Ce muschi lucreaza bicicleta stationara?

Ce muschi lucreaza bicicleta stationara?

Toate formele de exerciții cardio, precum alergatul, ciclismul, urcatul pe scări și bicicleta eliptică, îți vor întări inima și plămânii și vor arde calorii. Fiecare mod de exercițiu va întări și diferitele grupe musculare, iar exercițiile de impact ridicat, precum alergatul sau antrenamentele de forță, vor contribui și la creșterea densității osoase.

În acest articol, vei afla despre beneficiile exercițiilor pe bicicleta statică, precum și principalele grupe musculare lucrate într-un antrenament pe bicicleta statică.

Principalele grupe musculare lucrate într-un antrenament pe bicicleta statică sunt inima și muschii din partea inferioară a corpului:

 • Mușchii cvadriceps
 • Mușchii fesieri
 • Mușchii abductori
 • Mușchii ischiohamulari
 • Mușchii gambei.

Beneficiile antrenamentelor pe bicicleta staționară

Antrenamentele pe bicicleta statică îți întăresc mușchii din partea inferioară a corpului și aduc numeroase beneficii pentru sănătatea și forma fizică, inclusiv:

 • Îmbunătățirea sănătății cardiovasculare și întărirea inimii și plămânilor.
 • Creșterea capacității aerobice.
 • Îmbunătățirea indicatorilor de sănătate, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale și colesterolului și îmbunătățirea reglării glicemiei.
 • Arderea caloriilor și accelerarea ratei metabolice pentru a susține pierderea în greutate.
 • Îmbunătățirea stării de spirit.
 • Reducerea stresului și anxietății.

Tipuri diferite de biciclete staționare

Diferitele tipuri de biciclete statice pot implica utilizarea diferitelor grupe musculare, așa că să trecem prin câteva dintre cele mai comune tipuri.

 • Bicicletele standard verticale
 • Bicicletele recumbente
 • Bicicletele de spinning
 • Bicicletele cu rezistență la aer (bicicletele cu aer)

Biciclete Standard Verticale: Cea mai comună și tradițională bicicletă statică este bicicleta verticală standard. Arată mai mult sau mai puțin ca o bicicletă normală, dar fără roți. Stai într-o poziție verticală, cu picioarele sub șolduri și mâinile pe un ghidon fix.

Bicicleta Recumbent: O bicicletă statică recumbent îți poziționează corpul diferit față de bicicletele tradiționale. În loc să stai în poziție verticală cu picioarele sub șolduri, pe pedale, o bicicletă recumbent te așează într-o poziție înclinată, asemănătoare cu o șezlong. Picioarele tale sunt întinse în fața corpului, iar unghiul în care pedalezi este diferit.

Cu toate că unghiurile articulațiilor și amplitudinea mișcării de pedalare pot varia între bicicletele verticale și cele recumbente, există destul de multă suprapunere în mușchii generali lucrați în ambele poziții.

De fapt, studiile au arătat că ciclismul recumbent și cel pe bicicleta verticală lucrează aceiași mușchi.

Cu toate acestea, activarea mușchilor tibialis anterior (mușchiul gambei) și semitendinosus (un mușchi hamstring) este mai mare pe bicicleta recumbent, în timp ce mușchiul rectus femoris (un mușchi cvadriceps) este mai mult activat pe bicicleta verticală comparativ cu cea recumbent.

Biciclete de Spinning: Pe lângă aceste tipuri de biciclete statice, există și biciclete de ciclism indoor, numite adesea biciclete de spinning.

Mușchii lucrați în ciclismul indoor sau în timpul folosirii unei biciclete de spinning sunt esențialmente identici cu cei ai unei biciclete verticale obișnuite. Cu toate acestea, stilul de antrenament pentru o ședință de spinning versus una pe o bicicletă verticală tradițională cu rezistență magnetică poate fi diferit.

