Beneficii Miere de Manuka

Beneficii Miere de Manuka

Datorită faptului că este una dintre cele mai bogate surse antimicrobiene ale naturii, Mierea de Manuka (Manuka Honey) este întrucâtva diferită față de alte tipuri de miere, deoarece este folosită în principal pentru beneficiile sale medicinale.

Ce este atât de special la Mierea de Manuka încât merită să o căutați? Bazându-ne atât pe un număr mare de studii, cât și pe dovezi anecdote, există multe beneficii ale Mierii de Manuka, de la ajutor în vindecarea durerilor de gât și a bolilor digestive până la reducerea acneei și a gingivitei.

Din păcate, din cauza industrializării, mierea nu mai este ce era odată. Ca și în cazul majorității lucrurilor din ziua de azi, nu toate mierile sunt create egale. Pentru a obține cele mai multe beneficii, va trebui să știți tipurile specifice de miere crudă și nepasteurizată pe care să le căutați, inclusiv Mierea de Manuka autentică.

Informații nutriționale

Ceea ce face Mierea de Manuka unică și atât de valoroasă este profilul său nutrițional. Este o sursă bogată de vitamine, enzime și antioxidanți precum compușii fenolici. În cadrul acestui tip de miere veți găsi:

  • Carbohidrați/zahăr (reprezentând mai mult de 90 la sută din greutatea mierii)
  • Compuși precum metilglioxal (MGO) și peroxid de hidrogen
  • Enzime, cum ar fi diastaza, invertazele, glucoza oxidază
  • Aminoacizi, “blocurile de construcție” ale proteinelor
  • Vitamine din complexul B (B6, tiamina, niacina, riboflavina, acid pantotenic)
  • Acizi organici
  • Minerale și electroliți în urme, cum ar fi calciu, potasiu, acid folic, fosfor și altele
  • Flavonoide și polifenoli
  • Alcaloizi și glicozide
  • Compuși volatili.

În anii 1980, cercetătorii din Noua Zeelandă au descoperit că Mierea de Manuka are un nivel considerabil mai ridicat de compuși benefici și enzime decât mierea obișnuită.

Conform studiilor, unele tulpini ale acestei mieri din Noua Zeelandă sunt în mod deosebit bogate în peroxid de hidrogen, metilglioxal (MGO) și dihidroxyacetone. Combinarea acestor compuși a demonstrat că acționează ca un antibacterian natural, potențial inclusiv împotriva anumitor bacterii rezistente la antibiotice.

Cu cât numărul UMF al Mierii de Manuka este mai mare, cu atât sunt mai ridicate nivelele acestor compuși de protecție pe care mierea le conține.

Mierea de Manuka beneficii - Manuka health

Susține Sănătatea Digestivă (Ajută în cazul SIBO, Acidului Gastric Redus și Refluxului Acid) Suprapopularea bacteriană a intestinului subțire (SIBO), acidul gastric redus și refluxul acid merg mână în mână. Datorită proprietăților naturale antibiotice și antibacteriene găsite în Mierea de Manuka, aceasta este o excelentă medicină pentru orice tulburare digestivă legată de bacterii.

De fapt, într-un studiu recent, s-a constatat că o bacterie periculoasă legată de toate cele trei condiții, Clostridium difficile, este destul de susceptibilă la efectele bactericide ale Mierii de Manuka. Prin urmare, consumul acesteia poate fi foarte benefic în reducerea refluxului acid și echilibrarea sistemului digestiv pentru a vindeca dezechilibrele stomacale și intestinale.

Promovează Sănătatea Pielii Deși există puține studii clinice care să susțină afirmațiile că mierea crudă vindecă acneea, dacă luăm în considerare proprietățile sale antimicrobiene și vindecătoare, are sens că ar putea ajuta în diverse probleme ale pielii.

Un review axat pe efectele Mierii de Manuka în tratarea dermatitei atopice a constatat că aceasta “poate fi eficientă în tratamentul leziunilor de AD, pe baza studiilor clinice și celulare efectuate prin mecanisme diferite”, cu toate acestea, acest lucru trebuie confirmat în continuare prin studii randomizate.

