Care Miere de Manuka este mai buna?

Care Miere de Manuka este mai buna?

Mierea de Manuka este un tip de miere produsă de albine în Noua Zeelandă. Aceste albine polenizează floarea Leptospermum scoparium, cunoscută și sub numele de tufișul Manuka.

Mierea de Manuka este produsă și de albine în Australia de Sud-Est. În timp ce floarea Leptospermum scoparium este folosită pentru a produce miere de Manuka în Noua Zeelandă, mierea de Manuka australiană este derivată din diverse specii de plante Leptospermum.

Mierea de Manuka nu este destinată doar consumului, ci are și proprietăți medicinale.

Albinele colectează nectar din plantele de Manuka și produc miere de Manuka, care are proprietăți unice. Conține un ingredient activ numit metilglioxal (MGO), despre care o recenzie de cercetare din 2018 sugerează că are efecte antibacteriene.

MGO este ceea ce face ca mierea de Manuka să fie chiar mai puternică împotriva bacteriilor decât alte tipuri de miere.

Mierea de Manuka mai conține și:

  • vitamine
  • minerale
  • aminoacizi

Citiți mai departe pentru a afla ce să căutați în acest tip de miere și unele dintre utilizările sale.

Care este cel mai bun nivel sau grad de Miere de Manuka?

Sistemul de evaluare pentru mierea de Manuka din Noua Zeelandă este foarte complex și pot fi folosite mai multe sisteme diferite, cum ar fi UMF™ (Factor Unic de Miere de Manuka), considerat cel mai strict și cel mai înalt sistem de măsurare al Mierii de Manuka.

Alte sisteme de măsurare utilizate în Noua Zeelandă includ MGS (Standardul de Aur al lui Molan), K-Factor și Bio Active. Noua Zeelandă include, de asemenea, măsurarea markerilor în mierea lor (MGO și NPA).

Numărul UMF de pe etichetă reprezintă cantitatea de MGO din sticlă. Acel număr poate varia de la UMF 5+ la UMF 20+. Cu cât ratingul UMF este mai mare, cu atât mierea de Manuka are mai multă activitate antibacteriană și este mai puternică.

MGO (Methylglyoxal) este un compus care se găsește în mod natural în mierea de Manuka și îi conferă proprietăți antibacteriene unice.

NPA (activitate non-peroxidică) este un factor antibacterian suplimentar găsit în mierea de Manuka, contribuind la proprietățile sale antiseptice distincte.

Într-un studiu de laborator din 2017, mierea de Manuka cu UMF 10+ și mai mare a avut efecte antibacteriene crescute. Mierea de Manuka UMF 20+ a fost eficientă și împotriva tulpinilor de bacterii rezistente la medicamente.

Mierea de Manuka australiană folosește propriul lor sistem de evaluare, care poate fi etichetat fie AMHA (Asociația Miere de Manuka Australiană) Autentic, fie Autorizat și etichetele trebuie să furnizeze nivelurile de MGO pe produsele lor.

Căutați miere de Manuka certificată UMF, autentică AMHA sau autorizată AMHA pentru a vă asigura că conține cele trei compuși semnături cheie care autentifică mierea de Manuka (Leptosperin, DHA și MGO).

Leptosperin este un compus care se găsește în mod natural, descoperit doar în nectarul plantelor de Manuka (și a câtorva rude foarte apropiate). Prezența sa în miere este modul în care mierea de Manuka poate fi identificată.

Dihidroxyacetona (DHA) se găsește în nectarul florilor de Manuka și se dezvoltă în timp în MGO în timpul producției de miere.

Care Miere de Manuka este cea mai potrivită pentru consum?

Dacă vrei o Miere de Manuka cu gust mai blând pentru consumul zilnic, alege o Miere de Manuka cu UMF 5 sau mai puțin sau MGO mai mic de 100. Dacă vrei un gust mai intens sau să profiți de proprietățile unice ale superalimentelor, alege o Miere de Manuka cu UMF 10 sau MGO 250+.

Cea mai buna miere de manuka originala diferă în funcție de scopul pentru care aceasta este consumată. Manuka mgo sau umf sunt indicele dupa care trebuie să te ghidezi în funcție de nevoile tale. Cu cât MGO este mai mare, cu atât Mierea de Manuka are proprietăți antibacteriene mai crescute.

Miere de Manuka este cea mai potrivită pentru suport anti-viral și imunitar - Manuka health

Un sistem imunitar sănătos poate ajuta la combaterea infecțiilor tot timpul anului, nu doar în iarnă.

Alege produse care indică că au MGO 250+ sau Miere de Manuka UMF 10+ ca ingredient activ. Caută produse care conțin, de asemenea, propolis (alt produs al albinelor), echinaceea, zinc sau vitamina C pentru un impuls suplimentar.

Beekeeper tasting honey outdoors

Lasă un răspuns

Articole Similare

Din ce se face coniacul?

Din ce se face coniacul? martie 4, 2024 Adrian Grozav Uncategorized Acasă Coniacul se obține...

Ce inseamna coniac XO?

Ce inseamna coniac XO? martie 4, 2024 Adrian Grozav Uncategorized Acasă Spre deosebire de alte...

Ce alimente contin colagen?

Ce alimente contin colagen? martie 1, 2024 Adrian Grozav Uncategorized Acasă Colagenul se găsește în...

Ce este colagenul?

Ce este colagenul? martie 1, 2024 Adrian Grozav Uncategorized Acasă Multe persoane speră să susțină...