În mod obișnuit, antrenamentele de ciclism indoor pe o bicicletă de spinning implică antrenament de intensitate înaltă cu unele porțiuni în afara șeii, ceea ce înseamnă că poți sta în picioare pe pedale, în loc să rămâi așezat tot timpul.

Atunci când stai în picioare și pedalezi, simulând o pantă abruptă în ciclismul în aer liber, mușchii lucrați în antrenamentul tău de ciclism se extind dincolo de doar mușchii din partea inferioară a corpului.

În plus față de lucratul tuturor mușchilor din picioare și partea inferioară a corpului, antrenamentele de ciclism indoor pot angrena mai semnificativ mușchii din zona abdomenului, umerilor și spatelui superior dacă te ridici în picioare.

Bicicleta cu Rezistență la Aer (Bicicleta cu Aer): În cele din urmă, o altă formă de bicicletă de exerciții este bicicleta cu rezistență la aer sau bicicleta cu ventilator, cunoscută tradițional sub numele de bicicletă Airdyne sau bicicletă Assault. Poate că ai văzut aceste tipuri de biciclete de exerciții într-o sală de CrossFit.

Diferența principală între aceste biciclete cu rezistență la aer și o bicicletă statică standard este că bicicleta cu rezistență la aer include, de obicei, ghidon mobil. În timp ce pedalezi, poți mișca brațele înainte și înapoi, împingând și trăgând de ghidon într-un model reciproc, ca și cum ai reproduce mișcarea brațelor când alergi sau folosești un antrenor eliptic.

Beneficiul acestui tip de antrenament pe bicicleta statică constă în faptul că mușchii solicitați în timpul pedalării cu o bicicletă Airdyne reproduc mai bine exercițiul de întreg corpul al alergatului sau folosirii unui aparat eliptic, spre deosebire de natura tipică a exercițiului pe bicicleta statică obișnuită, care activează în principal mușchii doar în partea inferioară a corpului.

Având în vedere diversitatea tipurilor de biciclete statice disponibile, nu există un răspuns clar la întrebarea: “Ce mușchi lucrează bicicleta staționară?”

Cu toate acestea, deoarece majoritatea antrenamentelor pe bicicleta statică au loc fie pe o bicicletă verticală tradițională, pe o bicicletă de ciclism indoor sau de spinning, sau potențial pe o bicicletă recumbent, ne vom concentra în primul rând pe mușchii solicitați în timpul antrenamentului pe bicicleta statică pentru aceste tipuri de biciclete de exerciții.

Mușchii lucrați pe o bicicletă staționară

Atunci când ești așezat pe șaua bicicletei statice (cunoscută și sub numele de “șa”), mușchii solicitați în timpul pedalării sunt în primul rând grupele musculare din picioare, și anume mușchii cvadricepși, mușchii flexori ai șoldului, mușchii abductori, mușchii ischiohamulari și gluteii, iar mușchii gambei într-o măsură mai mică.

Cunoașterea mușchilor cu care lucrezi în orice tip de activitate fizică te poate ajuta să dezvolți o rutină de antrenament echilibrată și să îți îmbunătățești mecanica mișcării aducând conștientizare asupra grupelor musculare pe care ar trebui să le activezi în timpul antrenamentului tău.

Vezi si cine a inventat bicicleta, de ce scartaie franele la bicicleta, ce inseamna bicicleta asistata electric.

Exhausted woman on stationary bike in fitness studio

Lasă un răspuns

Articole Similare

Din ce se face coniacul?

Din ce se face coniacul? martie 4, 2024 Adrian Grozav Uncategorized Acasă Coniacul se obține...

Ce inseamna coniac XO?

Ce inseamna coniac XO? martie 4, 2024 Adrian Grozav Uncategorized Acasă Spre deosebire de alte...

Ce alimente contin colagen?

Ce alimente contin colagen? martie 1, 2024 Adrian Grozav Uncategorized Acasă Colagenul se găsește în...

Ce este colagenul?

Ce este colagenul? martie 1, 2024 Adrian Grozav Uncategorized Acasă Multe persoane speră să susțină...