6 semne ca este timpul sa cumperi mobilier de exterior nou

6 semne ca este timpul sa cumperi mobilier de exterior nou

Mobilierul de grădină are nevoie disperată de o împrospătare? Mobilierul de exterior este fundamental pentru a transforma orice curte în una de lux și confort, dar la fel ca și mobilierul de interior, în cele din urmă vine timpul să faci un upgrade.

Mobilierul de exterior este o investiție și ar trebui să dureze, dar pot exista semne că investiția ta a ajuns la finalul vieții sale. Iată șase semne că este timpul să-ți actualizezi mobilierul de exterior, conform experților designeri și vânzători de mobilier.

Vopseaua se descuamează

mobilier de grădină

În primul rând, dacă mobilierul tău de exterior a avut zile mai bune, este timpul să te răsfeți cu un set nou de masa si scaune pentru terasa. Mobilierul de exterior tinde să se uzeze din cauza expunerii la elementele naturii, fie că este lovit de cineva (sau ceva) sau prins într-o furtună. Dacă mobilierul tău începe să se descuameze excesiv și arată de parcă a văzut destul, un set nou este pe orizont.

Vopseaua descuamată poate duce și la alte probleme, cum ar fi mucegaiul și umezeala sau slăbirea cadrelor, deoarece aceasta expune materialul sub vopsea. Odată ce observi că mobilierul tău se descuamează, verifică alte zone care ar putea fi descuamate pentru a indica starea generală a mobilierului tău.

Este murdar sau pătat

scaune grădina

Nimeni nu își dorește un set de mobilier murdar sau pătat. Cu mobilierul tău fiind în aer liber, acesta ar putea fi expus la excremente de păsări, pete de polen sau pete de resturi care vor lăsa urme. Dacă observi multe pete sau murdărie care nu se îndepărtează, este cu siguranță timpul să-ți actualizezi setul de mobilier.

Păstrarea este cheia pentru a-ți menține mobilierul de exterior curat și fără pete. Când vine vorba de îngrijirea mobilierului tău de exterior, expertii recomandă achiziționarea husei pentru mobilier pentru a-l proteja în timp ce nu este folosit și pentru a-l depozita (dacă este posibil) în lunile de iarnă.

Husele sunt excelente pentru protejarea cadrelor și pernelor de la vreme, murdărie sau pete pentru a-și păstra aspectul.

Mobilierul nostru poate rezista cu adevărat trecerii timpului, dar nu previne elementele, ploaia, excrementele, polenul. Husele servesc cu adevărat un dublu scop pentru protecție și pentru a te bucura.

Un truc util pentru a-ți menține mobilierul de exterior curat este să ai mereu la îndemână o sticlă de ceară auto transparentă sub formă de spray. Poate restaura aluminiul care a început să se oxideze și să blocheze razele UV.

Există mucegai sau umezeală

Mobilierul din lemn este expus la multă ploaie și umiditate în exces, ceea ce poate duce ușor la acumularea de mucegai și umezeală. Dacă nu ai un loc răcoros și uscat în care să-ți depozitezi mobilierul atunci când nu este folosit sau huse pentru vremea ploioasă, mucegaiul și umezeala pot apărea rapid.

Mucegaiul și umezeala vor apărea sub formă de pete întunecate pe mobilierul tău care au o substanță pudră. Dacă câteva stropi de oțet nu îndepărtează petele, aceasta înseamnă că mobilierul tău a acumulat mucegai de ceva timp și este timpul să-l înlocuiești.

Mobilierul scârțâie

Dacă mobilierul tău de exterior scârțâie, geme sau emite alte sunete atunci când te așezi, ar putea fi timpul să-ți actualizezi setul. Mobilierul de exterior vechi se poate uza și slăbi, cauzând sunetele pe care le auzi de fiecare dată când te așezi.

Mobilierul de exterior din lemn se poate putrezi din cauza umidității în exces, ceea ce determină materialul să se descompună și să scârțâie sub greutatea adăugată. Alte materiale de mobilier de exterior, cum ar fi aluminiul, pot începe, de asemenea, să scârțâie din cauza vremii în timp.Cu toate acestea, avem câteva sfaturi bune înainte să arunci mobilierul din cauza unui sunet ciudat.

Dacă mobilierul tău scârțâie când îl folosești, nu-l arunca imediat. Poate doar să ai nevoie să strângi un șurub sau să adaugi puțin ulei la mecanisme. Dacă asta nu rezolvă zgomotul, merită să iei în considerare când a fost cumpărat setul și dacă este timpul să-l înlocuiești cu ceva nou.

Pernele sunt uzate

Pernele sunt un factor important de luat în considerare atunci când vrei să-ți actualizezi mobilierul de exterior. Atunci când sunt îngrijite corespunzător, ele pot dura 10-12 ani, deși a văzut unele care au durat până la 20 de ani.

Mobilierul de exterior cu tapițerie începe să fie ferm și confortabil cu mult sprijin, dar se slăbește în timp. Acest lucru se datorează faptului că cu cât mai multe persoane stau pe perne, cu atât mai multe fibre încep să se descompună. Dacă pernele tale sunt plate și simți că le lipsește sprijinul, acest lucru indică faptul că sunt uzate și trebuie înlocuite.

Tapițeria sau pernele care stau la soare se pot decolora. Decolorarea este un alt element pe care trebuie sail ai în vedere și care ar putea însemna că este timpul să-ți înlocuiești setul actual de mobilier. Înlocuirea pernelor odată ce culoarea lor a început să se estompeze menține setul tău arătând vibrant și nou, precum și complet sprijinit.

Este învechit, și asta te deranjează

scaun

Când vine vorba de înlocuirea mobilierului tău de exterior, experții noștri sunt de acord că stilul joacă un rol important în configurarea curții tale. Ai renovat recent sau ai îmbunătățit peisajul? Dacă da, acesta este momentul perfect să-ți actualizezi setul de mobilier.

Acordă atenție împrejurimilor și mediului pentru a te asigura că te coordonezi cu spațiul tău, nimeni nu vrea o casă modernă asociată cu mobilier de exterior din anii ’80.

Gusturile și preferințele tale vor evolua întotdeauna în timp, motiv pentru care expertii recomandă să alegi piese care sunt atemporale și clasice în ceea ce privește stilul, care să țină cont și de confort.

Vezi si articolul nostru despre cum sa iti amenajezi gradina sau curtea? sau este bine sa lasi mobilierul de terasa afara in ploaie?

Lasă un răspuns

Articole Similare