Cat trebuie fiarta fasolea in oala cu presiune?
Cat trebuie fiarta fasolea in oala cu presiune? martie 1, 2024 Adrian Grozav Bucătărie Acasă...
Cele mai bune tavi de copt sunt adevărate cai de muncă versatile în bucătărie, potrivite pentru totul, de la coacerea biscuiților cu bucăți de ciocolată la coptul unei cine întregi. Apoi vin toate deliciile dintre acestea: legume coapte, felii de bacon crocante, plăcintă în tavă, lista continuă. Poți chiar să faci sandvișuri prăjite cu brânză pe o tavă de copt. Dar dintre toate tăvile de copt disponibile, care vă va oferi cele mai bune rezultate și va fi cea mai ușor de curățat?
În ultimii ani, am testat mai mult de o duzină de tăvi de copt cu margini bine cotate pentru a găsi cea mai buna tava pentru cuptor pentru bucătarii amatori. Am testat orice tip de tava, de la cele cu forma rotunda, la cele din silicon sau cu forma dreptunghiulara. Citește mai departe pentru a afla care este câștigătoarea (ne pare rău, a trebuit să facem asta). Pentru avantajele și dezavantajele tăvilor pe care nu le recomandăm și cum să folosești o tavă de copt pentru mai mult decât coacere, derulează în jos către partea de jos a paginii.
Produs | Titlu | Calificativ | |
5/5 | |||
3.5/5 | |||
5/5 | |||
4/5 | |||
4.5/5 |
Produs | Preț |
---|---|
1. Tefal Delibake | Vezi Prețul |
2. Lamart Base | Vezi Prețul |
3. Cooking by Heinner | Vezi Prețul |
4. Zwilling | Vezi Prețul |
5. Dolik | Vezi Prețul |
Cea mai bună tavă pentru cuptor per total
Specificații
Cea mai bună tavă pentru cuptor ieftină
Specificații
Cea mai bună tavă pentru cuptor electric
Specificații
Cea mai bună tavă pentru cuptor din ceramica
Specificații
Cea mai bună tavă pentru cuptor cu grill
Specificații
Materialele mai închise la culoare radiază mai mult căldură decât materialele mai deschise la culoare. Prin urmare, o tigaie cu un finisaj întunecat, opac (mat) va emite cea mai mare cantitate de căldură, în timp ce o tigaie cu un finisaj lucios din aluminiu va emite cea mai mică cantitate de căldură.
Tigăile care radiază cea mai multă căldură sunt cele mai bune la transferul de căldură la produsele de patiserie. Cu tigăile mai închise la culoare, recomand să reduci temperatura cuptorului cu 25 °F, astfel încât să coceți la 325 °F în loc de 350 °F pentru a obține aceeași coacere în aproximativ același timp ca o prăjitură coaptă într-o tavă mai deschisă la culoare. De ce? Finisajele mai închise la culoare radiază mai multă căldură, ceea ce înseamnă că produsele dvs. coapte vor fi expuse la o temperatură mai ridicată în partea de jos a unei tigăi întunecate față de una mai deschisă la culoare. Pentru a atenua acest lucru, scade temperatura cuptorului.
Pentru conducerea căldurii, o tavă simplă de aluminiu este ideală. Se încălzește rapid și se răcește repede, ceea ce înseamnă că mâncarea ta va începe să se gătească când intră în cuptorul fierbinte și se va opri când iese. De asemenea, are o culoare deschisă, ceea ce îți oferă mai mult control asupra cât de rumenit devine partea de jos a biscuiților, a prăjiturilor sau a pizzelor tale. Oțelul aluminizat, care este practic oțel încapsulat în aluminiu, are o distribuție mai neuniformă a căldurii. Deși oțelul inoxidabil este un material preferat pentru multe vase de bucătărie, se știe pe scară largă că este un performer slab în categoria tavă de copt. Când am testat tăvile de copt antiaderente, ne-am uitat la cât de funcțională și durabilă era acoperirea antiaderentă.
Ceea ce numim “tăvi de copt” sunt tehnic tăvi jumătate din dimensiunea standard. În timp ce o tavă jumătate standard are dimensiunile de 18×13″, nu toate tăvile jumătate cu margini au aceste dimensiuni exacte. Dintre tăvile pe care le-am testat, una avea dimensiunile de 16×12″, alta avea dimensiunile de 17×11¼”, iar altele aveau dimensiunile reale de 18×13″, cu mai multe dimensiuni între ele. Două aveau mânere proeminente care ieșeau din zona de gătire. Acest lucru nu ar putea afecta dacă legumele tale se rumenesc frumos, dar dacă gătești într-un cuptor de bucătărie mai mic, ar putea determina dacă tava se potrivește înăuntru. (Dacă gătești în mare parte într-un cuptor cu microunde, recomandăm să obții o tava de copt de un sfert.)
Când alegi o tavă de copt din metal, caută întotdeauna ceva care are un strat bun antiaderent. Chiar dacă folosesti hârtie de copt pentru gătit, un nivel decent de antiaderent va face tava mai ușor de curățat și o va proteja împotriva zgârieturilor.
Vasele de copt cu anodizare dură vor proteja, de asemenea, tava de daune la suprafață și pot fi chiar folosite cu ustensile de metal, deoarece sunt mai durabile decât cele non-stick clasice. Vasele anodizate nu se vor decoji în timp și ar trebui să rămână la fel de bune ca noi, cu condiția să le tratezi cu grijă.
