Cat de des ar trebui sa intorci sau sa rotesti salteaua?

cat de des ar trebui sa intorci sau sa rotesti salteaua

Saltelele reprezintă investiții semnificative, dar puțini oameni iau în calcul modalitățile de a le prelungi durata de viață. Întoarcerea sau rotirea saltelei nu numai că poate să-i extindă durata de viață, dar poate să ofere și un somn mai odihnitor pentru o perioadă mai îndelungată. Așadar, cat de des ar trebui sa intorci sau sa rotesti salteaua ?

După ce ai petrecut timp căutând și achiziționând o saltea, este important să știi că chiar și cele mai bune saltele necesită întoarcere sau rotire ocazională, deși frecvența acestui proces depinde de tipul de saltea. În medie, petrecem o treime din fiecare zi dormind, așa că este fundamental ca salteaua noastră să ofere un nivel de confort adaptat preferințelor noastre și să asigure un suport general adecvat în timpul somnului. Patul cu cele mai bune topper-e de saltea necesită, de asemenea, rotire și întoarcere, în ciuda iluziei de protecție pe care topper-ul pare să o ofere.

Aici, experții au explicat cât de des ar trebui să întorci salteaua în funcție de tip de saltea si de compoziția sa și de importanța acestui lucru.

Cât de des ar trebui să întorci o saltea?

rotirea saltelei

Dacă trebuie să întorci sau nu salteaua depinde de tipul de saltea pe care îl ai, saltelele cu două fețe pot fi întoarse și în primele trei luni după achiziționare, ar trebui întoarse o dată pe săptămână. După aceea, o dată pe lună va fi suficientă.

Saltelele cu o singură față (cum ar fi cele cu spumă de memorie deasupra) ar trebui rotite de la cap la picioare o dată pe săptămână în primele 3 luni după achiziționare pentru a preveni adânciturile și denivelările în saltea. După aceea, rotește-o doar o dată pe lună.

Pentru saltelele din fibră naturală, se recomandă să întorci salteaua de două ori pe săptămână în primele trei luni și o dată la câteva luni după aceasta. Acest lucru este pentru a încuraja stabilizarea naturală și uniformă a umpluturilor saltelei, prelungind viața saltelei.

De ce ar trebui să întorci salteaua ta?

6 luni

Întoarcerea și rotirea regulată a saltelei va menține umpluturile de confort distribuite uniform, reducând adânciturile și denivelările, iar tu vei folosi fiecare parte în mod egal, menținându-i proprietățile de susținere în formă optimă pentru o perioadă mai lungă.

În acomodarea cu obiceiul de a întoarce salteaua de mai multe ori pe an și de a curăța petele, vei îmbunătăți durata de viață a saltelei. Ideal ar fi să înlocuiești salteaua la fiecare șapte ani pentru o igienă corespunzătoare și o calitate sporită a somnului.

Întoarcerea sau rotirea frecventă a saltelei tale, împreună cu învățarea cum să cureți o saltea, te poate ajuta să o menții confortabilă și de susținere noapte după noapte. Este bine să știi cât de des ar trebui să îți schimbi salteaua, totuși, atât pentru confortul tău, cât și pentru igienă.

Cum îmi întorc salteaua?

  • Întoarcerea unei saltele poate fi relativ simplă, dar saltelele mai mari, cum ar fi cele de dimensiuni king, ar trebui întoarse de două persoane.

  • Scoateți plapuma sau cearșafurile, pernele, cearșafurile și topper-urile de pe pat și mutați mobilierul, cum ar fi mesele de noapte, de lângă pat.

  • Dacă salteaua are mânere, folosește-le. Dacă nu, glisează mâinile sub marginea saltelei și obține o prindere fermă.

  • Începeți prin a roti salteaua cu 180 de grade (de la cap la picioare)

  • Trageți ușor salteaua peste marginea patului parțial, până când marginea îndepărtată se află în mijlocul cadrului patului, ridicați salteaua pe o parte și coborâți-o ușor, astfel încât să fie întoarsă. Este util să ai mai mult de o persoană pentru acest lucru.

Este important să te asiguri că ai pe cineva care să te ajute să muți salteaua, fie că o întorci sau o rotești, pentru a evita îndoirea și, bineînțeles, pentru a evita accidentările.

Poți prelungi durata de viață a saltelei prin alte măsuri de protecție

Un mod excelent de a păstra aspectul saltelei tale la fel de bun ca în ziua în care ai cumpărat-o este să folosești un protecție de saltea. Aceasta va proteja împotriva petelor nedorite și va oferi și suport și confort suplimentar. Topper-urile de saltea umplute cu lână Merino 100% și îmbrăcate în bumbac organic ambele contribuie la reglarea temperaturii și la un somn profund și odihnitor. ‘

Lenjeria de pat potrivită de calitate, făcută din materiale 100% naturale, inclusiv in și bumbac, va adăuga și ea un strat de protecție saltelei tale. Lăsând salteaua să respire o dată pe săptămână în timp ce speli și schimbi lenjeria te va ajuta să o aerisești. Spală-ți lenjeria de pat o dată pe săptămână cu detergent de calitate pentru a o menține proaspătă și curată, în cele din urmă nu există nimic mai plăcut decât senzația de a te așeza în lenjeria proaspăt spălată!

Lasă un răspuns

Articole Similare