Un studiu clinic efectuat la copii a constatat, de asemenea, că extractele de miere de tualang, similare cu cele de manuka, au fost eficiente în oprirea creșterii unei cicatrici cheloide.

Mierea de Manuka este, de asemenea, folosită pe scară largă în tratamentul miliei. Milia sunt mici umflături albe care apar pe piele, adesea sub ochi sau în jurul obrajilor. Mierea de Manuka poate fi amestecată cu scorțișoară și aplicată într-un strat subțire pe piele timp de 10-15 minute pentru a ajuta la reducerea semnelor de inflamație și umflături.

Un număr de studii arată, de asemenea, că Mierea de Manuka poate susține vindecarea rănilor. Cu toate că poți încerca acest lucru acasă, este recomandat să eviți aplicarea ei pe răni deschise sau grave.

Poate Ajuta în Tratarea Infecțiilor Cercetătorii au descoperit că Mierea de Manuka poate proteja împotriva proliferării bacteriilor distructive, deoarece manifestă în mod natural activitate antimicrobiană împotriva unui spectru larg de microorganisme, inclusiv a celor cu rezistență multiplă la medicamente. Efectele sale antibacteriene par să fie datorate pH-ului scăzut al mierii, abilității de a deshidrata bacteriile datorită prezenței MGO și conținutului fitochimic. MGO este considerat principalul component antimicrobian al Mierii de Manuka, ceea ce o face unică între varietățile de miere.

Poate chiar regla cele mai puternice gene ale bacteriilor MRSA (Staphylococcus aureus rezistente la meticilină), considerate “superbacterii” care determină apariția unei stări grave la pacienți și rezistența la efectele antibioticelor folosite în mod obișnuit.

Unii cercetători sugerează acum că utilizarea regulată topică a acestei miere pe tăieturi și infecții (în special în mediul spitalicesc și în casele de bătrâni) poate ține natural sub control MRSA.

Poate Ajuta în Tratarea Arsurilor, Rănilor și Ulcerelor Bandajele conținând Miere de Manuka sunt disponibile fără prescripție și cu prescripție medicală pentru îngrijirea rănilor. Multe studii de cercetare au descoperit dovezi că mierea poate ajuta la tratarea rănilor și la ameliorarea durerii la persoanele care suferă de arsuri ușoare până la moderate.

Unele motive pentru care această miere este folosită în îngrijirea rănilor sunt datorită naturii sale acide/pH-ului scăzut, precum și efectelor antioxidante, antiinflamatorii și antimicrobiene. Cercetările arată că poate stimula regenerarea țesuturilor, facilita debridarea rănilor, reduce inflamația și scade umflarea.

Mierea de Manuka a demonstrat, de asemenea, că poate preveni infecțiile cauzate de ulcere în anumite studii pe animale și să blocheze creșterea unui tip specific de bacterii care provoacă ulcer gastric la oameni.

Poate Preveni Caria Dentară și Gingivita Mai multe studii au demonstrat că Mierea Manuka originala poate ajuta la tratarea și prevenirea gingivitei și a bolii parodontale.

Datorită activității sale antimicrobiene, cercetătorii de la Facultatea de Stomatologie de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă au descoperit că mestecarea sau suptul produselor pe bază de Miere de Manuka nu numai că a determinat o scădere cu 35% a plăcii dentare, ci a dus și la o reducere cu 35% a locurilor sângerânde la persoanele care sufereau de gingivită. Calciul, zincul și fosforul găsite în Mierea de Manuka sunt, de asemenea, nutrienți importanți pentru vindecarea dinților.

Poate Ajuta în Tratamentul SII și BII Când s-a evaluat efectul pe care Mierea de Manuka îl are asupra bolii inflamatorii intestinale induse experimental la șoareci, cercetătorii implicați într-un studiu au avut niște concluzii uimitoare:

Mierea de Manuka a oferit protecție împotriva leziunilor colice induse de TNBS. Toate grupurile tratate au prezentat inflamații reduse la nivelul colonului, iar toți parametrii biochimici au fost semnificativ redusi în comparație cu grupul de control în grupurile tratate cu miere. Mierea de Manuka a ajutat la restabilirea peroxidării lipidice, precum și la îmbunătățirea parametrilor antioxidanți. În modelul inflamator al colitei, administrarea orală a Mierii de Manuka a redus semnificativ inflamația colonică. De asemenea, a contribuit la scăderea durerii și pare să protejeze împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi.