Majoritatea tavilor de copt sunt potrivite pentru mașina de spălat vase, dar întotdeauna recomandăm spălarea manuală cu o burete care nu zgârie pentru a prelungi viața tăvii tale. Avand in vedere materialul din care sunt confectionate, atunci cand vine vorba de curatare este important ca produsul sa se distribuie uniform.
Am supus tăvile de copt la diverse teste timp de câteva săptămâni pentru a evalua durabilitatea lor. Am spălat fiecare tavă și apoi am pregătit trei rețete diferite.
Am copt biscuiți snickerdoodle (cântărind aluatul pentru fiecare biscuit pentru a-i menține cât mai uniformi posibil) pe hârtie de copt pentru a testa distribuția căldurii și uniformitatea rumenirii. Am copt morcovi la o temperatură înaltă pentru a verifica dacă tavile s-au deformate, precum și dacă bucățile rumenite s-au lipit de fundul tavii în timpul curățării. De asemenea, am călit roșii cherry pentru a vedea dacă sucul a decolorat tava și a fost usor de curatat.
Am spălat manual cu o burete nonabraziv și detergent de vase sau am clătit tăvile și le-am introdus în mașina de spălat vase conform recomandărilor producătorului. Am observat dacă bucățile rumenite au fost greu de îndepărtat, dacă mâncarea sau săpunul s-au acumulat sub margine și dacă tava s-a zgâriat sau a prezentat pete după curățare. Odată ce tăvile au fost curate și răcite, le-am așezat pe plan orizontal pe blat pentru a vedea dacă vreuna dintre ele s-a deformat sub influența căldurii.
Tăvi de copt din metal – Tăvile de copt din metal, fie din aluminiu, fie din oțel, sunt stilul cel mai familiar de tavă pe care le poți cumpăra. Ele sunt în general ușoare, antiaderente și vin în diferite forme și dimensiuni. Acest lucru le face ideale pentru multe sarcini de zi cu zi, cum ar fi gătirea în cuptor, coacerea biscuiților sau rumenirea legumelor.
Curăță imediat tava de copt, dacă este posibil – va fi mai dificil să îndepărtezi murdăria cu cât o lași mai mult timp.
În primul rând, folosește hârtie de bucătărie pentru a îndepărta cea mai mare parte a grăsimii și a murdăriei de pe tava de copt. Multe tăvi pot fi apoi șterse curat sau introduse în mașina de spălat vase.
Cele care nu sunt potrivite pentru mașina de spălat vase ar trebui curățate cu detergent de vase și o cârpă sau burete, dacă sunt antiaderente – nu ar trebui utilizate bureți sau pernuțe din sârmă, deoarece vor zgâria stratul de acoperire și îl vor deteriora. Tăvile antiaderente pot fi de asemenea înmuiate cel puțin o oră în apa calda și săpunată înainte de a fi curățate și uscate temeinic.
Tăvile și foile de copt care nu au un strat antiaderent pot fi frecate cu pernuțe din sârmă, ideal în apă suficient de fierbinte pentru a îndepărta toată grăsimea. Multe persoane folosesc detergent biologic pentru haine pentru a le curăța, ceea ce se spune că funcționează minunat. Alții recomandă utilizarea pastilelor pentru mașina de spălat vase.
Oricum ai alege să-ți cureți ustensilele de copt, asigură-te să urmezi instrucțiunile producătorului.
Aluminiul (fie că are strat antiaderent sau nu) este o alegere excelentă pentru tăvile de copt. Ele sunt ușoare și conduc bine căldura pentru coacere uniformă, iar rezultatele vor fi mai bune decât coacerea într-o tavă de sticlă datorită acestui fapt. Tăvile de metal pal sau strălucitor, cum ar fi cele din aluminiu de grosime mare, oferă o crustă delicată și fragedă pentru pâine și biscuiți. Sunt foarte practice si cele din sticla termorezistenta sau fonta.
Tăvile de copt sunt adesea realizate din aluminiu (un excelent conducător de căldură) sau dintr-o combinație de aluminiu și oțel. Mai puțin obișnuite sunt tăvile din oțel inoxidabil; deși usor de curatat și non-reactive, ele nu conduc căldura la fel de bine ca aluminiul.
Cat trebuie fiarta fasolea in oala cu presiune? martie 1, 2024 Adrian Grozav Bucătărie Acasă...
Cum sa gatesti orez in oala sub presiune? Descopera trei moduri de gatire a orezului...
Cum se foloseste oala sub presiune? Cele mai bune sfaturi pentru utilizarea unei oale cu...
Cea mai buna strecuratoare din 2024: Top 6 Modele februarie 22, 2024 Adrian Grozav Bucătărie...
Cum sa ingrijesti tigaile din fonta? februarie 21, 2024 Adrian Grozav Bucătărie Verificat de Raluca...
Cum cureti o tigaie arsa? februarie 21, 2024 Adrian Grozav Bucătărie Verificat de Raluca Sas...
Ce inseamna tigaie antiaderenta? Non adezive sau din oțel inoxidabil? Curățare și îngrijire februarie 21,...
Ce inseaman tigaie cu inductie? februarie 21, 2024 Adrian Grozav Bucătărie Verificat de Raluca Sas...
Ce inseamna o tigaie non stick? februarie 21, 2024 Adrian Grozav Bucătărie Verificat de Raluca...
De ce face uleiul spuma in tigaie? Afla acum! februarie 21, 2024 Adrian Grozav Bucătărie...
Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi. Detalii aici.
Cele mai recente știri, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!
Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.