențele noastre variază de la interioarele de coteț care necesită intrare pentru recuperarea ouălor , adesea rezultând în întâlniri comice cu puii prea entuziaști la designuri cu acces exterior care prioritizează comoditatea.

Intrebari frecvente despre cotețul de gaini

Pentru confortul păsărilor și pentru a le oferi suficient spațiu pentru mișcare, dimensiunile ideale ale unui cotet ar fi de cel puțin 2-4 metri pătrați pe pasăre.

Materialele potrivite includ lemnul tratat împotriva putregaiului, sârmă de pui, și folie de plastic pentru izolare. Este important să folosești materiale durabile și rezistente la intemperii.

Pentru a proteja păsările de prădători precum câinii, pisicile sau chiar liliecii, asigură-te că toate deschiderile sunt bine securizate cu sârmă de pui sau plasă metalică.

O hrană de bază pentru pui ar trebui să includă un amestec echilibrat de semințe, grâne și proteine. Asigură-te că au acces permanent la apă proaspătă și că recipientele sunt curate și umplute regulat.

Întreținerea igienei cotetului este esențială pentru sănătatea păsărilor. Curăță regulat excremente, schimbă asternuturile și asigură-te că ventilarea este adecvată pentru a preveni acumularea de umiditate și bacterii.

De ce să ai încredere în noi?

Autorul articolului, Adrian Grozav, specializat în recenzii de produse detaliate și sincere, insa menținerea propriei sale  grădini  în ultimii zece ani este o dovadă a experienței sale practice și a aplicării practice a metodelor de cultivare pe care le promoveaza în articolele sale. Grădina sa servește ca un laborator viu în care experimenteaza tehnici și inspira pe alții să-și cultive propriile spații verzi.

În final, Raluca Sas, o jurnalistă cu o vastă experiență a revizuit articolul pentru a se asigura că oferă o notă de profesionalism pentru cititorii site-ului.

Distribuie

Lasă un răspuns

Articole Similare