Poate Ajuta la Reducerea Durerilor de Gât Unele cercetări au arătat că Mierea de Manuka poate stimula celulele imunitare și producția de citokine la oameni, crescând potențial imunitatea împotriva unor patogeni și boli specifice.

Un studiu a descoperit că Mierea de Manuka oprește creșterea bacteriilor streptococice care cauzează dureri de gât. Nu este de mirare, așadar, că atât de mulți oameni beneficiază aproape instantaneu de la luarea unei lingurițe de miere atunci când nu se simt bine.

Recent, aceasta a fost chiar aprobată de Institutul Național de Cancer pentru a fi utilizată în tratarea inflamației din gât cauzate de chimioterapie.

Poate Ajuta la Reducerea Alergiilor Sezoniere Un studiu care a examinat efectele mierii și a polenului de mesteacăn asupra alergiilor a avut rezultate remarcabile. Participanților li s-a dat miere obișnuită, miere cu polen de mesteacăn adăugat sau un medicament antialergic ca grup de control. Rezultatele au fost impresionante:

…pacienții au raportat o scor total al simptomelor cu 60% mai mic, de două ori mai multe zile asimptomatice și cu 70% mai puține zile cu simptome severe, iar aceștia au folosit cu 50% mai puțini antihistaminice în comparație cu grupul de control.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că nu exista o diferență semnificativă între utilizatorii de miere cu polen de mesteacăn și cei care au folosit miere obișnuită. Prin urmare, luarea regulată a Mierii de Manuka ar putea ajuta potențial la simptomele alergiilor sezoniere și la reducerea necesității de medicamente.

Tratament de Frumusețe și Stimulator de Sănătate Consumată zilnic, Mierea de Manuka are un efect elixir care poate crește energia, susține detoxifierea și, posibil, ajută la îmbunătățirea tonusului și texturii pielii.

Folosește-o într-un produs de curățare facial făcut în casă pentru a exfolia și combate radicalii liberi din piele. Folosește-o în șamponul tău sau fă o mască hrănitoare care va adăuga strălucire părului tău. Un alt mod de folosire preferat este într-o băutură detoxifiantă pentru a obține cele mai multe beneficii în interior și exterior.

Poate Îmbunătăți Somnul Mierea de Manuka poate ajuta la promovarea unui somn profund și odihnitor, funcționând ca un ajutor natural pentru somn. Ea eliberează lent glicogenul necesar funcțiilor esențiale ale organismului în timpul somnului. Adăugarea mierii în lapte la culcare ajută corpul să elibereze melatonina în creier, ceea ce este necesar pentru somn profund.

Există multe tulburări de sănătate asociate cu somnul precar, cum ar fi boala cardiacă, diabetul de tip II, accidentul vascular cerebral și artrita. Deoarece mierea a dovedit să ajute la un somn de calitate, ar putea ajuta potențial la reducerea riscului acestor și multe alte probleme de sănătate.

Află din ce este facuta Mierea de Manuka, unde poti să gasesti Miere de Manuka originala sau care Miere de Manuka este mai buna.

Fresh honey on the beehive

Lasă un răspuns

Articole Similare

Din ce se face coniacul?

Din ce se face coniacul? martie 4, 2024 Adrian Grozav Uncategorized Acasă Coniacul se obține...

Ce inseamna coniac XO?

Ce inseamna coniac XO? martie 4, 2024 Adrian Grozav Uncategorized Acasă Spre deosebire de alte...

Ce alimente contin colagen?

Ce alimente contin colagen? martie 1, 2024 Adrian Grozav Uncategorized Acasă Colagenul se găsește în...

Ce este colagenul?

Ce este colagenul? martie 1, 2024 Adrian Grozav Uncategorized Acasă Multe persoane speră să susțină...